Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

MSI GT75 TITAN 8RG Oyuncu Dizüstü Bilgisayarı İncelemesi

MSI GT75 TITAN 8RG OYUNCU DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI İNCELEMESİ

 
Yeni incelememizin konuğu lider oyuncu markalarından biri olan MSI’ın performans canavarı GT75 Titan 8RG model oyuncu dizüstü bilgisayarı oluyor. Cihaz Steelseries mekanik klavyesi, masaüstü bilgisayar seviyesinde güçlü donanımı ile gerçekten oldukça iddialı görünüyor. Ve bütün bu güçlü donanımları taşınabilir şekilde bizlere sunmayı başarıyor.
 
TASARIM

Cihazımızın genel tasarım diline baktığımızda önceki seri Titan modelleriyle benzerlik gösterdiğini fark ediyoruz. Barındırdığı güçlü donanımı soğutmak için mecburen kalın bir tasarıma gidilmiş ve cihaz ağır tutulmuş. Cihazın üst kapağına baktığımızda bizleri köşelerde kırmızı aydınlatmalı şeritler ve hemen ortalarında ise Gorilla Glass cam ile korunan aydınlatmalı MSI ejderhası karşılıyor.

Cihazın genel tasarımına baktığımızda hem üst kapağının hem de klavye yatağının fırçalanmış alüminyumdan imal edildiğini görüyoruz. Bunun hem görünüm hem de dayanıklılık açısından cihaza bir artı kattığını söylemeden geçemeyiz fakat bir miktar ağırlaştırıyor tabii ki.

Cihazın klavyesine baktığımızda bizleri Steelseries imzalı özel mekanik klavye karşılıyor. MSI bu klavyeye “Rapid Mechanical RGB Keyboard” ismini vermiş, tuş tasarımı dizüstü bilgisayarlara göre tasarlanan bu klavye daha kısa basma mesafesi ve aktivasyon mesafesi sunuyor. Diğer mekanik klavyeli bilgisayarlardaki gibi yüksek ve çok sesli tuşlar bu cihazda bulunmuyor. Ayrıca bu klavyenin her bir tuşunun RGB destekli olduğunu ve yazılım ile istediğiniz renkte, modda çalışabildiğini söylemeden geçmeyelim.

Cihazın touchpad’ine değinecek olursak bir oyuncu bilgisayarı için pek önemli olmasa da bu kısımda da özel RGB aydınlatmaya yer verildiğini görüyoruz.

Cihazın arka tarafına baktığımızda Titan serisinin tasarım izlerinin devam ettiğini görüyoruz. Kalın ızgaralara yer vermek için MSI, hava çıkışını cihazın arka kısmına doğru vermeyi tercih etmiş. Sağda ve solda kalan hava tahliye kısımlarının etrafını kırmızı şeritle kaplayan MSI spor araba görünümüne benzer şık bir görüntü elde etmeyi başarmış.

Sağ kısma baktığımızda gözümüze ilk olarak cihazın hava almasını sağlayan kalın ızgara çarpıyor. Hemen sağ tarafında kensington kilidi görüyoruz. Sol tarafta ise 2 adet USB 3.1 Gen 2 Type-A portlarını görüyoruz. Hemen orta kısımda ise SD kart okuyucu yuvası konumlandırılmış.

Sağ kısımdaki kalın ızgara cihazın sol tarafında da bulunuyor. Hemen yanında 3 adet USB 3.1 Gen 2 Type-A portu ve 4 adet altın kaplama ses giriş-çıkış jaklarını görüyoruz. Cihazın giriş-çıkış birimleri olarak güncel teknolojileri barındırması gerçekten iyi olmuş.

Cihazın giriş-çıkış birimlerine bakmaya arka taraftan devam ediyoruz. Arkada DC güç girişi, HDMI 2.0 portu, Thunderbolt portu, Mini Display Port ve Gigabit Ethernet portlarını görüyoruz. Cihaz giriş-çıkış birimleri olarak oldukça zengin seçenekler sunmayı başarmış.

