Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Motorlu Taşıtlar

2023 Toyota Prius Tanıtıldı

Toyota’nın ABD pazarında en çok satan otomobillerinde listenin başında olan Prius’un yeni modelinin lansmanı gerçekleşti. Toyota Prius, 1997 senesinde Hybrid motor ile satışa sunduğu bir sedan otomobildir. Eski modellerine göre tasarımda ciddi bir değişiklik olmuştur.

2023 Toyota Prius Tanıtıldı

İşte karşınızda 5. nesil Toyota Prius. Önceki nesillere göre tasarımı daha farklıdır ve İngiltere pazarında satışa çıkmayacak.

Yeni Prius, Japonya’da tanıtıldı ve Toyota Autocar’a açıklama yaptı. Yaptıkları açıklamada ilk defa İngiltere’de bir Prius modelinin satış çıkmayacağını açıkladılar:

Gelişen İngiltere ürün stratejimiz ve değişen pazar koşulları ile yeni nesil Prius’u İngiltere’de tanıtmama kararı aldık çünkü yeni model önceki modelden çok farklı bir önermeyi temsil ediyor. Birleşik Krallık, tüketici talebinde daha fazla SUV tarzı araca doğru net bir kayma yaşıyor.

Yeni Prius hakkında ise şunları söylediler:

2000 yılında ilk hibrit modelimiz olarak piyasaya sürülmesinden bu yana, yıllar içinde çok daha geniş bir müşteri tabanını karşılayan pazarın tüm ana segmentlerini kapsayan çok daha geniş bir kendi kendini şarj eden hibrit ürün yelpazesini piyasaya sürdük.

Otomobil, 147 BHP 2.0L 4 silindir benzinli motora ve 158 BHP elektrik motoruna sahiptir. 0’dan 100’e ise 6.7 saniyede ulaşır. Henüz firma tarafından ücret konusunda bir açıklama yapılmadı fakat önümüzdeki günlerde Avrupa lansmanının gerçekleşeceğini duyurdular. Bu haberimizde sizlere Prius’u anlattık. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

 

Kaynak:

https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-2023-toyota-prius-phev-makes-show-debut-los-angeles

Semih Boran, 2005 senesinde Ankara Yenimahalle'de doğmuştur. PC, Telefon, Tablet, Oyun konsolu, gömülü sistemler, yazılım gibi kategorilerde rehber, makale ve haber yazıları yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun Haberleri

Gray Zone Warfare‘in beklenmedik bir şekilde yarın erken erişimle çıkacağı duyuruldu. MADFINGER Games‘in bu ani duyurusu, oyuncular arasında büyük bir merak uyandırdı ve oyunun...

Oyun Haberleri

Ukrayna merkezli video oyun şirketi GSC Game World, merakla beklenen yapımı STALKER 2: Heart of Chornobyl için yeni bir fragman ve ekran görüntüleri yayınladı....

Teknoloji Haberleri

Honor, teknoloji dünyasında yine bir yenilikle karşımıza çıkıyor: Honor Pad 9 Pro. Bu yeni tablet, iki ay önce MWC 2024’te tanıtılan Honor Pad 9’un...

Sistem Gereksinimleri

Sizlerle uzunca bir süredir paylaştığımız oyun sistem gereksinimleri serimize Bellwright sistem gereksinimleriyle birlikte devam ediyoruz. Çoğu kullanıcı istediği oyunu bilgisayarına indirmeden önce sistem gereksinimlerini kontrol...