Sizlere çok fazla sayıda oyuncu kasası incelemesi yaptık. Fakat son zamanlarda bunu biraz aksatmıştık. Bu arayı ise Gamepower Savagis ARGB model yeni oyuncu kasasıyla birlikte bozuyoruz. Çünkü bu kasa ARGB fanları ve çok yüksek hava akışıyla öne çıkıyor. Tasarım tarafı da göreceli fakat bu kasanın tasarımı da çoğu kişinin bir hayli hoşuna gidecektir diye düşünüyoruz.
Aslına bakılırsa bunla birlikte toplamda 3 kasa daha piyasaya sürüldü, bunlar arasında fiyat/performans odaklı olanlar da var. Bugün inceleyeceğimiz Savagis ARGB modeli ise biraz daha yüksek bir bütçeye hitap ediyor. Gelin bu yeni oyuncu kasasının detaylarına birlikte bakalım.
İçindekiler
Gamepower Savagis ARGB Oyuncu Kasası
Gamepower Savagis ARGB Mid Tower boyutlarında bir kasa. Yani ne çok büyük ne de çok ufak, ortalama boyutlarda diyebileceğimiz bir model. Görebileceğiniz üzere siyah renklerin hakim olduğu bir model. Açıkçası bu modelin beyazı şu an için görünmüyor fakat eğer yaparsalar yine oldukça şık bir modelin ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz. Zaten beyaz kasa konusunda siyah kadar seçeneğe sahip değil kullanıcılar, bu da güzel bir alternatif yaratacaktır. Ortalama boyutlarda olması sizi yanıltmasın iç hacmi gerçekten iyi durumda.
Özellikle biraz orta-üst bir seviye sistem kuracaksanız bileşenler artık bir hayli büyüyor. Bu kasa 41 CM ekran kartı desteğiyle birlikte günümüzün bütün ekran kartlarını destekliyor. Tabii özellikle güncel işlemci tarafında da yüksek sıcaklıklar görüyoruz, bu yüzden hava alan kasalar önemli. Bu kasanın önü ise görebileceğiniz üzere büyük havalandırma açıklıklarına sahip, ayrıca deseni de oldukça şık bir görüntü vermiş. 3 adet 12 CM fanla da birlikte bu kasa önden çok iyi bir şekilde hava alabiliyor.
Kasanın önünde ızgaranın olduğu panel metal malzemeye sahip ve kalite hissiyatı genel anlamda başarılı diyebiliriz. Çerçeve diyebileceğimiz kısım ise plastik bir yapıda. Gamepower bu iki yapıyı bir araya getirerek tek bir yere toplamış. Ön panelde bir toz filtresi var, fakat bu filtre ön kapakla bütünleşik bir halde yani temizlemek için ön kapağı sökmeniz gerekiyor bu bir eksi diyebiliriz.
Kasanın sol tarafında kenarları şeritle çevrili temperli cam bulunuyor. Bu da özellikle RGB aydınlatmalı bileşenleri sergilemek adına zaten artık standart hale gelmiş bir şey. Kapak ise 4 adet parmak vidayla sabitlenmiş, açılıp kapanması daha kolay mekanizmaları da görmek isterdik açıkçası. Hatta pencereli yapıda olması daha çekici bile olabilir. Bazı kasalarda direkt olarak tırnaklı bir yapı da görüyoruz, fakat bunlar da biraz daha maliyetli kasalarda karşımıza çıkan şeyler. İşlemci hava soğutma desteği ise 16.5 CM olarak belirtilmiş, bu da piyasadaki çoğu soğutucuyla uyumlu olduğu anlamına geliyor.
Kasanın üst tarafında artık klasikleşen mıknatıslı toz filtresinden bulunuyor. Bunu rahatlıkla çıkartıp fırçayla tozunu almanız mümkün. Kasanın üst tarafında ise 3 adet 12 CM fan desteği bulunuyor. Buna ek olarak 360 MM sıvı soğutma desteği sunuyor olması da güzel. Tabii çok kalın standart dışı bir radyatöre sahip model olursa duruma göre RAM’lerinize ya da anakartın mosfet soğutucularına çarpma olasılığı var. Ama piyasadaki çoğu sıvı soğutmayla uyumlu olacağını düşünüyoruz.
İç Kısım
Kasanın iç hacmi görebileceğiniz üzere gerçekten büyük. Sistemde takılı olan ekran kartı 30 CM civarlarında bir uzunluğa sahip, görebileceğiniz üzere 41 CM ekran kartı desteği sayesinde oldukça büyük bir boşluk kalmış durumda. Anakart ise MSI’ın standart ATX boyutlarına bir modeli. Kasanın sağ tarafında ise yine havalandırma açıklıkları görüyorsunuz, bu açıklıklar sağ kapakta da var buraya dilerseniz fanlar takarak içeriye daha da fazla serin hava çekebilirsiniz. Bu olayı çoğu kasada göremiyoruz, bu modelde olması güzel bir avantaj. Fakat fan takmayacaklar için arkadaki kablo kirliliğini açığa çıkartabilir.
Kasada dahili olarak bir GPU Riser desteği bulunması oldukça güzel bir tercih olmuş. 2 adet slotun dikey olduğunu göreceksiniz, buraya PCI Riser alıp dikey ekran kartı montajı yapmanızın önü açılmış durumda.
