Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

3300 TL Bütçe ile Güncel Sistem Toplama Rehberi

3300 TL BÜTÇE İLE GÜNCEL SİSTEM TOPLAMA REHBERİ

Bugünkü sistem toplama rehberimizde 3300 TL bütçe ile GTX1050 Ti ve Ryzen 2200G içeren ve kaliteli bileşenlere sahip bir sistem toplayacağız. Piyasaya daha yeni nesil uygun fiyatlı işlemciler ve ekran kartları çıkmadığı için piyasada bulunan en güncel parçalarla bir sistem kurduk. Ryzen 2200G ve 1050 Ti gerçekten iyi bir ikili oluyorlar ve günümüz oyunlarında herhangi bir sorun yaşatmıyorlar.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak sistemin hazır olarak toplanmış haline ulaşabilirsiniz.

ANAKART

Sistemimizin anakartını hem ileriye dönük olması açısından hem de overclock desteği sunduğu için MSI’ın B350M Pro-VD Plus anakartından yana kullandık. Anakart sunduğu mosfet soğutucuları ile kendi seviyesinde iyi bir overclock potansiyeli sunabiliyor. Ayrıca AMD’nin verdiği söze göre 2020 yılına kadar soket değişmeyeceği için bu anakarta BIOS güncellemesi yapıp güncel Ryzen işlemciler takabileceksiniz.


Teknik Detaylar

Soket: AMD AM4
Çipset: AMD B350
İşlemci Desteği: AMD Ryzen™/7. Nesil A-serisi/Athlon™
Bellek Desteği: DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133
Maksimum Bellek: 32 GB, Toplam 2 Slot, Çift Kanal
Depolama: 4 x Sata 3.0
Genişleme Yuvaları: 1 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 modu), 2 x PCIe 2.0 x1
Arka Usb Portları: 4 x USB 3.0 Gen 1, 2 x USB 2.0
Görüntü Çıkışları: 1 x DVI-D, 1 x VGA
Ses: Realtek ALC887 7.1 Kanal HD Codec
Boyut: Micro ATX

İŞLEMCİ

Sistemimizde AMD’nin Ryzen R3 2200G işlemcisine yer verdik. Bu işlemci oldukça uygun fiyatlı olmasına rağmen sunduğu 4 gerçek çekirdeği ile günümüz için oldukça yeterli bir performans sağlıyor. Ayrıca 1050 Ti gibi fiyat performans oranı yüksek bir ekran kartı ile AAA denilen ağır oyunlarda bile oldukça iyi performans verebiliyorlar. Bütün bunların yanı sıra çarpan kilidinin açık olması ve içerisinde dahili bir GPU barındırması ile fiyat performans olarak gayet iddialı bir işlemci olduğunu söylemeden geçmezsek olmaz tabii ki.


Teknik Detaylar

Soket: AM4
Çekirdek: 4
İzlek: 4
İşlemci Temel Frekansı: 3.5 GHZ
İşlemci Turbo Frekansı: 3.7 GHZ
Toplam L2 Önbellek: 2 MB
Toplam L3 Önbellek: 4 MB
Çarpan Kilidi: Açık
Gpu Çekirdeği: 8
Grafik Frekansı: 1100 MHz
TDP: 65W
Soğutucu: Wraith Stealth

EKRAN KARTI

Bu sistemimizde ekran kartı tercihini MSI’ın GTX1050 Ti 4GT OC versiyonundan yana kullandık. Bu ekran kartını seçmemize iten şeylerden biri ise uygun fiyatına rağmen çift fanlı başarılı soğutması ve fabrika çıkışı bir miktar overclock ile gelmesi oluyor. Zaten bilindiği üzere GTX1050 Ti ekran kartı ile günümüz oyunlarını 1080P çözünürlükte orta-yüksek ayarlarda sorun yaşamadan oynayabiliyorsunuz.


Teknik Detaylar

GPU: Pascal GP107
GPU Frekans: 1341 MHz Base Clock, 1455 Boost Clock
Bellek Frekans: 7008 MHz
Cuda Çekirdeği: 768
Bellek Veriyolu: 4 GB 128 Bit
Bellek Türü: GDDR5
Üretim Teknolojisi: 14nm
TDP: 75W
Görüntü Çıkışları: DisplayPort 1.4 x 1, HDMI 2.0B x 1, Dual-link DVI-D x 1
Güç Konnektörleri: Yok
Boyutlar: 215 x 112 x 38 mm




BELLEK

Bilindiği üzere bellek fiyatları baya zamlandığı için bütçeyi de korumak adına 2400 MHz frekans sunan Corsair’ın LPX serisi 8 GB CL16 DDR4 belleğine yöneldik. Anakartımızda 2 adet RAM slotu bulunduğu için belleğimizi tek modül olarak tercih ettik bu sayede ileride toplam bellek miktarınızı 16 GB gibi değerlere çıkarabilirsiniz. Ayrıca belleğimizde pasif soğutma bulunduğu için uzun süreli kullanımlarda aşırı ısınmanın önüne de geçiliyor.

