Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

Rampage Carbon Oyuncu Kasası İncelemesi

RAMPAGE CARBON OYUNCU KASASI İNCELEMESİ

Yeni incelemimizin konuğu Rampage’in bilgisayar kasası konusunda şov niteliğinde bir kasası olan Carbon modeli oluyor. Kasa isminden anlayacağınız gibi bazı kısımlarında karbon kaplamaya sahip.
Temperli camları sayesinde de ne kadar dayanıklı bir ürün olduğunu gözler önüne seriyor. Bütün bunların yanı sıra kontrol edilebilir RGB fanları ile şıklık anlamında da iddialı olduğunu gösteriyor.

TASARIM

Kasamızın genel görünümüne baktığımızda keskin hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Gri tonlarının hakim olduğu kasamızın en göze çarpan kısmı tabii ki ön kısımdaki karbon fiber kaplaması ve arkasında duran ayarlanabilir RGB fanlar. Bunlara haricen kasanın genel boyut anlamında Mid Tower standartında olduğunu söyleyelim, anakart desteğine bakacak olursak en fazla ATX boyutundaki anakartlara destek verdiğini görüyoruz.

Kasanın üst kısımlarına baktığımızda burada temperli cam kısım ile üstteki plastik kısımın birleşimini görüyoruz. Üstteki ızgara şeklindeki plastik kısımın hemen altında iki adet fan takabileceğiniz metal kısımlar bulunuyor bu sayede kasanın iç hacmini daraltmadan fanlarınızı yerleştirebilirsiniz.

Kasanın üst kısmında kalan ızgaralı bölüne dahil edilmiş giriş çıkış birimlerinin bulunduğu bölüme baktığımızda 2 adet USB 3.0, kulaklık ve mikrofon jakları, fan modu ayarlama tuşu, güç-HDD aktivite ışıkları ve güç tuşunu görüyoruz. Bu bölümün konumlandırması kişiden kişiye değişebilir, biz herhangi bir sorun yaşamadık ama reset tuşunun olmaması bir eksiklik.

Kasanın karbon kaplama yan kapağını çıkarttığımızda aslında kasanın yarısını bu kapağın kapattığını görüyoruz. Öndeki kısım ile yan kapak kısmı birleşik olduğu için kapağı çıkarttığınızda hem öndeki fanlara erişebiliyorsunuz hem de yan kapağın altındaki 3 adet kauçuk kablolama deliklerine ulaşıyorsunuz. Bu kullanım kolaylığı açısından oldukça güzel bir hamle olmuş aslında.

Kasada eksi olarak görülebilecek konulardan biri ise her ne kadar ön kısıma 360MM radyatör desteği sunulsa da ön kısımda bu fanların hava alabileceği kısım çok sınırlı tutulmuş. Havalandırma için biraz daha geniş bir alan bırakılabilirdi bizce.

Kasanın 4 adet vidayla sabitlenmiş 5MM kalınlığındaki karartılmış temperli camını çıkarttığımızda karşımıza oldukça geniş bir iç dizayn çıkıyor. Firmanın belirttiğine göre kasaya 43 CM uzunluğa kadar ekran kartlarını herhangi bir değişiklik yapmadan takmanız mümkün. Diğer bir önemli kısım ise HDD ve PSU cover kapağının bulunması.

Kasanın sabit disk desteğine baktığımızda ise 2 adet 3.5 inç sabit diskin kızaklı sistemle kasaya takılabildiğini görüyoruz. SSD kısmında ise 3 adet SSD takabileceğiniz bölüm bulunuyor ve bunları kasaya vidalıyorsunuz.

Kasanın kilit özelliklerinden biri ise birçok kasada bulunmayan ve ekran kartınızı kasaya dik olarak takmanızı sağlayan Vertical Holder bölümü. Bu kısımı isterseniz vidalar ile çıkartmanız mümkün fakat belirtmeden geçmeyelim burada eksik olan kısım ise PCI Express uzatıcı kablosu bulunmuyor bunu haricen temin etmeniz gerekiyor.

Kasanın diğer güzel özelliklerinden biri ise 4 adet 12 CM özel tasarım RGB fanla gelmesi, üstelik bu fanları yukarıda belirttiğimiz gibi özel tuşuyla 7 adet renk arasından istediğinizi seçerek çalıştırmak mümkün. Ayrıca ileride fan eklemek isterseniz de kasada dahili olarak gelen kontrolcüde boş yerler olduğunu söylemeden geçmeyelim.

TEKNİK DETAYLAR

Form Faktör: Mid-Tower
Kasa Malzemesi: Çelik, ABS Plastik, Karbon Kaplama
Yan Kapak Malzemesi: 5MM Karartılmış Temperli Cam
Maksimum GPU Uzunluğu: 43 Cm
Genişleme Yuvaları: 7 Adet
Anakart Desteği: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Toz Filtreleri: 2 Adet

Disk Yuvaları: x2 3.5 inç, x3 2.5 inç
Radyatör Uyumluluğu: 120mm, 240mm, 280mm, 360mm
Boyutlar: 470x245x473mm

SONUÇ

Kasa, gerek tasarımı gerek ek özellikleri olsun günümüz oyuncularını fazlasıyla cezbedecektir. Karbon kaplama yan kapak ve ekran kartınızı dik takmanızı sağlayan holder desteği ile diğerlerinden farklı olduğunu kanıtlamış. Kasanın eksi yanları ise reset tuşunun bulunmaması ve ön kısımdaki havalandırma boşluklarının biraz az olması.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

2 Yorumlar

2 yorum var

  1. Serkan

    Tem 17, 2021 at 12:53

    Merhaba Aynı kasadan ben de aldım. Ekran kartımı dikey olarak nasıl monte edeceğim. AliExpress de bakıyorum çeşit çeşit var ama hangisi uyar bilmiyorum. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz?

    Saygılar..

    • Mehmet Yılmaz

      Tem 17, 2021 at 13:49

      Üzerinden yıllar geçti ölçülerine ulaşmamız pek mümkün değil maalesef.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

AMD’nin DLSS’e rakip olarak çıkarttığı FSR teknolojisi yıllar içerisinde büyük gelişim gösterdi. Fakat FSR hâlâ bir donanım gereksinimi duymayan, yazılımla çalışan bir teknoloji. Haliyle...

Teknoloji Haberleri

AMD’nin Ryzen 7 9800X3D işlemciden sonraki en güncel 3D V-Cache işlemcileri olarak olan Ryzen 9000X3D serisi diğer işlemcileri bugünkü CES fuarıyla birlikte resmi olarak...

Teknoloji Haberleri

CES 2025 fuarı tam hızıyla devam ediyor. Ülkemiz saatine göre gece geç saatlerde Nvidia’nın resmi sunumu yapıldı. Bu sunumla birlikte GeForce RTX 5000 serisi...

Oyun Haberleri

GTA 6’nın uzun zamandır beklenen çıkışı, hayranları sabırsızlandırmaya devam ediyor. İlk fragmanın yayınlanmasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen, oyunun resmi...