Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

Sapphire Pulse Radeon RX 6600 İncelemesi

Nvidia’nın RTX 3060 ekran kartı ilk çıktığı zamanlarda gerçekten fiyat/performans modellerden biriydi. Fakat zamanla ilk günlerdeki albenisini yitirmeye başladı, üzerine de rakip modeller geldi. Bu rakip modellerden biri ise AMD’nin Radeon RX 6600 modeli. Genel anlamda daha uygun fiyatlandırmasıyla birlikte bu seviyede iyi bir rekabet oluşturdu.

İncelemesini yapacağımız Sapphire Pulse Radeon RX 6600 modeli ise bu seriler arasında fiyat/performans olarak konumlandırılan modellerden biri. Sapphire zaten yıllardır AMD tarafına ekran kartı üreten bir marka. Haliyle bu tarafta tecrübesi büyük. Pulse serisi ise biraz daha uygun fiyat odaklı çıkarılan serilerden biri olmasıyla biliniyor.

Sapphire Pulse Radeon RX 6600 Ekran Kartı

Sapphire Pulse Radeon RX 6600 model ekran kartı genel anlamda fiyat/performans olması adına tasarlanan bir model. Haliyle görebileceğiniz üzere tasarımsal olarak pahalı modellerdeki gibi ince detaylara, RGB’lere sahip değil. Fakat Pulse serisinin sade tasarımını genel anlamda koruyor. Siyah renklerin hakim olduğu ekran kartında kırmızı bazı detaylara yer verilmesi güzel. Fanlar ise aslına bakılırsa üst seviye, tasarımsal olarak hem şık hem de hava akışı iyi düzeyde.

Sapphire Pulse serisinin en güzel yanlarından biri arka plaka tasarımı dersek yanılmış olmayız herhalde. Yine siyah renklerin hakim olduğu bu arka plakada kırmızı renkte Radeon yazısına yer verilmiş. Ayrıca bazı ucuz modellerdeki gibi plastik değil de metal bir arka plakaya yer verilmiş olması güzel. Hem tasarım geliştirilmiş hem de kart biraz daha koruma altına alınmış.

Ekran kartını kasaya taktığınız zaman size bakan tarafta en solda kırmızı bir “Sapphire” yazısı görüyorsunuz. Sağ alt tarafta ise yine kırmızı renkli bir “Radeon” yazısı bulunuyor. Nitro modellerinde olduğu gibi ilgi çekici RGB aydınlatmalar bu kartta maalesef yok, başta belirttiğimiz gibi fiyat/performans odaklı bir model hedefleniyor.

Sapphire Pulse Radeon RX 6600 Teknik Detaylar

  • GPU: Navi 23 XL
  • Mimari: RDNA 2.0
  • İşlem Birimi: 28 Ünite
  • Stream Processors: 1792
  • Boost Çekirdek Frekansı: 2491 MHz
  • Bellek Frekansı: 14 Gbps GDDR6
  • Bellek Bant Genişliği: 128 Bit
  • Bellek Miktarı (VRAM): 8 GB
  • Infinity Cache: 32 MB
  • Ray Tracing Çekirdekleri: 28
  • Görüntü Çıkışları: 3 x DisplayPort, 1 x HDMI
  • Üretim Teknolojisi: TSMC 7 NM
  • Desteklenen Teknolojiler: DX 12, Işın İzleme, FidelityFX, AMD Smart Access Memory
  • Güç Konnektörleri: 1 x 8 Pin
  • TDP: 140W

 

Sapphire Pulse Radeon RX 6600 Performans Testleri

Sapphire Pulse Radeon RX 6600 ekran kartı incelememize oyun testleriyle devam ediyoruz. Apex Legends oyununda 1080P çözünürlükte ve en yüksek grafik ayarlarındaydık. Değişken olacak şekilde 140 FPS civarlarında gayet iyi değerler almayı başardık. Bazı ayarları kısarak 144 FPS almak gayet rahat olacaktır. Ekran kartı sıcaklığımız ise 70 derecelere kadar ulaştı, fanları ise genel anlamda sessizdi. Tabii ki üst seviye modeller kadar iyi bir soğutması yok.

İkinci oyun testimizi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ile yapıyoruz. 1080P çözünürlük ve yine en yüksek grafiklerdeydik. Oyunun optimizasyonu gayet iyi zaten. Bunun da etkisiyle birlikte 240-250 FPS gibi çok yüksek değerler gördük.

Diğer bir oyun testimizi ise Far Cry 6 oyunuyla yaptık. 1080P çözünürlükte ve yüksek grafik seçeneklerinde 90-100 FPS gibi iyi değerler aldık.

Assassin’s Creed Valhalla oyununa geldiğimizde ise 1080P çözünürlükte ve yüksek grafik ayarlarında 70-80 FPS gibi fena olmayan değerler almayı başardık. Bu oyunun grafik kalitesi bir hayli üst seviye olduğu için bu değerler bile iyi diyebiliriz aslında.

Counter Strike: Global Offensive testinde ise 1080P çözünürlükte ve en yüksek grafiklerde 200 FPS ile 400 FPS arasında çok yüksek değerler almayı başardık. Açıkçası bu oyunun FPS değerleri zaten yıllardır çok değişken.

RX 6600 ekran kartının son oyun testini Red Dead Redemption 2 oyunuyla yaptık. RDR 2 oldukça zorlayıcı bir oyun, haliyle FPS değerleri daha düşük çıkıyor. 60-70 FPS civarlarında değerler aldık.

Sonuç

Sapphire Pulse Radeon RX 6600 ekran kartı incelememizin sonuna geliyoruz. Bu model fiyat/performans odağıyla piyasaya sürülen bir model olmuş. RX 6600 modeli ise 1080P çözünürlükte ve yüksek ayarlarda genel anlamda iyi performans sergileyen bir GPU olmuş. Rakibi görülen RTX 3060 modeline göre nispeten daha uygun fiyatıyla öne çıkan bir model zaten.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

AMD’nin DLSS’e rakip olarak çıkarttığı FSR teknolojisi yıllar içerisinde büyük gelişim gösterdi. Fakat FSR hâlâ bir donanım gereksinimi duymayan, yazılımla çalışan bir teknoloji. Haliyle...

Teknoloji Haberleri

AMD’nin Ryzen 7 9800X3D işlemciden sonraki en güncel 3D V-Cache işlemcileri olarak olan Ryzen 9000X3D serisi diğer işlemcileri bugünkü CES fuarıyla birlikte resmi olarak...

Teknoloji Haberleri

CES 2025 fuarı tam hızıyla devam ediyor. Ülkemiz saatine göre gece geç saatlerde Nvidia’nın resmi sunumu yapıldı. Bu sunumla birlikte GeForce RTX 5000 serisi...

Oyun Haberleri

GTA 6’nın uzun zamandır beklenen çıkışı, hayranları sabırsızlandırmaya devam ediyor. İlk fragmanın yayınlanmasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen, oyunun resmi...