Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Rehber

Rootlanan Telefonu Eski Haline Getirme: 2 Farklı Root Kaldırma Yöntemi

Root kaldırma işlemi birçok android kullanıcısının telefonu üzerindeki tüm yetkileri aldıktan sonra bazı güvenlik açıkları ve teknik servis işlemleri gereği aranan işlemler arasında yer almaktadır. Bu yazımızda sizler için Rootlanan Telefonu Eski Haline Getirme adımlarını paylaştık.

Rootlanan telefonun eski haline getirilmesi rootlu telefonu olan kullanıcıların araştırdığı konular arasındadır. Rootlu telefonlar hakkında detaylı bilgi için Rootlu Telefon Nedir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Telefondan Root Kaldırma İşlemi

Android cihaz kullanıcıları telefonlarındaki birçok gizli özelliği aktif hale getirmek ve cihazları üzerinden tam yetkiye sahip olmak için telefon rootlama işlemi yapmaktadır. Rootlu telefonlar prosedür gereği garanti kapsamı dışında sayılmaktadır. Bu nedenle cihaz teknik servise gönderilmeden önce root kaldırma yapılması gerekmektedir. Bazı cihazlarda root kaldırma işlemi ardından cihazın daha önce rootlandığı anlaşılsa da bazı cihazlarda bu durum söz konusu değildir.

3. Parti Uygulamalar ile Root Kaldırma

Root kaldırma işlemi manuel olarak gerçekleştirildiğinde geride iz bırakma ihtimali yüksek olduğundan dolayı en kolay ve etkili yöntem olarak 3. parti uygulamaların kaldırılması yer almaktadır. Kullanılan cihazın marka ve modeline göre tercih edilmesi gerekmektedir.

Adım 1: Cihazın marka ve modeline uygun olan 3. parti uygulama indirilir.
Adım 2: Uygulama yüklendikten sonra açılarak Ayarlar menüsüne tıklanır.
Adım 3: Uygulamalara göre farklılık gösterse de Ayarlar menüsünde “Full unroot” veya “unroot” seçeneği bulunmaktadır. Unroot seçeneğine tıklanır.
Adım 4: Kaldırma işlemi tamamlanana kadar beklenir. Biraz zaman alabilecek bir işlem olduğundan işlemin yarım bırakılmaması gerekmektedir.
Adım 5: İşlem tamamlandıktan sonra uygulama silinir.

Manuel Root Kaldırma

Manuel root kaldırma işlemi oldukça zor ve cihaz marka ve modellerine göre farklılık gösteren bir işlemdir. Ancak genel anlamda rootlama işlemi ardından cihaza yüklenmiş olan tüm uygulamaların kaldırılması gerekmektedir. Tüm uygulamaların silindiğinden emin olunduktan sonra cihaz fabrika ayarlarına döndürülmelidir. Bu işlem sırasında telefonunuzdaki bilgileri yedeklediğinizden emin olmanız gerekmektedir.

Bu yazımızda sizlere root kaldırma işlemi hakkında bilgi verdik. Cihazınızın marka ve modeline göre işlemleri yaparak cihazınızı rootlanmadan önceki haline döndürebilirsiniz.

Yazar

İTÜ Fizik Mühendisliği öğrencisi olan Elif Ersoy, yaklaşık 5 yıldır sunucu ve bilgisayar işletim sistemleri üzerine çalışmalarını sürdürmekte olup; kariyerine İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda devam etmektedir. Aynı zamanda Donanım Arşivi'nde günlük yaşamımızda neredeyse her kullanıcının karşılaştığı problemler üzerine içerik editörlüğü görevini yürütmektedir.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun Haberleri

KRAFTON, Inc., hem Dereceli moda bir dizi önemli yenilik getiren hem de yayınladığı Geliştirici Mektubu’nda detayları açıklanan HMS Dengelemesi’ni içeren PUBG: BATTLEGROUNDS 30.1 Güncellemesi‘ni duyurdu. Bu değişiklikler, oyunculara daha...

Oyun Haberleri

FromSoftware’in büyük ilgi gören oyunu Elden Ring, oyunculara yeni ve heyecan verici bir genişleme paketi sunmak üzere hazırlanıyor: Shadow of the Erdtree. Bu DLC,...

Telefon Haberleri

Samsung’un 10 Temmuz tarihli Unpacked etkinliğinde tanıtacağı yeni nesil katlanabilir telefonlardan biri olan Galaxy Z Flip 6’nın tüm özellikleri internete sızdırıldı. İşte cihaz hakkındaki...

Sinema Haberleri

Son dönemde Cartoon Network‘ün izleyiciyle buluşturduğu yeni, kalitesiz yapımlar varolan izleyici kitlesinin ayrılmasına ve kanalın eski popülerliğini kaybederek kan kaybetmesin yol açtı. Hal böyle...