Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

MSI MEG Prospect 700R İncelemesi

Şu zamana kadar çok sayıda oyuncu kasası inceledik. Aralarında bazı özel, farklı modeller yok değildi. Fakat MSI markası aslında bu tarafta yeni sayılabilecek markalardan biri. Bugün incelemesini yapacağımız MSI MEG Prospect 700R model oyuncu kasası ise büyük yenilikler sunabilen tepe seviye kasalardan biri olmasıyla öne çıkıyor. Kasa tarafında yeni sayılabilecek bir markadan böyle hamleler görmek gerçekten güzel!

MSI MEG Prospect 700R oyuncu kasasını özel kılan şey ise kasanın ön üst tarafında bulunan 4.3 inç boyutundaki dokunmatik LED ekran oluyor. Bu ekran birden çok işlevselliğe sahip ve sizlere büyük kolaylıklar sunmayı hedefleyen bir ekstra diyebiliriz. Tabii bu kasanın tek güzel yanı bu ekranı değil. Gelin MSI MEG Prospect 700R oyuncu kasasının diğer önemli detaylarına sizlerle birlikte bakalım.

MSI MEG Prospect 700R Oyuncu Kasası

MSI MEG Prospect 700R oyuncu kasası aslında mid tower bir model fakat ilk bakışta çok daha büyük görünüyor. Bu hiç ucuz bir model değil, haliyle bu kasayla üst seviye sistemler kurulacağını düşünecek olursak geniş iç hacim tabii çok büyük bir avantaj olabiliyor. Özellikle RTX 4000 serisi ekran kartlarının DEVASA boyutlarını gördükten sonra böyle büyük kasalara pek şaşırmıyoruz açıkçası. Tabii iç hacminin büyük olması soğutma anlamında da büyük artı. Sıcak hava dar bir alanda sıkışmak yerine önden 3 adet 14 CM fanla birlikte tazeleniyor ve içerideki sıcak hava arkadaki fanla birlikte dışarıya aktif bir şekilde atılıyor.

Kasanın ön tarafı komple mesh. Mesh kısım ise metal bir yapıda ve oldukça kaliteli bir hissiyata sahip. Bu ön kapak ise rahatlıkla yerinden çıkartılabiliyor. Kapağı çıkarttığımız zaman ise yine takıp çıkartması kolay büyük bir toz filtresi görüyoruz. Böylesine pahalı bir kasada açıkçası şarttı bu zaten. Öndeki 140 MM fanlar ciddi anlamda yüksek bir hava çekiyorlar, diğer türlü sistemin içerisi tozdan geçilmezdi diyebiliriz.

Kasanın ön tarafında çıkartılabilir toz filtresi olduğundan bahsetmiştik. Üst tarafında da benzer bir durum var. Üst kapağı rahatlıkla çıkarttıktan sonra bizleri bu toz filtresi karşıladı. Bunu da söküp takmak aynı şekilde bir hayli kolay.

Gelelim bu kasayı diğerlerinden ayıran en önemli kısma. Yani üstteki IPS panelli ekrana. 4.3 inç boyutundaki bu ekran dokunmatik yüzeye sahip. Yani diğer bazı ekranlı kasalarda olduğu gibi tuşlarla ya da tekerleklerle yönlendirmiyorsunuz. Bu ekran çok fazla işleve sahip, incelememizin devamında detayları veriyor olacağız.

Kasanın iç taraflarına baktığımızda bolca kablolama açıklıkları olduğunu görüyoruz. Bu açıklıkların çoğu ise kauçuk kapaklarla desteklendiği için çirkin görüntünün önüne geçilmiş. Zaten büyük bir kasa olduğu için kabloları saklama konusunda bir sorun yaşamazsınız. PSU Cover ise beklendiği üzere bulunuyor. Ayrıca ön tarafta radyatör kurulumunu engellememek adına bir boşluk bırakıldığını görmek güzel. Bunun haricinde PSU Cover’da bir boşluk görünüyorsunuz, orada güç kaynağınızı sergilemeniz mümkün.

Kasanın solunda ve sağındaki kapaklar ise aslında pencere şeklinde tasarlanmış. Öndeki metal kısımlardan hafif itekleyerek bu kapakları rahatlıkla açıp iç tarafa erişim sağlayabiliyorsunuz. Çıkartmak istediğinizde de çıkartması kolay.

