Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

Lenovo Legion Y520 İncelemesi

Lenovo Legion Y520 İncelemesi

Lenovo’nun oyuncular için ürettiği dizüstü bilgisayar, ilgimizi bir hayli çekti. Oyuncu bilgisayarı olup uygun fiyat, incelik ve hafiflik sunması  bizi, onu almamıza iten sebeplerdendi.

Bu dizüstü bilgisayarın adı ise Lenovo Legion Y520. Oyuncu laptopu dediğimizde ilk akla gelen firmalar MSI, Asus, Monster iken bu sefer Lenovo’yu ele alıyoruz. Zaten hepimiz Lenovo’nun ne kadar büyük bir bilgisayar üreticisi olduğunu biliyoruz. Peki bakalım Lenovo bu cihazda yeteneklerini konuşturabilmiş mi. Hadi gelin hep birlikte teknik özelliklerine değinerek incelemeye başlayalım.

Teknik Özellikler

Cihazın teknik özelliklerini vermeden önce elimizdeki modelin tam ismini söylemekte fayda var. Legion Y520 adı altında bir çok cihaz var ve aralarında teknik özellik bakımından çok ufak farklar mevcut. Ram, Hdd, ekran kartı vs. Eğer cihazı almayı düşünürseniz aşağıda yazan tam ismi ile aramanızda fayda var. “Lenovo Legion Y520 80WK0107TX”.

  • İşlemci: Intel Core i7-7700HQ 2.80Ghz/3.80Ghz (6MB Önbellek, 4 Çekirdek)
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
  • Bellek: 16GB DDR4; 2 x SODIMM Yuvası
  • Depolama: 2 TB SATA HDD ve 256 GB PCIe SSD
  • Ekran: 15.6″” FHD (1920 x 1080) 16:9; IPS; Anti-Glare

Cihazın ana teknik özelliklerine baktığımızda, işlemci olsun ekran kartı olsun oldukça yüksek performansa sahip donanımlar. Oyunların kolaylıkla üstesinden gelebileceğinden eminiz lakin oyun testlerimizi yapıp değerleri sizlerle paylaşacağız.

  • Ses: 2x 2W Dolby Audio™ Premium ile birlikte Harman™ Sertifikalı Hoparlörler
  • Pil: 4 Saate Kadar 45 WHr Li-Polimer Batarya
  • Boyut ve Ağırlık: 380 x 265 x 25.8 mm + 2.4 kg
  • İşletim Sistemi: Dos
  • Kablosuz Bağlantı: 1x 1 WiFi 802.11 AC or 2x 2 WiFi 802.11 AC + Bluetooth4.1 Combo
  • Kablolu Bağlantı: 10/100/1000M Gigabit Ethernet

Cihazın diğer özelliklerine bakacak olursak, ses konusunda oldukça başarılı lakin 1 tane bass olsaydı tadından yenmezdi. Pil konusu, bizi gerçekten şaşırtan husus oldu. Bu kadar güçlü donanımlara sahip olup rahatlıkla 3-3.5 saati görmesi oldukça başarılı. Cihazın 2.5 cm kalınlığa ve 2.4 kg ağırlığa sahip olması onu kolay taşınabilir yapıyor.

  • 1x USB 3.1 (Type-C)
  • 2x USB 3.0
  • 1x USB 2.0
  • 1x HDMI™
  • Kulaklık Yuvası
  • Mikrofon Yuvası
  • RJ45 LAN
  • 4-in-1 Card Reader (SD, SDHC, SDXC, MMC)

Cihazdan bulunan giriş çıkışlara baktığımızda ise, bize bir çok USB yuvası sunuyor. Monitör/TV/vs. bağlantısı sağlayabilmemiz için HDMI bulunuyor. Kulaklık ve mikrofonumuz için girişler mevcut. 1 adet ise SD kart okuyucu bulunuyor. Bu girişler sağa ve sola konumlandırılmış. Arkaya veya öne bir şey eklenmemesi cihazı temiz göstermiş.

Tasarım 

Lenovo Legion Y520‘nin tasarımına bakacak olursak, dış görünüşü şık gözüküyor. Tamamen siyah renkte olan kapağın üzerinde ufak bir kaç çizgi ve rutin desenler bulunuyor. Siyahın yanında bir renk bulunsaydı daha şık olabilirdi. Ön tarafın çok fazla parmak izi tutuğunu söylemekte fayda var.

