HONOR 8X AKILLI TELEFON İNCELEMESİ
Bugünkü incelememizin konuğu Huawei’nin alt markalarından biri olan ve daha uygun fiyatlı, fiyat performans odaklı telefon üreticisi olan Honor’ın 8X model koduna sahip yeni akıllı telefonu oluyor.
Cihaz iddialı ekran gövde oranı, dikkat çekici arka tasarımı ve yeni Kirin 710 işlemcisi ile oldukça dolu dolu görünüyor. Gelin bu fiyat performans cihazı bizlere neler sunuyormuş yakından bakalım.
TASARIM
Cihazın en iddialı olduğu konulardan biri olan ekran gövde oranı ön yüze baktığımızda kolaylıkla fark ediliyor. %91 gibi oldukça yüksek bir ekran gövde oranına sahip olan cihazda çentik bulunuyor fakat bunu yazılımsal olarak kapatıp üst barı düzlemek mümkün. 19.5:9 ve 18:9 ekran formatına geçişin başladığı dönemimizde artık bu tarz tasarımları görmek olağan sayılıyor.
Cihazın tasarımını özel yapan kısımlardan birisi ise arkasındaki 2 farklı özel renk geçişi. Kameraların olduğu kısım boyunca kalan kısıma oranla daha mat bir görüntü tercih edilerek farklı bir tasarıma girilmiş. Bu mat kısıma baktığımızda ise bizleri 2 adet ufak çıkıntıya sahip kameralar, LED flaş, AI Camera yazısı ve altta ise ufakça bir Honor yazısı görüyoruz. Orta kısımda ise oldukça hızlı ve doğru sonuçlar veren parmak izi okuyucuyu görüyoruz.
Cihazın sağ tarafına baktığımızda metal çerçevelerden ötürü üst kısımda ufak bir anten çizgisi görüyoruz, bu kimilerine göre tasarım açısından iyi görünürken kimi kişilere göre ise bir eksi, buradaki yorumu size bırakıyoruz.
Anten çizgisinin hemen altında ise ortalama bir hissiyata sahip ses açma-kısma tuşları ve hemen altında ise açma-kapama tuşumuz bulunuyor.
Cihazın sol kısmına baktığımızda ise yukarıda belirttiğimiz anten çizgisini görüyoruz. Hemen altında ise Micro SD kart ve Nano SIM kart yuvasını görüyoruz, cihazın kutusundan çıkan iğne yardımıyla bu yuvayı açmak mümkün.
Cihazın alt kısmına baktığımızda ise soldan sağa sırasıyla; 3.5 MM kulaklık jak girişi, mikrofon, Micro-USB portu ve hoparlör deliklerini görüyoruz. Bu USB portunun OTG desteklediğini söylemeden geçmeyelim, yani bu porta OTG dönüştürücü ile klavye, fare gibi donanımlar bağlamak mümkün.
TEKNİK DETAYLAR
Boyutlar: 160.4 MM Uzunluk, 76.6 MM Genişlik, 7.8 MM Kalınlık
Ağırlık: 175 Gram
Ekran: 6.5 İnç Full HD+ IPS Ekran (%91 Ekran Gövde Oranı), (Donanımsal Mavi Işık Filtresi)
İşletim Sistemi: Android 8.1 + Emui 8.2
Çipset: HiSilicon Kirin 710 (12 NM)
CPU: Sekiz Çekirdek (4x 2.2 GHz Cortex-A73 ve 4x 1.7 GHz Cortex-A53)
GPU: Mali-G51 MP4
Depolama: 64 GB ya da 128 GB (Seçenek) + MicroSD
Bellek: 6 GB ya da 4 GB (Seçenek)
Arka Kameralar: 20 MP F1.8, Faz Algılamalı Fokus (EIS) + 2 MP Derinlik Algılama
Ön Kamera: 16 MP F2.0 + Yazılımsal Bokeh
Wireless: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Hotspot
Bluetooth: 4.2, A2DP, LE, aptX
Kablolu Aktarım: Micro USB + 5V 2 Amper Adaptör
Batarya: 3750 MAH Li-Po
CİHAZIN PERFORMANS TESTLERİ
Cihazda bulunan Kirin 710 çipseti Mali-G51 MP4 GPU’su ile birlikte oldukça iyi iş çıkartıyor. Günümüzün ağır oyunlarını orta-yüksek ayarlarda akıcı bir biçimde oynamanız mümkün.
Cihazın kamera performansına değinecek olursak fotoğraf çekimi anlamında oldukça iyi sonuçlara imza attığını, yapay zeka açıkken ise bir tık daha başarılı olduğunu söylemek mümkün. Arka kameranın video performansı ise bir tık daha iyi olabilirdi bizce.
Cihazın ön kamerası ise donanımsal açıdan oldukça iyi olmasına rağmen bokeh tarzı yazılımsal efektlere gelince biraz saçmalayabiliyor, örneğin kulağın bir kısmını bulanıklaştırması gibi.
Cihazla çekilen fotoğraf örneklerine BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.
SONUÇ
Karşımızda gerek tasarımı olsun gerek donanımı olsun fiyat performans anlamında oldukça başarılı bir cihaz vardı. 3750 MAH bataryası ile 1, 1.5 günü rahatlıkla çıkaran cihazın eksi yönleri ise arka kameranın video performansının biraz daha iyi olabileceği ve ön kameradaki bokeh efektinin yer yer kötü sonuçlar vermesi.