Bugünkü incelememizin konuğu Razer Deathadder V2 Mini model oyuncu faresi oluyor. Oyuncu ekipmanlarına olan ilginin arttığı bu dönemde Razer markasının fiyat/performans odaklı ekipmanları ilgi çekmeye başladı. Bunlardan biri ise Deathadder V2 Mini modeli, çünkü ufak-orta el odaklı üretilen bu fare büyük markalar arasında gayet iddialı bir tercih.
70 milyon tıklama ömrüne sahip optik anahtarlar, PixArt PAW3359 model performanslı sensörüyle birlikte bu fare öne çıkıyor. İncelememizde ise bu fareyi kimlerin tercih etmesi gerektiğini ve önemli noktalara değiniyor olacağız.
Razer Deathadder V2 Mini Oyuncu Faresi
Razer Deathadder V2 Mini oyuncu faresi aslında tasarımsal olarak sizlere büyük yenilikler sunan bir fare değil. Razer markasının yıllardır sürdürdüğü bir tasarım dili var, bu tasarım dili çoğu kullanıcı tarafından beğeniliyor ve firma bu tasarımlarını devam ettiriyor. Deathadder V2 Mini modelinde de ağabeyi V2 modeline büyük ölçüde benzeyen bir tasarım görüyoruz, sağ el kullanımına özel olarak yapılan bu tasarım sol el kullanımı için uygun görünmüyor. Hafif alt tarafta kalan Razer logosu ise RGB aydınlatmaya sahip.
Tasarımda mat siyah renkler baskın, hafiflik açısından delikli farelerin yaygınlaştı bu dönemde deliksiz bir tasarımla birlikte sadece 62 gram ağırlığa sahip bir fare görüyoruz, bu gerçekten çok başarılı bir mühendislik olmuş. Tabii ki farenin ufak boyutlarının da bunda etkisi büyük 🙂
Razer Deathadder V2 Mini Sol Taraf
Razer Deathadder V2 Mini farenin sol tarafında 2 adet ileri-geri görevi gören tuşlar bulunuyor. Bu tuşlar boyut ve hissiyat olarak gayet iyi düzeydeler diyebiliriz. Fakat siz dilerseniz bu tuşları Razer’ın Synapse yazılı ile birlikte istediğiniz işlevde kullanabilirsiniz, yani programlamaya açık tuşlar bunlar.
Razer Deathadder V2 Mini Sağ Taraf
Farenin sağ tarafı gördüğünüz gibi boş, hafif dokulu bir yüzeye sahip. Fakat siz dilerseniz kutu içerisinden çıkan yapıştırmalarla birlikte burayı daha yumuşak ve dokulu bir yüzey haline getirebilirsiniz. Böylelikle biraz daha iyi bir kavrama elde edebilirsiniz.
Razer Deathadder V2 Mini model oyuncu faresinin altına baktığımızda ağabeyi olan V2 modelinde olan profil tuşunun bu modelde olmadığını görüyoruz. Farenin skatezleri ise PTFE adı verilen malzemeden imal edilmiş, bu malzeme hem oldukça dayanıklı hem de gayet kaygan bir malzeme. Yani bu bu fare mousepad üzerinde çok rahat hareket ediyor ve takılma gibi sorunlar yaşanmıyor.
Günümüzde hafif fareler ilgi çekmeye başladı diyebiliriz. Fakat bu fareleri hafif yapıp, kabloları ağır ve kaygan olmayan bir malzemeden imal ederseniz bu hafifliğin pek bir önemi kalmıyor çünkü yüzeye sürtünme yaparak size zorluk çıkarıyor. Razer bu sorunu SpeedFlex adı verdiği kablosuyla birlikte çözmüş, hem dışı özel bir kaplamaya sahip hem de oldukça hafif bir kablo olmuş.