DEPOLAMA

Bütçemiz çok fazla olmadığı için sistemimizin depolamasını sabit diskten yana kullandık. Tercihimiz Western Digital’in 1 TB kapasiteyi 7200 RPM hız, 64 MB cache ile sunan WD10EZEX modelinden yana oldu. Bu disk fiyat performans olarak başarılı işlere imza atıyor ve 190 MB/S okuma-yazma hızlarına ulaşmayı başarıyor. Siz isterseniz ileride sisteme Sata bir SSD dahil edebilirsiniz tabii ki.

KASA VE GÜÇ KAYNAĞI

Sistemimizi taşıyacak olan kasamıza geliyoruz. Buradaki tercihimizi Corsair’ın Spec-04 model kırmızı-siyah renk düzenine sahip bir kasasından yana kullandık. Temperli versiyonunda stok sorunu yaşandığı için bu sefer normal pencereli versiyonunu kullandık fakat bu haliyle bile oldukça sağlam ve şık bir kasa olduğunu söylemeden geçmeyelim. Ayrıca yanında gelen kırmızı fanı ile de hava akışı olarak bir sorun yaşamıyorsunuz ve ileride 120MM bir sıvı soğutma takmanızın da önü açık.

Sistemimizin ileriye dönük olmasını sağlayan diğer bir donanımımız ise güç kaynağı. Sistemimizde kullanılan Corsair’ın VS600 güç kaynağı 80 Plus sertifikasına sahip ve ileride takabileceğiniz GTX1080 gibi oldukça güçlü bir ekran kartını bile rahatlıkla besleyebilecek güçte.

SİSTEMİN PERFORMANS TESTLERİ

Oyun testlerimize PUBG ile başlıyoruz. 1080P çözünürlük, %100 ölçeklendirme ve orta grafik ayarlarında ortalama olarak 55-60 FPS gibi değerler alabiliyoruz. Bu değerler ile oyunu herhangi bir kasma, donma olmadan akıcı bir biçimde oynamanız mümkün.

Diğer bir oyun testimiz ise Counter Strike: Global Offensive (CSGO) ile oluyor. Oyunun bize sunduğu en yüksek grafik ayarlarda, 1080P’de, yeni Dust 2 haritasında ve oldukça dolu bir sunucuda 150-200 FPS arasında oldukça yüksek FPS değerleri almayı başarıyoruz. Oyun motorunun oldukça eski olduğunu da unutmazsak bu çok iyi bir sonuç.


En sonuncu oyun testimiz ise sizlerden oldukça fazla istek alan Fortnite oluyor. 1080P çözünürlük ve en yüksek grafik ayarlarında ortalama olarak 60 FPS aldığımız oyunda ayarları orta ayara düşürünce +100 FPS gibi çok yüksek değerlere ulaşmak da mümkün.

SONUÇ

Günümüzde doların da artmasıyla birlikte ortaya uygun fiyatlı bir sistem çıkartmayı hedefledik. Ayrıca kullanılan kaliteli donanımlar ile de sisteminize ileride daha yüksek ekran kartları ve işlemciler takmanız mümkün. Günümüzdeki performansı ise 1080P çözünürlükte oyuncuları memnun edecektir.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in bu haftaki ücretsiz oyunları INDUSTRIA ve LISA: Definitive Edition, oyunculara zengin ve çeşitli deneyimler sunuyor. Her iki oyun da kendi benzersiz atmosferleri,...

Teknoloji Haberleri

Apple’ın Mac Mini serisi bilgisayar dünyasında iyi işler çıkarmaya devam ediyor. Şimdi de serinin yeni M4 işlemcisiyle geleceği yönündeki haberlerle gündemde. Yeni M4 işlemcisinin,...

Oyun Haberleri

Ukrayna merkezli video oyun şirketi GSC Game World, merakla beklenen yapımı STALKER 2: Heart of Chornobyl için yeni bir fragman ve ekran görüntüleri yayınladı....

Teknoloji Haberleri

Honor, teknoloji dünyasında yine bir yenilikle karşımıza çıkıyor: Honor Pad 9 Pro. Bu yeni tablet, iki ay önce MWC 2024’te tanıtılan Honor Pad 9’un...