Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

NZXT H510 Elite İncelemesi

NZXT markası yurt dışında uzunca bir süredir bulunan ve kendine has tasarım dili olan bir marka haline geldi. Özellikle sıvı soğutma ve kasa tarafında büyük başarılara sahip olan bu marka en sonunda resmi olarak ülkemize giriş yaptı. Fakat bu markanın ürünleri daha çok üst seviyeye hitap ettiği için biraz pahalı olabiliyor.

Bugün ise NZXT H510 Elite model oyuncu kasasının incelemesini yapıyoruz. Bu kasa NZXT’nin klasikleşen tasarım diliyle birlikte geliyor. Bunun yanı sıra sunduğu ekstra özelliklerle birlikte öne çıkabilecek olan üst seviye bir model. Bugünkü incelememizle birlikte kasanın hem eksi hem de artı noktalarını sizlerle paylaşıyor olacağız!

NZXT H510 Elite Kasa

NZXT H510 Elite oyuncu kasanının bize siyah renkteki modeli yollandı. Aslında bu kasa daha çok beyaz modeliyle biliniyor. Zaten genel tasarım dili NZXT’nin yıllardır kullandığı tasarım çizgilerini taşıyor. Keskin hatlara sahip bir tasarım dili bu, kimi insanın çok hoşuna giderken kimi insanın ise hoşuna gitmeyebilir. Fakat artık bu tasarım dilinin NZXT ile bütünleşmiş olduğu kesin. Kasanın solundaki temperli cam ise tek bir vidayla tutturmuş, o vidayı çıkartıp üstten dışarıya doğru ittirip rahatlıkla çıkartabiliyorsunuz.

Bu kasanın önü temperli camdan oluşuyor, aynı şekilde soldaki kısımda da temperli cam kullanılmış. Diğer kısımlar ise plastik ve çelikten oluşuyor tahmin edebileceğiniz üzere. Fakat fark ettiğiniz gibi bu açıdan bakıldığında bu kasanın hava alabileceği çok bir yer görünmüyor. Çünkü NZXT kasalarda bu kısım bazen sağ tarafa gizlenebiliyor. Fakat sağ kapakta bulunan bu havalandırma bölümüne bile toz filtresi eklenmesi gerçekten güzel bir hamle. Bu yapı tabii ki aşırı iyi bir hava akışına sahip değil fakat yeterli düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.

Bu kasa ilk bakışta iki parça gibi bir görüntüye sahip. Kasanın alt tarafı metalken üst tarafında ise temperli camların varlığını görüyoruz. Aslında oldukça sade bir tasarım dili bu. Alttaki kısımda ufakça ve koyu renklerle yazılan NZXT yazısını görmekteyiz. NZXT’nin uzun süredir kullandığı tasarım diliyle büyük benzerlikler gösteren bir kasa bu zaten.

Kasanın üst tarafı da genel tasarıma uyacak şekilde çok sade bir şekilde tasarlanmış. En sağda ışıklı bir güç tuşu var, ayrıca disk aktivite ışığı da buraya gömülmüş. Hemen solunda USB 3.1 Type-A yuvası, USB 3.1 Gen2 Type-C yuvası ve en solda ise 3.5 mm kombo jak girişi bulunuyor. Fakat kutu içeriğine ayrı jaklara sahip kulaklıkları tek jaka düşürecek olan dönüştürücü aparat eklenmiş, güzel bir hamle. Fakat böylesine pahalı bir kasada biraz daha fazla USB portu görmek isterdik açıkçası.

