Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Teknoloji Haberleri

Apple Watch Series 9 Tanıtıldı İşte Yenilikler

Apple, 12 Eylül’de düzenlediği Wonderlust etkinliğinde yeni iPhone’larının yanı sıra yeni Watch Series 9 serisini de duyurdu. İşte Apple Watch 9 serisi ile gelen yenilikler ve değişiklikler.

Apple Watch Series 9 İle Gelen Yenilikler

Apple Watch 9 önceki nesil gibi büyük yenilikler getirmese de önemli geliştirmeler ve eklemeler sunuyor. Tasarımsal açıdan da aynı yolun izlendiğini rahatlıkla belirtebiliriz. Ancak aynı şeyi işlemci tarafında demek mümkün değil. Çünkü yeni işlemci büyük performans artışları ile geliyor.

Apple Watch Series 9 Özellikleri

41 mm ve 45 mm boyut seçenekleriyle gelecek olan Apple Watch 9 serisi alüminyum, paslanmaz çelik ve titanyum kasalarla birlikte gelecek. Apple’ın bu kasalarda dikkat çektiği bir diğer taraf ise daha çevreci üretim modeli. Apple bu yeni kasaların 3D baskı metodu kullanılarak daha çevreci bir üretim modeliyle üretileceğini belirtiyor. Yeni serinin renk seçenekleri tarafında ise Gece Yarısı, Yıldız Işığı, Gümüş, (PRODUCT)RED, Grafit ve Altın renkleri mevcut.

Kasada bulunan ekrana bakacak olursak 45 mm modelde 1,9 inç 396 x 484 piksel çözünürlüğe sahip, 41 mm modelde ise 352 x 430 piksel çözünürlüğe sahip ekran kullanılıyor. Ekranda OLED panel kullanılmasının yanı sıra 1000 nite kadar da parlaklık sunabiliyor.

İşlemci tarafında ise bizleri Apple’lın saatleri için özel olarak geliştirdiği S9 çipi karşılıyor. Bu güncellenen çip zaten iyi olan arayüz akışkanlığını daha da iyileştirecek. Daha az pil tüketimiyle daha güçlü bir performans sunacak.  Ayrıca pil tarafında Apple Watch Series 9, yaklaşık 45 dakikada 0’dan yüzde 80’e şarj olabilme özelliği sunacak.

Yazı Güncellenmeye Devam Edecek….

 

Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan Emir Çiftci, Donanım Arşivi üzerinden teknoloji, donanım ve bilim konuları hakkında haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games Store, oyunculara sunduğu ücretsiz oyunlarla her hafta dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Platform, bu geleneği sürdürüyor ve bu hafta iki heyecan verici oyunu...

Oyun Haberleri

Xbox oyuncuları için bu hafta sonu yine dopdolu geçecek. Microsoft’un düzenli olarak düzenlediği Ücretsiz Oyun Günleri etkinliği, Xbox Game Pass Ultimate ve Xbox Game...

Oyun Haberleri

Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows‘un Kasım ayında piyasaya sürülmesinden önce bir dizi tanıtım fragmanı ve bilgilerle bu merakla beklenen oyuna dair ipuçları vermeye devam ediyor....

Teknoloji Haberleri

Nvidia’nın DLSS hamlesi ekran kartlarında yeni bir akım başlatmıştı diyebiliriz. AMD ise buna geç bile olsa FSR ile cevap vermişti. Fakat Nvidia’nın yapay zekadan...