Cihazın adaptörü ise alışılmışın dışında olmuş. Kutusunda 2 adet 230W gücünde adaptörle geliyor ve özel bir aparat ile bu 2 çıkışı tek bir porta indirgeyerek kullanıyorsunuz.

Cihazın soğutma sistemi ise oldukça geliştirilmiş. Toplamda 9 adet bakır ısı borusundan oluşan soğutma sistemine 2 adet 29 yapraklı blower fan eşlik etmiş. Fanlar her ne kadar sessiz çalışmak için tasarlansa da yük altında biraz ses çıkardıklarını söylemek mümkün. Fakat cihazın işlemcisinin hız aşırtmaya sahip olması ve güçlü bir GPU’ya sahip olduğunu düşününce bunun normal olduğunu söyleyebiliriz.

TEKNİK DETAYLAR

İşletim Sistemi: Windows 10
İşlemci: Intel Core i9-8950HK (Turbo Boost 4.8 Ghz, 6 Çekirdek 12 İzlek)
Yonga Seti: Intel® CM246
Ekran Kartı: GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X
Ekran: 17.3 İnç FHD (1920×1080), 120Hz, 3ms, Geniş Açı (True Color 2.0)
Bellek: 32 GB DDR4 2666 MHZ Max 64 GB
Depolama: 512 GB M2 SSD Nvme +1 TB 7200 RPM HDD
Kamera: FHD 30 FPS
LAN: Aquantia Multi-Gig LAN
Kablosuz: Killer AC Wi-Fi+Bluetooth 5.0
Klavye: Steelseries Mekanik, Arka Aydınlatmalı
Ses: 2x 3W+1x 5W Woofer (Nahimic 3)
Batarya: 8-Hücre , 90 Whr
Adaptör: 2x230W
Boyutlar: 428 x 314 x 31
Ağırlık: 4.56 KG

CİHAZIN PERFORMANS TESTLERİ

Gelelim bu performanslı cihazın oyun testlerine. İlk testimizi popüler oyunlardan biri olan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ile yapıyoruz. Full HD çözünürlük, Ultra ayarlarda ortalama olarak 190-200 FPS almayı başarıyoruz. Cihazın ekranının 120 HZ olmasıyla birlikte oldukça akıcı bir oyun deneyimi yaşıyoruz.

Sıcaklık değerleri ise ekran kartı bazında 70 küsür derecelerde seyrederken işlemcisi ise maalesef biraz fazla ısınıp ortalama olarak 92 derecesinde kalıyor.

Cihazın kullanım hızını en çok etkileyen unsurlardan biri olan depolama kısmında Nvme destekli M2 SSD‘miz ortalama olarak 3500 MB okuma, 2350 MB yazma gibi oldukça yüksek değerler almayı başarıyor.

SONUÇ

MSI, bizlere performans odaklı oldukça başarılı bir cihaz sunmuş. Başarılı ses deneyimi, kaliteli ekranı ve masaüstü bilgisayar seviyesinde donanımları ile yüksek performans isteyen kullanıcılara güzel bir seçenek olmuş. Cihazda eleştirdiğimiz nokta ise işlemci sıcaklığının biraz fazla olması.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games Store, her hafta olduğu gibi bu hafta da oyunseverlere ücretsiz oyunlar sunmaya devam ediyor. Bu haftanın ücretsiz oyunları arasında “Call of the...

Rehber

Geçici bellek deposu olan RAM (Random Access Memory) bilgisayarın performansına büyük ölçüde etki eden bileşenlerin başında yer almaktadır. Bu nedenle yeni bir bilgisayar alınırken...

Teknoloji Haberleri

Samsung’un sevilen tabletlerinden biri olan Galaxy Tab S6 Lite, yeni ve daha uygun fiyatlı bir versiyonla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Resmi listelerde ve sertifikasyon...

Rehber

Gelişen teknoloji ile beraber birçok uygulama ve internet sitesi farklı mobil cihazlara da uygun versiyonları ile geliştirilmeye başlandı. Mobil sürüm sayesinde bir internet sitenin...