Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Oyun Haberleri

Final Fantasy XVI, Çıkış Tarihi Yıl Sonundan Önce Açıklanacak!

Final Fantasy XVI gelecek yıl PlayStation 5’te çıkacak ve yıl sonundan önce oyunun tam olarak çıkış yapacağı tarihi öğrenmiş olacağız.

Japon dergisi Famitsu’ya konuşan Yapımcı Naoki Yoshida, oyunun çıkış tarihinin 2022’nin sonundan önce açıklanacağını doğruladı. Ayrıca tekli sürümü olan geleneksel bir oyun üzerinde çalışmanın zorluklarını da yorumladı aynı zamanda oyuna alışması gerektiğini de söyledi.

Final Fantasy XVI İle Alakalı Röportajın Bir Kısmına Aşağıdan Ulaşabilirsiniz:

Final Fantasy XVI

-Bitmek üzere olduğu için çıkış tarihini merak ediyorum. Şu anda “Yaz 2023” olarak ayarlandı ancak belirli çıkış tarihini ne zaman öğreneceğinizi düşünüyorsunuz?

Yoshida: Bilgileri bu yıl içinde tekrar yayımlamayı planlıyoruz, bu yüzden sanırım o zaman söyleyebiliriz. Yazın biteceğini sanmıyorum, bu yüzden çıkış tarihinin ne zaman olacağı pek önemli değil (gülüyor).

Son birkaç yıldır çevrimiçi oyunlar için geliştirme ortamına alışkınım, bu yüzden bu kadar çabuk ustalaşmak zorunda kaldığım için biraz şaşırdım. Fiziksel diskler üretmeyi, onları dünyanın her yerine göndermeyi vb. düşünüyorsanız, mastering yaptıktan sonra birkaç ay fiziksel olarak zaman alıyor. Geliştirme durumu %90 ve %50 dediğimde “Lütfen hemen yayımlayın” diyen sesler çıkacaktır diye düşünüyorum ama öyle durumlar var ki…

Aynı röportajda Final Fantasy XVI Direktörü Hiroshi Katai, oyunun mevcut geliştirme durumundan bahsederek geliştirmenin %95 oranında tamamlandığını söyledi. Ekip, ince ayarlar ve iyileştirmeler yapmak ve hataları düzeltmek için oyunu her gün oynuyor. Görünüşe göre, değişikliklerin neden olduğu olası hatalar nedeniyle bu aşamada hiç kimsenin kod eklemesine izin verilmiyor.

-Bu arada, mevcut gelişme durumu nedir?

Takai : Yaklaşık %95.

-Neredeyse bitti dersek yanlış olmaz.

Takai: Bu doğru. Şu anki durum şu ki, oyunu her gün oynuyoruz, kaba kısımları düzeltiyoruz ve performans veya çizimde kusurları olan kısımları düzeltiyoruz. Gerisi hata düzeltmeden ibaret.

Yoshida: Her neyse, oyunun ölçeği büyük, bu yüzden hata ayıklama çok zaman alıyor. Hemen hemen tüm programcılar, hataları düzeltmek için kodla uğraşıyor.

Takai: Yeni buglar çıkacağı için kod eklemenin yasak olduğuna dair bir uyarı var (gülüyor).

Final Fantasy XVI, 2023 Yazında PlayStation 4’te çıkıyor. Daha fazla bilgi gelir gelmez güncel olarak haberleri yayımlayacağız, bu yüzden en son haberler için bizi takip etmeye devam edin.

Aşkın Berbergil, 2003 yılında Ankara'da dünyaya gözlerimi açtım, başta Donanım Arşivi olmak üzere birçok yerde E-spor ve Gaming üzerine Editörlük yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Lise eğitimimi tamamladıktan sonra üniversite sınavı çalışmalarıma devam ediyorum. Profilimde bulunan sosyal medya hesaplarımı da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, son dönemlerde oldukça kötü zamanlar geçiriyor. Geçtiğimiz aylarda ilk defa abone kaybetmeye başlayan platform,...

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in bu haftaki ücretsiz oyunları INDUSTRIA ve LISA: Definitive Edition, oyunculara zengin ve çeşitli deneyimler sunuyor. Her iki oyun da kendi benzersiz atmosferleri,...

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, oldukça geniş bir içerik kütüphanesine sahip. Platform orijinal yapımlarının yanı sıra birçok farklı içeriğinde...

Oyun Haberleri

Fallout 76‘nın beklenmedik başarısı, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı ve bir dönüm noktası olarak kabul edildi. Oyun, tek bir günde 1 milyon oyuncuya ulaşarak...