İncelememizin konuğu Philips taraflı 288P6 model 4K 1MS özellikli monitörü oluyor şimdi gelin lafı uzatmadan incelememize geçelim. Aşağıdan İster Video İncelememizi İzleyebilir veya Yazılı İncelememizi Okuyabilirsiniz
Bir Philips monitör incelemesi ile daha karşınızdayız sevgili okurlarımız Test masamıza konuk olan ve oldukçada verimli şekilde kullandığımız Philips’in 4K UltraHD Çözünürlüklü monitörü 288P6 modeli hakkında güzel bir inceleme dosyasıyla kaşınızdayız.
Monitör ve Televizyonlar üzerine isim yapmış markalardan biri olan Philips bakalım bizlere 28 inç boyutundaki bu monitörü ile 4K’da nasıl bir performans sergileyecek.
TASARIM
Philips 288P6‘nın ön tasarımını ele aldığımız taktirde boyunluktan itibaren görünümü boğmayan bir gümüş gri tonların işlendiğini görebilmek mümkün burda ise iskeletin tamamen piona blackten uzak mat bir pürüzlü iken kasanın plastik yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz.
Ekran kısmın ise asli kasanın biraz içerisine girintili bir şekilde konumlandırılmış. Philips’in marka damgasının işlendiği gümüş gri taban ise plastik değil metal şekilde tasarıma eklenmiş
Philips 288P6‘nın üzerinden menü gezinimi için herhangibir fiziksel tuş bulunmamakta burda menü tuşları ise karşımıza dokunmatik olarak çıkarken dokunmatik yüzey ise yön ibarelerinin hemen üstü oluyor
Bir önem verdiğim nokta ise çerçeve kalınlıkları burda ise karşımıza çıkan kalınlık ne çok kalın nede ince orta halli bir kalınlığa eşlik ederken çoklu monitör kullanmak isteyenler için ise görüntü alanını bozmayacak bir kalınlık ile çift monitör dizilimi ile kullanmakta gayet mümkün.
Monitörün sol köşesinde “Brilliance 288P” yazısı ve sağ köşesinde ise “UltraClear” yazısı bulunmakta.
Mönitörümüzün tasarımına devam ettiğimizide ise 28 inç boyutun verdiği ağırlık ve hacim ile birlikte ayaklık kısmıda bu yapıyı dengeye sokabilmek için gayet geniş bir tabanı bulunuyor. Burda ise ayaklık kısmının devam ettiği boyunluk kısmı gümüş gri plastik kaplama ise gelirken orta açıklık sayesinde kablolalamada yapmak mümkün oluyor.
Philips 288P6 yan kısım tasarımlarına baktığımızda ince bir tasarım bizleri karşılarken orta göbekte kalında bir tasarım bizlere göz kırpıyorki bu alanda USB giriş birimleri, Dahili Adaptör ve Hoparlörlerin olduğunu düşürsek orta alan kalınlığı göz ardı edilebilir.
Gelelim Monitörümüzün arka kısım tasarımına arka kısım tasarımına baktığımızda monitör’ün temiz bir mat görüntüsü olduğunu söylemek gayet mümkün iken bu görüntüyede sağlayan giriş çıkış birimlerinin aşağıdan yukarı dikey olarak takılıyor olması oluyor.
Dilerseniz Pivot boyunluğu 4 vidasını çıkartarak sökmek mümkün akabinde ise 10cm x 10cm standartında Vesa duvar askısına yerleştirmek mümkün oluyor.