NZXT H510 Elite Teknik Detaylar

  • Form Faktör: Mid-Tower
  • Kasa Malzemesi: Çelik
  • Cam Malzemesi: Temperli Cam
  • Maksimum GPU Uzunluğu: 36.8 Cm (Radyatörle 31 CM)
  • Maksimum PSU Uzunluğu: 22 Cm (HDD Yuvasız)
  • Maksimum CPU Soğutucusu Boyu: 16.5 Cm
  • Genişleme Yuvaları: 7 Adet
  • Dahili Fanlar: Önde 2 Adet AER RGB 2 140 MM, Üstte AER F140, Arkada AER F120
  • Toz Filtreleri: Üst, PSU, Altta
  • Anakart Desteği: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
  • Disk Yuvaları: 2+1 3.5 inç, 2+1 2.5 inç
  • Boyutlar: G: 210mm Y: 460mm U: 428mm
  • Ağırlık: 7.5 KG

NZXT AER RGB 2 Fan Teknik Detaylar

Çalışma Hızı: 500-1500 RPM arası

Hava Akışı: 30.39 – 91.19 CFM arası

Gürültü: 22 – 33 DB arası

Fan Yatağı: Fluid Dynamic

Bağlantı: 4 Pin PWM


 

Kasanın iç taraflarına geçtiğimizde ise PSU cover kısmının güzelce tasarlandığını görüyoruz. Güç kaynağının denk geldiği kısmın üstü hep boşluklara sahip. Ayrıca sağ tarafında ise ekran kartının güç bağlantısını yapmanız için bir kablolama açıklığı bırakılmış. Bu kablolama açıklıklarından 2 adette hemen üst tarafta var, HD Audio, ön port bağlantıları gibi kablolarda kullanabilirsiniz bu açıklıkları.

Bu kasanın güzel yanlarından biri ise dikey ekran kartı kurulumuna izin vermesi. 2 slotluk bu bölüm sayesinde eğer gerekli aparata sahipseniz sisteminizdeki ekran kartını dik olarak bu kasaya montajlamanız mümkün. Yani ek bir modifikasyona gerek kalmıyor.

Bu kasa mid-tower boylarında ve pek büyük olmayan bir kasa açıkçası. İç tarafında size yardımcı olması adına çok sayıda kablolama açıklığı bulunuyor, konumlandırması ve boyutlandırması gereği gayet işlevsel olmuş bunlar. Yani eğer aklınızda eATX anakartlı devasa bir sistem kurmak varsa bu kasa modeli size göre değil, zaten maksimum anakart desteği ATX boyutlarında.

Kasanın önünde 2 adet 140 MM fan takabileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Buradaki güzel kısım ise fanların sabitlendiği bölümü parmağınızla çıkartabileceğiniz 2 adet vidayla kolaylıkla çıkartabilmeniz olmuş. Bu sayede fanlara erişmeniz bir hayli kolay oluyor. Kasanın önündeki fanlar ise NZXT’nin AER RGB 2 model kodlu 140mm fanları. Bu fanlar gerçekten pahalı ve çok kaliteli fanlar.

NZXT H510 Elite modelinde de üst kısımda garip bir şekilde sadece 1 adet fan yuvası bulunuyor. Üst kısıma 140 MM büyüklüğüne kadar fanlar yerleştirebiliyorsunuz. Zaten dahili olarak takılı gelen fan ise AER F140 model kodlu yine çok pahalı ve kaliteli bir fan modeli. Arka tarafta ise AER F120 model kodlu 120 MM bir fan bulunuyor, bu da yine oldukça pahalı bir fan modeli. Açıkçası üst kısımda hiç olmazsa 2 adet 120 MM fan desteği bulunabilirmiş, bu tercih biraz garip geliyor.

Bu fanların teknik detayına gelecek olursak üstteki AER F140 model fan 1500 RPM hıza kadar çıkıyor ve son hızda 103 CFM gibi çok iyi bir hava akışına ulaşabiliyor. Arkadaki AER F120 modeli de 1500 RPM hıza ulaşabiliyor fakat hava akışının 63 CFM olarak belirtildiğini görüyoruz. Yani aslında karşımızda hem çok pahalı hem de çok performanslı fanlar bulunuyor.

Bu kasanın önündeki ve solundaki temperli camlar bir hayli karartılı bir yapıda sunulmuş. Fakat bu kasayla birlikte ARGB bir LED şerit sizlere sunuluyor. Bu LED şerit sayesinde karartmalı camdan bile sisteminiz görmeniz mümkün. Üstelik NZXT Cam yazılımıyla birlikte çeşitli renkler ve efektler ayarlamanız mümkün.

