Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Haber

Sketchup Vray 3.4 Kullanımı Ve Baştan Sona Bina Render Alma

Selam arkadaşlar. Bu video serimizde sizlerle Sketchup yazılımını ve Vray eklentisi ile bir binanın dış mekan render,ini nasıl alabiliriz bunu işleyeceğiz.
Ve ek olarak Vray arayüzüne değineceğiz.
Dersimizde Vray,in en son sürümlerinden olan 3.4 versiyonunu kullanıyoruz. Vray 3.4 ile baya gelişmiş ve kullanımı kolaylaşmış.

İsterseniz piyasada neden Sketchup ve Vray yaygın bir halde kullanılıyor ona değinelim.
Gelişen teknoloji ile İnsanlar hızlı işler çıkartmak istiyor ve modelleme dünyasına girince özellikle mimari alanda müşteriler bazen günü birlik işler istiyor. Dış mekan görselleştirme alanı olunca devreye en hızlı programlardan biri olan Sketchup giriyor. Her ne kadar Blender kullanıcısı olsam da Sketchup Mimari dış cephe ve iç mekan görselleştirme işinde baya hızlı ve güzel sonuçlar veriyor.

Sketchup kullanım ve arayüz açısından diğer rakiplerine göre baya pratiklik sağlıyor ve kaynak bakımında da  zamanla ülkemizde ve yabancı kaynaklarda yaygınlaştı. Kısacası neden Sketchup kullanmalıyız sorusunun azda olsa yanıtını kendimce verdim. Şimdi ise neden Vray kullanmalıyız buna bakalım.

Vray,a yakından bakarsak Sketchup için olsun diğer modelleme programları için  olsun en çok kullanılan render yazılımlarının başını çekiyor diyebiliriz. Tabi rakipleri olan Octana , Corona , FStorm , Maxwell vb gibi bu liste uzar gider ( Vray,in en yakın rakiplerinin adını verdim) bunlar ile piyasada baya pazar payına sahip olan Vray vazgeçilmez konumdadır.

Kaynak açısından da diğer render yazılımlarına nazaran daha kolay kaynak bulunabiliyor.   Tabi bu ismini verdiğim yazılımlarının çoğunun Sketchup desteği yok. Corona yakın zamanda beta olarak Sketchup için çıkmıştı ve Maxwell render da Sketchup için var. Ama kaynak bakımından pek bir şey bulamıyoruz. Vray,a dönecek olursak , yeni arayüzü ile baya iyi olmuş diyebiliriz.

Eski arayüz yani 2.0 bana baya karışık geliyordu. Nedenine gelecek olursak çok fazla menu ve bu menuler altında bir sürü ayar vardı ve bu işe yeni başlayan arkadaşlar vray 2.0 da baya zorlandıklarına eminim.

Vray 2.0 arayüzü böyle idi. Baya ayar vardı ama neyin nerede olduğunu arada karıştırıyordum. Ve şimdide Vray 3.4 arayüzüne bakalım

Burada ise Vray 3.4 ile gelen yeni arayüz karşımızda. Baktığımızda daha kullanışlı ve kolay bir arayüz bizlere gözüküyor. Işık ayarları ,metarial ayarları gibi bir çok ayara rahatça ve hızlıca erişebiliyoruz.  

Evet arkadaşlar genel olarak Sketchup ve Vray,a yakından baktık ve sıra videolu derslerimize geldi. İlk iki videoda Vray genel arayüz kullanıma değiniyoruz ve sonraki üç video ile de baştan sona bir binanın dış cephesini modelliyoruz. İyi seyirler arkadaşlar takıldığınız noktaları sorabilirsiniz.

Ders sırasındaki bina linkli : Tıkla

Ders sonundaki çalışmamızın final hali ise böyledir.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

CES 2025 fuarı tam hızıyla devam ediyor. Ülkemiz saatine göre gece geç saatlerde Nvidia’nın resmi sunumu yapıldı. Bu sunumla birlikte GeForce RTX 5000 serisi...

Teknoloji Haberleri

AMD’nin DLSS’e rakip olarak çıkarttığı FSR teknolojisi yıllar içerisinde büyük gelişim gösterdi. Fakat FSR hâlâ bir donanım gereksinimi duymayan, yazılımla çalışan bir teknoloji. Haliyle...

Teknoloji Haberleri

AMD’nin Ryzen 7 9800X3D işlemciden sonraki en güncel 3D V-Cache işlemcileri olarak olan Ryzen 9000X3D serisi diğer işlemcileri bugünkü CES fuarıyla birlikte resmi olarak...

Oyun Haberleri

Grand Theft Auto 6’nın çıkış tarihi hakkında spekülasyonlar sürerken, Rockstar Games’in ekibi 2025 çıkış penceresi konusunda oldukça net bir mesaj veriyor. GTA serisinin merakla...