Bu modelde PSU cover bulunuyor bu güzel bir şey tabii ki. Üstü ise delikli bir yapıda. Burada eleştirilecek konu ise buradaki oldukça büyük boyutlardaki Gamepower logosu oluyor. Boyutu açıkçası biraz fazla büyük olmuş, illa yerleştirilecekse biraz daha ufak bir logo tercih edilebilirmiş.
Gamepower Savagis ARGB Teknik Detaylar
- Form Faktör: Mid Tower
- Cam Malzemesi: Temperli Cam
- Maksimum GPU Uzunluğu: 41.5 Cm
- Maksimum PSU Uzunluğu: 22 Cm
- Maksimum CPU Soğutucusu Boyu: 16.5 Cm
- Genişleme Yuvaları: 7 Adet + 2 Adet Dikey
- Dahili Fanlar: Önde 3 Adet 12 CM ARGB, Arkada 1 Adet 12 CM ARGB
- Radyatör Desteği: Önde 360MM, Üstte 360 MM, Arkada 120 MM*
- Toz Filtreleri: Üst, Ön, Alt
- Anakart Desteği: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
- Disk Yuvaları: 2 x 3.5 inç, 2 x 2.5 inç
- Boyutlar: 485 x 220 x 483
- Ağırlık: 6 KG
Kasa giriş çıkış birimleri açısından çok bir şey vaat etmiyor, standart diyebiliriz. En solda USB 3.0 yuvası, 2.0 yuvası, 3.5 MM kulaklık jakları, bir USB 2.0 yuvası daha, ARGB kontrolcü için LED ayar tuşu, bildirim ışıkları ve büyükçe bir güç tuşu görüyoruz. Yani bu model için Type-C yuvası istemek çok lüks olur muydu tam olarak emin olamadık. Fakat ilerleyen zamanlarda Type-C yuvası bir standart haline gelecektir.
Bu kasada 8 tane kablolama için farklı boyutlarda açıklıklar bulunuyor. Bu gayet iyi bir değer diyebiliriz. Boyut açısından da kablolar rahatlıkla geçecektir, konumları da artık standart diyebiliriz zaten. Fakat bu kablolama açıklıklarında kauçuk göremiyoruz, yani kablolar direkt olarak görünüyor. Açıkçası bir kauçuk görmek isterdik. Kablo kirliliğini büyük ölçüde engelleyip daha şık bir görünüm sunardı.
ARGB Desteği
Bu kasada dahili bir ARGB kontrolcü bulunuyor bu da kasanın sağ kapağının hemen altına yerleştirilmiş. Bu sayede anakartınızda ARGB desteği yoksa bile bu fanları kumanda yardımıyla ya da kasanın üzerindeki LED tuşuyla kontrol etmeniz mümkün. Ayrıca anakartınızda yeterli sayıda fan portu olmaması durumunda da büyük bir avantaj sağladığını söyleyebiliriz. Kumandası yardımıyla parlaklık ayarı, çeşitli modlar, renkler arasında geçişler yapabilirsiniz ya da aydınlatmayı kapatabilirsiniz. Fan hızı kontrolü sunuyor olması da güzel bir avantaj, toplamda 3 farklı hız seçeneği bulunmakta.
Kasanın fanlarına gelecek olursak genel anlamda sessiz modeller diyebiliriz. Özellikle düşük kademelerde sesleri duyulmuyor bile. En son kademede ise sesleri duyulmaya başlıyor bu da normal açıkçası. Bir Noctua, NZXT fan kalitesi beklemek zaten haksızlık olurdu. Kullanılan fanların ucuz fanlar olmadığı belli oluyor zaten. Genel anlamda ARGB efektleri de kaliteli geçişlere sahip. Güzel yanı ise eğer anakartınızda ARGB yuvası varsa Asus Aura Sync, MSI Mystic Light ve Gigabyte RGB Fusion desteğini de sunuyor olması. Gamepower’ın bu anlaşmaları yapması gerçekten güzel.
Kablolama
Kasanın sağ tarafında kablolama için yeterince boşluk bırakılmış. Kablolama için ek kanallar göremiyoruz, olabilirdi fakat şart diyemeyiz açıkçası. Fakat buna rağmen büyük bir alan olduğu için kablolama yaparken zorlanmıyorsunuz. Buna ek olarak bu kasada 2 adet 2.5 inç disk ve 2 adet 3.5 inç disk yuvasına yer verilmiş durumda. 3.5 inç disk kullanımı günümüzde bir hayli azaldığı için çok fazla bir disk yuvası olmaması normal zaten.
Sonuç
Gamepower Savagis ARGB oyuncu kasası incelemesinin sonuna geldik. Bu kasa büyük iç hacmi, önü hava alan yapısı ve toplamda 4 adet kontrolcülü ARGB fanıyla beraber genel anlamda başarılı diyebiliriz. Buna ek olarak dikey ekran kartı takma desteği gibi şeylerinin de bulunması gayet güzel. Bazı eksi noktaları tabii ki vardı fakat bizim beğenimizi genel anlamda kazanıyor. Fiyatlandırma tarafında ise bir güncelleme gerektiğini söylemek mümkün.