Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Haber

3060 Ti Yeni GDDR6X Belleği ile Satışa Sunuluyor

Bazı medya birimlerine göre NVIDIA, RTX 3060 Ti ekran kartlarını halihazırda GDDR6 ile satışa sunmak yerine yükseltilmiş daha yeni GDDR6X varyantıyla tamamen değiştirip, daha yüksek performans sağlamak istiyor.

 

NVIDIA sadece yeni GDDR6X belleğe sahip RTX 3060 Ti satışı yapmak istiyor

Geçtiğimiz aylarda NVIDIA, 8 GB belleğe sahip olacak Geforce RTX 3060 Ti GDDR6X ve GeForce RTX 3060’ı resmi olarak tanıtmıştı. NVIDIA ise oyunculara daha fazla seçenek sunması amaçlı ek seçenekler sunacağını açıkladı.

Ayrıca her iki ekran kartının da barkod kodu dünya genelinde paylaşıldı. Bu bağlamda iki kartın lansmanı da herhangi bir bölgeyle kısıtlı değil ve küresel bir satış hedefleniyor.

Bazı şirketlere göre NVIDIA, şu an üretimde olan OEM sistemler ve şirketlere üretilen özel ürünler için için eski GDDR6 ekran kartlarını kademeli olarak yeni GDDR6X modeline aynı fiyat skalası ile birlikte değiştirecek.

Bu ana kadar NVIDIA’nın RTX 3060 konusunda 12 GB belleği 8 GB’a düşüreceğine dair hiç bir belirti yok lakin bunun olması da zaten hem maddi, hem de iş gücü bakımından hiç de mantıklı olmayacaktır. 3060 Ti modelinin daha az belleğe sahip olduğunu düşünen kullanıcılar ise çok daha hızlı bir GDDR6X belleğe sahip ve neredeyse iki kat daha yüksek bant genişliğine sahip bir ekran kartı olduğunu unutmasın, yani kesinlikle 3060 Ti çok daha üst bir segment.

Yani bu yeni ekran kartları ile birlikte NVIDIA, yeni RTX 4060 serisinin piyasaya tanıtılmasını halen planlamadığının bariz bir işaretidir.

 

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni GDDR6X RTX 3060 Ti ekran kartları beklentiyi karşılayabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Editörlük kariyerine iki sene önce başlayan Berk, şimdi ise yazarlık görevine Donanım Arşivi portalı üzerinden devam ediyor. Uzun zamandır donanım, bilgisayar ve işletim sistemlerine ilgisi bulunmakla beraber bu tecrübesini de sizlerle paylaşıyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Rehber

AMD Ryzen 7 7800X3D işlemci dünyanın en güçlü oyun işlemcilerinden biri olarak kabul ediliyor. Fakat ondam daha üstün özelliklere sahip Ryzen 9 7900X3D ve...

Oyun Haberleri

Tencent, uzun zamandır merakla beklenen Delta Force oyununun açık betasını 5 Aralık’ta PC platformu için başlatacağını resmen duyurdu. Bu gelişme, hem nostaljik Delta Force...

Oyun Haberleri

Insomniac Games’in büyük beğeni toplayan yapımı Marvel’s Spider-Man 2, PlayStation 5’e özel olmasının ardından PC oyuncuları için de yola çıkıyor. Sony Interactive Entertainment, geliştiriciler...

Oyun Haberleri

Bloober Team’in uzun süredir beklenen Silent Hill 2 Remake’i, büyük bir oyuncu kitlesi tarafından ilgiyle karşılanmış ve özellikle oyunun görsel yenilikleriyle dikkat çekmişti. Ancak,...