Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

Corsair Carbide SPEC-06 RGB Oyuncu Kasası İncelemesi

CORSAIR CARBIDE SPEC-06 RGB OYUNCU KASASI İNCELEMESİ

Yeni incelememizin konuğu bilgisayar kasası sektöründe başarılı işlere imza atan Corsair’ın Carbide Spec-06 model yeni oyuncu kasası oluyor. Mid Tower boyutunda olan ve beyaz renklere sahip bu oyuncu kasasını özel kılan kısımlar ise sol tarafında bulunan kalın temperli camı ve kasanın hemen ön tarafına yerleştirilmiş RGB aydınlatmaya sahip kıvrımlı şeridi, üstelik bu şeridi kasanın arka tarafına yerleştirilen özel kontrolcüsü ile ayarlayabiliyorsunuz.

TASARIM

Öncelikle bize gelen modelin beyaz olduğunu belirtelim. Çünkü aynı kasanın siyah renge sahip bir modeli daha bulunuyor. Kasanın ön tarafında RGB bir şerit bulunuyor. Alt tarafında ise ufak bir Corsair logosu görüyoruz bu logonun hemen altında üçgen bir şekil oluşturulmuş ve hava girişi artırılmış.

Kasanın ön tarafında kalan bölüme yandan baktığımızda 1-2 CM civarlarında açıklık görüyoruz. Bu açıklık kasanın ön taraftan soğuk havayı çekebilmesi için oldukça yeterli düzeyde. Buna ek olarak buranın alt kısmında boylu boyunca bir toz filtresi bulunduğunu es geçmeyelim.

Kasanın temperli camı alışılmışın biraz daha üzerinde bir kalınlığa sahip ve oldukça sağlam bir görüntüye sahip. Üstelik köşelerine çekilen siyah şeritler köşelerdeki çirkin görüntüyü perdeleyerek daha temiz bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bu camı sökmek için ise 4 köşede bulunan vidaları ister elinizle ister tornavidayla sökebiliyorsunuz.

Cihazın USB portlarının bulunduğu üst kısma bakınca bizleri sırasıyla; güç tuşu, 2 adet USB 3.0, metal yapıda kulaklık jakları ve reset tuşu karşılıyor. Aslında burada 1-2 adet daha USB 2.0 portu olabilirmiş.

Kasanın üst tarafına göz gezdirmeye devam ettiğimizde bizleri mıknatıslı yapıda beyaz bir toz filtresi karşılıyor. Bunu köşesinden tutarak rahatlıkla kaldırıp temizlemeniz mümkün. Böyle kolaylıklar sağlanması bizce güzel olmuş.

Kasanın arka tarafına geçtiğimizde bizleri ön tarafta bulunan RGB şeridi istediğiniz gibi ayarlayabileceğimiz bir kontrolcü karşılıyor. Buradan çeşitli renk modları, renkler, mod hızları gibi ayarları yapmanız mümkün.

Kasanın içine baktığımızda bizlerin dikkatini ilk olarak oldukça büyük şekilde tercih edilmiş PSU cover karşılıyor. Üstte kullanılan ızgaralar ve kablolama için ayrılan kauçuk delikler gerçekten çok iyi düşünülmüş bu sayede hem güç kaynağınızı, sabit disklerinizi gizliyorsunuz hem de hava akışını bozmuyorsunuz.

Kasanın sağ kapağını açıyoruz. Görüldüğü üzere kauçukla korunmuş kablolama delikleri burada çok daha belirgin görünüyor. Sabit disk desteğine gelecek olursak 2’si kızaklı olmak üzere toplam 4 tane 2.5 İNÇ disk yuvası ve hemen alt kısımda 2 adet kızaklı 3.5 İNÇ sabit disk yuvası görüyoruz.

Bu kasayı özel kılan kısıma, yani dik ekran kartı desteğine gelelim. Görüldüğü gibi özellikle üst seviye bir ekran kartına sahip olan kullanıcılar ekran kartını kasasına dik bir şekilde takmak isteyebilirler çünkü tasarımsal olarak gerçekten çok şık olabiliyorlar. Bu kasa da buna destek sunuyor fakat kasanın içerisinden bu bağlantı kablosunun çıkmadığını söyleyelim. Ekran kartı desteğine bakarsak eğer Asus Strix gibi 3 fanlı dev bir ekran kartının bile rahatlıkla sığdığını söyleyelim.

Diğer güzel yanlarından birine değinecek olursak arka tarafta bulunan fanın konumunu yukarı-aşağı şekilde ayarlamanıza imkan tanıyan özel vidalama boşlukları bulunuyor.

TEKNİK DETAYLAR

Form Faktör: Mid-Tower
Kasa Malzemesi: 
Çelik
Yan Kapak Malzemesi: 
Temperli Cam
Maksimum GPU Uzunluğu: 
37 Cm
Maksimum PSU Uzunluğu: 
18 Cm
Maksimum CPU Soğutucusu Boyu: 
17 Cm
Genişleme Yuvaları: 
7 Adet
Dahili Fanlar: Ön-Arka 120 mm
Anakart Desteği: 
Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Disk Yuvaları:
 x 2 3.5 inç, x 4 2.5 inç
Radyatör Uyumluluğu: 
120 mm, 140 mm, 240 mm, 280 mm, 360 mm
Boyutlar: 
523mm x 296mm x 553mm
Ağırlık: 
7.8 Kilo




SONUÇ

Sade fakat şık tasarımı, ayarlanabilir RGB şeridi ve kalın temperli camı ile hem görüntü hem de kalite anlamında oldukça iyi bir kasa olmuş. Ekran kartınızı dik olarak takmanıza imkan tanıması ise en güzel yanlarından biri kesinlikle. Eksi yön olarak ise üstte biraz daha USB portuna yer verilebilirdi.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

AMD’nin DLSS’e rakip olarak çıkarttığı FSR teknolojisi yıllar içerisinde büyük gelişim gösterdi. Fakat FSR hâlâ bir donanım gereksinimi duymayan, yazılımla çalışan bir teknoloji. Haliyle...

Teknoloji Haberleri

AMD’nin Ryzen 7 9800X3D işlemciden sonraki en güncel 3D V-Cache işlemcileri olarak olan Ryzen 9000X3D serisi diğer işlemcileri bugünkü CES fuarıyla birlikte resmi olarak...

Teknoloji Haberleri

CES 2025 fuarı tam hızıyla devam ediyor. Ülkemiz saatine göre gece geç saatlerde Nvidia’nın resmi sunumu yapıldı. Bu sunumla birlikte GeForce RTX 5000 serisi...

Oyun Haberleri

GTA 6’nın uzun zamandır beklenen çıkışı, hayranları sabırsızlandırmaya devam ediyor. İlk fragmanın yayınlanmasının üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen, oyunun resmi...