Ayrıca bu kasanın sağ tarafında bir kontrol bulunuyor. Buradaki kontrolcü sayesinde hem fanları hem de kasayla birlikte gelen ARGB şerit LED’i kontrol edebiliyorsunuz. Bunun için tabii ki NZXT Cam isimli yazılımı kullanmanız mümkün. Birbirinden farklı renkler, efektleri kontrol etmek gerçekten kolay.

Kasanın sağ kapağını açtığımızda bizleri oldukça akıllıca bir şekilde düzenlenmiş bir sağ taraf karşıladı. Altta 3.5 inç HDD yuvalarını görüyorsunuz, orta tarafta 2 adet 2.5 inç disk yuvası bulunuyor buralara toplamda 3 adet 3.5 inç disk ya da 2 adet 2.5 inç disk takabilirsiniz. Güzel kısım ise ortadaki kablolama kanalı olmuş. Üstelik buraya kablolarını sabitleyebileceğiniz bir aparat bile var. Zaten gerekli kablolama açıklıkları sağlandığı için sol taraf gayet temiz bir görüntüye sahip oluyor.

NZXT Cam isimli gerçekten başarılı bir yazılımla birlikte bu kasadaki ARGB parçaları rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz. Fanların aydınlatma rengi, efektleri, hızı gibi şeyleri buradan kontrol edebilirsiniz, ayrıca kasayla birlikte gelen ARGB şeridi de bu yazılım üzerinden kontrol etmeniz mümkün.

Tabii sadece ARGB ve fan kontrolü sağlamıyor bu yazılım. Bunlara ek olarak sisteminizin durumunu bile anlık olarak öğrenmeniz mümkün. Ekran kartının frekansı, sıcaklığı, yine aynı şekilde işlemcinizin frekansı ve sıcaklığı gibi bilgilere bu yazılım üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Yani aslında sisteminiz için gayet faydalı ve kullanışlı bir yazılım olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç

NZXT’nin H510 Elite model kasası kendine has tasarım diliyle öne çıkan bir model olmuş. Zaten NZXT markasını takip edenler bu tarz tasarımlara aşinadır, işte bu kasayla o bilinen tasarım dilini devam ettirmişler. Kasanın genel durumu gayet iyi, fakat bu fiyat seviyesi için biraz daha kalın bir sac kullanılmasını isterdik. Bunun haricinde gerek fanları olsun gerek temperli camları olsun gerçekten kaliteli bir kasa karşımızdaydı.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

2 Yorumlar

2 yorum var

  1. Serkan

    Şub 9, 2021 at 13:31

    Beyaz renglisi benimki toz filtreleri baya ishe yariyor Mukemell otesi bir kasa

  2. Hakan

    Nis 3, 2021 at 22:26

    Bende sistem toplayacağım sırada bu modeli gördüm ve meraklandım youtubda videolara bakarken gördüm tasarımı konusunda cok begendim ve 1000 tl civarındaki diğer kasalara oranla şans verdim ve aşırı memnun kaldım. Tavsiye ederim

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun Haberleri

Phantom Blade Zero, oyun dünyasında büyük bir heyecanla beklenen yapımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Geliştirici S-Game, oyunun çıkış tarihine dair bilgilerin 2025 yılı içerisinde...

Oyun Haberleri

Grand Theft Auto VI’nın potansiyel fiyatlandırma stratejisi, yalnızca oyuncuları değil, oyun endüstrisinin tamamını etkileyebilecek bir gelişme olarak gündemde. Ünlü oyun analisti Matthew Ball’un “2025’te...

Oyun Haberleri

Microsoft’un “Ücretsiz Oyun Günleri” etkinliği bu hafta da oyun dolu bir hafta sonu sunuyor. Eğer Xbox Game Pass Ultimate, Standard veya Core abonesiyseniz, bu...

Sistem Gereksinimleri

DOOM evreninin karanlık ve Orta Çağ temalı yeni halkası DOOM: The Dark Ages, PC oyuncuları için gereken donanım detaylarını nihayet gün yüzüne çıkardı. Bethesda...