Üst taraftaki ekran ise kasanın sağ kapağının altındaki özel kontrolcüyle kullanılıyor. Bu aslında all in one bir kontrolcü. Aynı zamanda fan bağlantısı ve ARGB bağlantılarını da bu kontrolcü üzerinden yapabiliyorsunuz. Toplamda 6 adet fan ve ARGB aygıt desteği sunuyor. Kontrolleri ise MSI Center yazılımı üzerinden rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Her şeyi tek bir kontrolcüde toplamak güzel bir şey olmuş. Karışıklığın önüne büyük ölçüde geçilmiş.

Yukarıdaki görselde gördüğünüz kısım aslında modüler. Buradaki kapakları söküp farklı işlevler için tasarlanan kapakları da takabiliyorsunuz ve bunlar kutu içerisinde var. Örneğin E-ATX uyumluluk plakası, fan takma kapağı ve kablo koruması gibi farklı amaçlara hizmet eden plakalar var. Bunu kullanıcının tercihine bırakıp moduler bir yapıya gidilmesi gerçekten güzel bir hamle olmuş. Yine kablo kirliliğini de önleyebilecek bir hamle.

MSI MEG Prospect 700R Teknik Detaylar

  • Form Faktör: Mid Tower
  • Kasa Malzemesi: Çelik
  • Cam Malzemesi: 3 MM Temperli Cam
  • Maksimum GPU Uzunluğu: 40 Cm
  • Maksimum PSU Uzunluğu: 22 Cm (Disk Yuvasız)
  • Maksimum CPU Soğutucusu Boyu: 18.5 Cm
  • Genişleme Yuvaları: 7 Adet
  • Dahili Fanlar: Önde 3 Adet 14 CM ARGB, Arkada 1 Adet 14 CM ARGB Premium Fanlar
  • Radyatör Desteği: Önde 360MM, Üstte 360 MM, Arkada 140 MM, Yanda 360 MM (Maksimum)
  • Toz Filtreleri: Üst, Ön, PSU Altı, Yan Kapak
  • Anakart Desteği: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, E-ATX
  • Disk Yuvaları: 2 x 3.5 inç, 2 x 2.5 inç
  • Boyutlar: 585 x 257 x 537 mm
  • Ağırlık: 15.95 KG

4.3 İnç IPS Ekran

Kasanın üst tarafındaki 4.3 inç boyutundaki IPS ekran gerçekten mükemmel bir hamle olmuş. Aslına bakılırsa OLED bir panel kullanılsa çok daha iyi olabilirmiş fakat dokunmatik olması büyük bir avantaj. Buradaki ekran sayesinde kontrolcüye bağlı olan fanların devrini görüp, ayarlayabiliyorsunuz. Sıcaklıkları anlık olarak görebiliyorsunuz, ARGB kontrolü yapabiliyorsunuz veya istediğiniz bir görseli, GIF’i oynatmanız mümkün. Çözünürlük bilgisi verilmemiş fakat görüntü kalitesi fena değil. Bonus olarak kasada aslında bir adet sıcaklık sensörü bulunuyor, bunu da kasanın iç taraflarına yerleştirip iç sıcaklığını görebiliyorsunuz. Diğer detaylı kontrolleri ise MSI Center yazılımı üzerinden yapabilirsiniz.

Giriş-Çıkış Birimleri

Kasanın portları ise üst tarafa konumlandırılmış. Burada sırasıyla; güç tuşu, reset tuşu, USB 3.2 Gen 2×2 Type-c, mikrofon girişi, kulaklık çıkışı ve son olarak 2 adet USB 3.2 Gen 1 destekli Type-A yuvaları bulunuyor. Giriş-çıkış birimleri olarak yeterli bir model olmuş diyebiliriz.

Dikey Ekran Kartı Takma Desteği

Bu kasanın ayrıca dik ekran kartı desteği de bulunuyor. Güzel yanı ise bu aparatın kasanın kutu içeriğiyle birlikte sunulması olmuş. Bu aparatı kasanın PCI Express genişleme yuvalarını söküp yerine takıyorsunuz. Evet ekran kartını ciddi anlamda anakarta yaklaştırıyor, bu da o bölgedeki diğer bileşenlerin biraz daha fazla ısınmasına yol açabilir. Aparatın verilmesi güzel fakat PCI Express kablosu bu aparata dahil değil, yani ek ücret verip satın almanız şart.

