CORSAIR DARK CORE RGB PRO KABLOSUZ OYUNCU FARESİ İNCELEMESİ
Özellikle kablo karmaşasından nefret eden oyuncular için kablosuz oyuncu ekipmanları gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Bugünkü incelememizde ise bunun için güzel bir çözüm sunan Corsair Dark Core RGB PRO modeli bulunuyor.
Önceki Dark Core RGB modeline oranla geliştirilmiş tepkime süresi, tasarımı gibi farklılıklarıyla öne çıkan bu model kablosuz fare pazarında en üst seviyelere oynamakta. Üstelik yüksek kapasiteli dahili bir bataryaya da sahip!
TASARIM
Dark Core RGB Pro’ya yakından baktığımız zaman daha çok avuç içi kullanımlara uygun bir yapıda tasarlandığını görüyoruz. Çok küçük eller için uygun olmayacağını düşündüğümüz farenin RGB aydınlatmalı Corsair logosunun bulunduğu kısmında kauçuğumsu bir doku kullanılmış ve bize bıraktığı hissiyat gerçekten hoş.
Farenin sol tarafına baktığımız zaman önceki nesil Dark Core modeline göre köklü değişikliklere gidilmiş. Önceki modelde biri sniper tuşu olmak üzere 3 adet tuş bulunurken bu modelde diğer farelerde olduğu gibi 2 adet tuş yerleştirilmiş. Tuşların çevresindeki RGB aydınlatma ise bir hayli şık görünmekte. Altta kalan kısma ise yine hafif dokulu bir yapı koyularak kayganlığın önüne geçilmiş, bu sayede daha konforlu bir fare olmuş.
Solda en uçta kalan kısımda ise 3 adet bildirim ışığı bulunuyor. Bu bildirim ışığı profiller, DPI seviyesi gibi seçenekleri size göstermekte. Bunun yanı sıra fareyi şarj ederken batarya doluluğunu da göstermek gibi çoklu işlevlere sahip.
Tıpkı önceki modelde olduğu gibi farenin sağ kısmını değiştirmeniz mümkün kılınmış. Kutu içerisinden çıkan ve parmağınızı koyabileceğiniz bir çıkıntı bulunan mıknatıslı aparatı takarak fareyi kendi kullanım şeklinize göre özelleştirmeniz mümkün kılınmış. Farklı kullanım tipleri için modüler sistem oldukça iyi bir düşünce olmuş!
Sağ kısımda bulunan modüler yapıya çok güzel bir detay daha eklenmiş. Aparatı çıkarttığınız zaman farenin sağ kısmında Wi-Fi alıcıyı koyabileceğiniz bir açıklık koyulmuş. Alıcıyı buraya takıp kapağı kapattığınız zaman alıcının kaybolması gibi sorunlardan kurtulmuş oluyorsunuz. Açıkçası bunun bir önceki modelde de olması gerekiyormuş!
Fareyi çevirip altına baktığımız zaman ise yine önceki modele göre köklü değişikliklere gidildiğini görüyoruz. Öncelik olarak altta 2 adet bulunan switchler bire indirilmiş ve üçlü bir kademeye alınmış. Wi-fi, kablolu kullanım ve Bluetooth 4.2 olmak üzere 3 adet seçenekten birisini seçebiliyorsunuz buradan. Kaldırılan diğer switchin yerine ise fazladan teflon taban eklenerek farenin yüzeyde daha iyi kayması sağlanmış.
Farenin tuş yapısı ise gövdeden bağımsız, yanı ayrık bir yapıda tercih edilmiş. Bu aslına bakılırsa genel kullanım açısından çok daha iyi bir tasarım olmuş. Bunun yanı sıra solda bulunan 2 adet tuşla DPI seçenekleri arasında geçiş yapmanız mümkün. Ortadaki tuş ise profiller arasında geçiş yapmanızı sağlıyor.
Bütün bu tasarımsal müdahaleler sayesinde bu farenin ergonomisi gerçekten iyi düzeye çıkmış. Orta-büyük boy ele sahip kullanıcılar “Palm” kullanım yaptığı sürece bu fareyle rahat edecektir. Fakat bu fare kablosuz bir fare olduğu için içerisindeki büyük boyuttaki batarya nedeniyle bir miktar ağır, bunu göz ardı etmemeniz lazım!