BrainPark TTO desteğiyle, Üsküdar Üniversitesi BrainPark Kuluçka Merkezinde kurulan ALEA Nöroteknoloji ve AR-GE Anonim A.Ş., özellikle giyilebilir nöroteknoloji alanında hizmet vermeyi hedefliyor.
Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nörobilim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı ve ekibi Pusat Furkan Doğan ile Metehan Kaya’nın öncülüğünde kurulan ALEA tarafından geliştirilen özel bileklik, “tremor” olarak adlandırılan el titremesi hastalığının tedavisine imkân sunuyor.
El Titremesini Önleyen Bileklik Tasarlandı
ALEA şirketi, “tremor” olarak adlandırılan el titremesi hastalığının tedavisine yönelik çalışmalar yürütüyor. Kişinin yeme-içme eylemlerinin zorlaşmasına, günlük aktivitelerin aksamasına, yazı yazma ve alet kullanmada halsizliğe, yorgunluk ve denge kaybı gibi zorluklar yaşanmasına neden olan bir hastalık olan tremor, bireyin yaşam kalitesini düşürüyor. ALEA tarafından tasarlanan sönümleyici bileklik ile tremorun azaltılması, hastaya ağırlık yapmadan titremeyi engellemesi ve hastaya kaliteli bir hayat imkânı sunması hedefleniyor.
Tremor Hastalığının Tedavisinde Türkiye’de İlk Yerli Ürün
Giyilebilir nöroteknoloji alanında Tremor Hastalığının tedavisinde Türkiye’de bir rakibi bulunmayan ALEA, hem fiyat hem de sunduğu özellikler ile sektörde öne çıkıyor. Global pazara açılmak için hazırlık yapan ALEA, pratik ve uygun maliyetli çözüm önerisi ile ön plana çıkmaktadır.
Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Tremoru Tedavi Etmeyi Hedefliyoruz”
ALEA Nöroteknoloji ve AR-GE Anonim A.Ş. Kurucu Ortağı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, yaşlanma, stres, hipertiroid, inme, travma ve parkinson gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanan tremoru tedavi etmeyi ve hastanın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Yaş ve cinsiyetten bağımsız olarak gerçekleşen, uzuvlarda yaşanan titremelerin, hayat kalitesini düşürdüğünü ve bu titreme yüzünden birçok sorunla baş etmeye çalışan insanların daha depresif olduğunu gözlemledik. Geliştirdiğimiz bileklik ile titremeleri azaltarak hayat kalitesini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.
ALEA Giyilebilir Ürünlerle Birçok Hastalığı Tedavi Edecek
Giyilebilir nörolojik ürünlerle birçok hastalığa tedavi imkanı sunmayı planladıklarını ifade eden Prof. Dr. Tarlacı, “Şimdilik sadece el bilekliği ile başladığımız yola diğer uzuvlardaki titremeyi iyileştirecek giyilebilir teknolojiler ile devam edeceğiz. Bunun yanı sıra epilepsi, migren, depresyon, ülseratif kolit, atriyal fibrilasyon, hipertansiyon, diyabet ve tinnitus (kulak çınlaması) gibi nörolojik hastalıklar için de geliştirdiğimiz ürünleri çok yakında tanıtacağız. Üsküdar Üniversitesi BrainPark Kuluçka Merkezi’nde şirketimizi kurduk. Ticarileşme, yatırım ve globale açılma konularında Kuluçka Merkezi’mizle birlikte hareket etmekten ve verdikleri destekten ötürü çok memnunuz. Yerel ve global pazarda pratik ve uygun fiyatlı giyilebilir teknoloji sunmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Basın bültenidir.