Kapağı kaldırdığımızda temiz bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Burada ekrana bakacak olursak, çerçeveler biraz kalın duruyor ve ekranın parlaklığı çok yüksek değil. Onun dışında FullHD çözünürlük keyfini sunabiliyor.

Klavyeye değinecek olursak arkadan tek renk aydınlatmaya sahip. Bu aydınlatmayı 3 farklı mod (Kapalı, orta, yüksek) ile yönetebilirsiniz. Klavyenin numerik kısmının tasarımının biraz garip olduğunu ve alışmanın zaman aldığını söyleyebilirim. Laptop’un mouse pad’ine bakacak olursak, hoş bir dokuya sahip. Click tuşları ise hissedilebilir kıvamda.

Klavyenin etrafı kovucuk, kasanın genel yapısı ise plastik olmakla beraber hava akımını cihazın altından ve arka kısmından sağlanmış. Yan taraflarda hiç bir ızgara mevcut değil. Bu gibi sebeplerden ötürü cihaz oldukça temiz gözüküyor.

CS:GO Testi

Kanalımızda bir çok GTX1050Ti testi olduğu için çok fazla oyun testi yapmadık. Sadece CS:GO‘da kendi serverımızda oynamayı tercih ettik.

Cihazımız CS:GO’da FullHD çözünürlükte en yüksek ayarlarda ortalama olarak 170FPS aldı. Oyun süresi boyunca, fanlar turbo modda olmamasına rağmen CPU sıcaklığı 70-75°C, GPU sıcaklığı ise 60-65°C oldu.

Sonuç

Genel olarak Lenovo Legion Y520′yi değerlendirmek gerekirse, bu fiyat aralığında bize sunduğu özellikler olsun, kullanılabilirliği olsun onu tercih etmemizin başlıca sebepleriydi. İçinde barındırdığı donanımsal özellikler sayesinde günlük işlerin hatta en güncel oyunların üstesinden rahatlıkla gelebilecek bir cihaz. Kullanım açısından ise, ince ve hafif olması Legion Y520 hakkında “dizüstü bilgisayar” diyebilmemizi sağlıyor.

Cihazın fiyatında gelecek olursak, 5000TL üzerinde bir fiyatı bulunuyor. Biz n11’den 5.099TL’ye satın aldık.

İstanbul Üniversitesinde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği okuyorum. Öğrenimim ile alakası olmasa da çocukluğumdan beri bilgisayara olan ilgim beni bir miktar bu sektöre itti. Bu sektörde aktif olarak 3-4 yıldır çalışıyorum ve birden fazla yayında yazılı ve videolu içerik ürettim. Editörlük haricinde PR sektöründe aktif olarak çalışmalarım bulunmakla beraber Donanım Arşivi'nde Proje Geliştirme ve Editör olarak sizlerleyim.

2 Yorumlar

2 yorum var

  1. Ozan ÖZKAN

    Kas 22, 2017 at 13:12

    Aynı laptopun 1050 ekran kartlı versiyonu da var 500 lira daha ucuza alınır mı?

  2. Anorak

    Oca 8, 2018 at 13:13

    Peki Lenovo Legion y520’de 1050Tİ 4GB olanımı önerirsiniz 1060 6GB olanımı önerirsiniz?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Rehber

Geçici bellek deposu olan RAM (Random Access Memory) bilgisayarın performansına büyük ölçüde etki eden bileşenlerin başında yer almaktadır. Bu nedenle yeni bir bilgisayar alınırken...

Teknoloji Haberleri

Samsung’un sevilen tabletlerinden biri olan Galaxy Tab S6 Lite, yeni ve daha uygun fiyatlı bir versiyonla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Resmi listelerde ve sertifikasyon...

Sistem Tavsiyeleri

Mini sistem toplama rehberlerimize bu sefer sistem performansını çok daha üst düzeylere taşıyan bileşenlerle devam ediyoruz. Çünkü bu sistemde şu an için dünyanın en...

Rehber

Gelişen teknoloji ile beraber birçok uygulama ve internet sitesi farklı mobil cihazlara da uygun versiyonları ile geliştirilmeye başlandı. Mobil sürüm sayesinde bir internet sitenin...