Huawei’nin donanım tedarikini büyük ölçüde durduracak olan ABD ticaret kısıtlaması, 14 Eylül tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girecek. Haliyle Çinli marka da orta ve uzun vadeli geleceğini kurtarmak için harıl harıl çalışıyor. Alınan son bilgilere göre Huawei, donanım parçalarına ilişkin temin sürecini hızlandırdı ve depolarını büyük ölçüde doldurdu!
Huawei, Ticaret Yasağı Başlamadan Tedbirlerini Alıyor!
14 Eylül’de başlayacak genişletilmiş ticaret yasağı; Huawei’nin TSMC, MediaTek, Qualcomm ve Micron gibi köklü pek çok şirket ile çalışmasını engelliyor. Haliyle Huawei’nin çalışmalarını aksatmamak için elini çabuk tutması gerekiyor. Marka geriye dönük siparişlerinin çoğunu teslim alırken, elinde olabildiğince fazla parça bulundurmak için hiç çalışmadığı tedarikçilerden de ürün temin ediyor. Bunun da “hayatta kalma modu” adı verilen acil durum planının bir parçası olduğu ifade ediliyor.
Bunu da Okuyabilirsiniz: Yeni Nesil Celeron İşlemciler Detaylanıyor!
Huawei’ye yakın kaynaklar, markanın Çin’deki merkezinde saat başı toplantı yapıldığını belirtiyor. Bu toplantılarda üst düzey yöneticiler ve potansiyel tedarikçiler internet üzerinden görüşmeler yapıyor. Hatta kalite kontrol aşaması tamamlanmamış ürünlerin satın alındıktan sonra Huawei bünyesinde incelendiği, böylece sürecin olabildiğince hızlandırıldığı söyleniyor. Böylece marka ihtiyacı olan donanım kapasitesinin neredeyse tamamını şimdiden doldurmuş.
Öte yandan Huawei’nin yaptığı yatırımın etkisi fazla uzun süreli olmayabilir. Analistlere göre, ürün tedariki için geçici lisans çıkmazsa Huawei’nin yaptığı stok yığınağı yaklaşık 1 yıl yetebilir. Markanın önümüzdeki yıl sadece 50 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı hedeflemesi de bu durumu doğruluyor. 2021 sonrasında ise Huawei markasını daha zorlu bir sürecin beklediğini belirtelim.