Farenin boyutunu görmeniz açısından nispeten büyük bir fare olan Basilisk V2 ile yan yana koyuyoruz. Gördüğünüz üzere Mini olan model gerçekten ufak bir fare olmuş. Bu yüzden küçük ve orta boy ele sahip kullanıcıların tercih etmesi gereken modellerden biri olmuş diyebiliriz.
Bu farenin güzel yanlarından biri ise kutu içeriğinden parmakların kaymasını büyük ölçüde engelleyen kaymaz griplerin yerleştirilmesi. Bunlar dahili olarak kaliteli bir çift taraflı bantla geliyorlar ve dilerseniz farenizin sol-sağ click + sol ve sağ tarafına yapıştırabiliyorsunuz. Yani bu bantların yapıştırılmasındaki tercih kullanıcıya bırakılmış.
Razer Deathadder V2 Mini Teknik Detaylar
- DPI: Maksimum 8500 DPI, Kademesi Ayarlanabilir
- Sensör: PixArt PAW3359
- Bağlantı: USB 2.0
- Tarama Frekansı: 1000 Hz (1 Ms) Ayarlanabilir
- Hızlanma: 35G
- Maksimum Hız: 300 IPS
- Tıklama Ömrü: Sağ-Sol Optik Switch, 70 Milyon
- RGB Desteği: Razer Chroma
- Kablo: 2 Metre Razer Speedflex
- Yazılım: BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ
- Ağırlık: 62 Gram (Kablo Hariç)
- Boyutlar: 114.2 mm x 56 mm x 38.5 mm
Razer Deathadder V2 Mini fiyat/performans bir fare demiştik. Fakat fiyat/performans odaklı bir model olmasına rağmen aslında gayet iyi özelliklere sahip. Örneğin bu farenin sağ ve sol tuşlarında optik anahtarlar kullanılmış, bu anahtarlar kağıt üzerinde normal anahtarlara göre 3 kat daha hızlı tepki süresine sahip. Tıklama ömrü tarafında da 70 milyon gibi çok yüksek değerlere ulaşılmış.
Fiyat/performans oranı yüksek bir fare demiştik. Fakat bu farede Pixart’ın PAW3359 model sensörüne yer veriliyor. Bu sensörün performansı bu fiyat seviyesi için gerçekten çok iyi. 300 IPS, 35G hızlanma falan derken bu farenin sensörü çoğu oyuncuya fazlasıyla yetecek bir performansı sunabiliyor. Bu sensör sayesinde hızlı hareketleriniz bile atlama olmadan algılanıyor ve ufak hareketler gayet hassas bir şekilde iletiliyor. 8500 DPI seviyesi ise bu fiyatlandırma için yeterli düzeyde.
Deathadder V2 Mini farede Razer Synapse yazılımı desteği bulunuyor. Bu yazılım sayesinde farede bulunan toplam 6 adet tuşu programlayabiliyorsunuz, makrolar kaydedebiliyorsunuz. Yine aynı şekilde RGB aydınlatmaya sahip olan Razer logosunun ayarlamalarını bu yazılım üzerinden yapmanız mümkün kılınmış.
Razer Deathadder V2 Mini Genel Değerlendirme
Razer Deathadder V2 Mini oyuncu faresinin incelemesinin sonuna geldik. V2 Mini, küçük-orta boy el boyutuna sahip kişiler için üretilen sağ el odaklı bir fare olmuş. Fiyat/performans odaklı yapısına rağmen üst seviye optik anahtarları ve PixArt PAW3359 model sensörüyle birlikte performans tarafında da gayet iddialı modellerden biri olmayı başarmış.
ARAZ GAME CENTER
Oca 24, 2022 at 20:04
Logitech g102 ve Razer Deathadder essential ‘in Tam arası bir mouse olmuş elimde mouse varmı yokmu kablolu mu kablosuz mu belli olmuyor çok hoş olmuş Parmakları 7 8 cm uzunlugunda avuç içi genişlik 7-8 cm capında olan arklar için birebir cuk oturuyor büyük eli olan arkadaşlara G300s gibi küçük gelebilir