Fan ve Radyatör Desteği

Kasanın fan ve radyatör desteğine gelecek olursak kasanın ön tarafında 3 adet 140 MM fan bulunuyor fakat buraya 420 MM radyatör takmaya çalıştığımızda sığmadığını fark ettik, zaten resmi verilerde de maksimum 360MM desteği görünüyor. Ayrıca öndeki 140 MM fanlar ise 5V ARGB modeller ve premium fanlar bunlar. Hava akışı oldukça yüksek, yüksek devirde bile büyük ölçüde sessiz kalmayı başarıyor.

Üst tarafta da 360 MM radyatör desteği bulunuyor, kasa büyük olduğu için RAM’lere çarpma gibi bir sorun yaşayacağınızı pek sanmıyoruz açıkçası. Buna ek olarak yan tarafta kalan panele de 360 MM sıvı soğutma takabiliyorsunuz, fakat kalın bir radyatör olursa ekran kartına çarpma riski yok değil. Ama böyle esneklikler sunması gayet güzel.

Bu kasayla hava soğutma pek kullanılmayacaktır fakat biz bilgisini vermeden geçmeyelim, 180 MM yüksekliğe kadar hava soğutma destekliyor. Yani piyasadaki yüksek performanslı hava soğutmalara da tam destek sunuyor.

Disk desteği ise 2 adet 2.5 inç ve 2 adet 3.5 inç olarak belirtilmiş. Zaten bu seviyedeki sistemlerde 3.5 inç HDD görme olasılığı bir hayli düşük. Kullanıcılar büyük ölçüde yüksek hızdaki M.2 SSD’leri tercih edecektir.

Sonuç

MSI MEG Prospect 700R oyuncu kasası incelemesinin sonuna geliyoruz. 700R model bu kasa sunduğu yeniliklerle öne çıkıyor diyebiliriz. Ekranlı kasalar aslında yeni bir şey değil fakat bunu çok daha başarılı bir şekilde sunmayı başarmışlar. Ekranın işlevselliği, kalitesi gerçekten güzel. Kasanın kendisi de gerek malzeme kalitesi olsun gerek sundukları olsun üst seviye modellerden biri olduğunu ilk dakikalardan itibaren hissettiriyor. Eksi diyebileceğimiz yanları ise ekranın OLED olmaması, dikey ekran kartı desteğinin anakarta çok yakın olması diyebiliriz. Aslında bu kasanın beyaz renginin olmaması da bir hata sayılabilir, çünkü beyaz renk bu kasaya bir hayli yakışabilirdi.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

1 Yorum

1 yorum

  1. Uğur

    Nis 12, 2023 at 10:38

    Ben ürünü aldım montajını yaptım, üründe çok büyük eksiler var. Soğutma ve malzeme kalistesi 1.sınıf.

    3.5 inc HDD takmak isterseniz hemen psu kabloların önüne takabilmek için aparat var. PSU kablosu o alanı kapladığı için 3.5 inc HDD plakasını montajlayamıyorsunuz. 360MM 3 fanlı sıvı soğutma desteği var fakat 6 tane RGB desteği var. 360mm sıvı soğutucuyla kasa içinde totalde 7 tane RGB fan oluyor 1 tanesi RGB’siz kalıyor.

    Arka plakada kablolamalar çok önemli ister istemez kablo fazlalığı oluyor ve azıcık çıkıntı oluyor bu sebeple arka kapak kapanmıyor !!!!. Bu bahsettiklerim inanılmaz derecede can sıkıcı olabiliyor. 6 saat uğraştım, arka taraftaki kablolaları azaltamadığım için kapak tam anlamıyla kapanmıyor. Corsair 780T den geçtiğim için pişmanım açıkçası…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

İnceleme

Bugünkü incelememizde yeni Intel ARC B580 12GB model ekran kartı bulunuyor. Harici ekran kartı piyasasında henüz yeni sayılan Intel’in en yeni ekran kartlarından biri...

Oyun İndirimleri

Epic Games Store’un her yıl gelenekselleşen Yılbaşı Tatili Etkinliği bu yıl da oyuncuları sevindirmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere bu özel etkinlik kapsamında Epic Games,...

Oyun İndirimleri

Epic Games Store’un her yıl heyecanla beklenen Yılbaşı Tatili Etkinliği bu sene de hız kesmeden devam ediyor! Bugünün sürpriz hediyesi ise açık dünya sandbox...

Oyun Haberleri

Bilimkurgu oyun severlerin bir süredir heyecanla beklediği Exodus sonunda daha derin bir bakış sundu. The Traveler’s Creed adı verilen yepyeni bir oynanış fragmanı ile...