Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Teknoloji Haberleri

Asus, 3. Nesil Intel Xeon Scalable İşlemcili Sunucularını Duyurdu

730’dan fazla dünya rekoruyla performans ve müşteriye verilen değer alanlarında sektöre öncülük yapan sunucu ve iş istasyonu şirketi ASUS, 3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemcilere destek veren yeni kapsamlı sunucu serisini duyurdu. Yeni ürünler arasında veri tabanları, HPC, hipervizörler ve yapay zeka uygulamalarındaki belirli iş yüklerine yönelik çift soket, tek soket ve çok düğümlü çözümler yer alıyor. Yeni platformdan en iyi şekilde yararlanacak şekilde tasarlanan modeller Intel Optane 200 serisi kalıcı belleklere, PCIe 4.0’a ve Intel Ethernet 800 serisi ağ adaptörlerine destek veriyor.

3. Nesil Intel Xeon Scalable İşlemcilerle Donatıldı

En yeni 3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler arasında çekirdek sayısı 8 ile 40 arasında değişen modeller bulunuyor. Farklı frekanslarda ve güç tüketimi seviyelerinde olan bu modeller, önceki nesillere göre %40 daha yüksek performans sergiliyor. 3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemciler ayrıca çözüme daha hızlı ulaşmak için yerleşik yapay zeka hızlandırma teknolojisine sahip tek veri merkezi işlemcileri olma özelliğini taşıyor. Yerleşik güvenlik özellikleriyle donatılan bu yeni platform; ağ, kurumsal ve bulut sistemleri için geçerli olan standartlara uygun şifreleme, kimlik doğrulama ve veri bütünlüğü gibi güvenlik uygulamalarında olağanüstü performans sunuyor.

3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemcilere sahip yeni ASUS sunucular, müşterilerin birçok farklı uygulamada sonuca daha çabuk ulaşmasına, gelişmiş güvenlik özellikleri eklemesine ve tüm iş yüklerini bulutta, yerinde veya özel bir bulutta yapmasına yardımcı oluyor. RS720, RS700 ve RS720Q-E10 serisi sunucular; bilgi işlem, depolama ve ağ alanlarında lider esneklik ve ölçeklenebilirlik sunarak modern işletmelerin maliyetlerini düşürmesini ve genişlemesini sağlıyor. ESC4000-E10 serisi sunucular yapay zeka, veri bilim, derin öğrenme ve HPC için optimize edildi. ASUS ayrıca gelişmiş sunucu ve altyapı güvenliği için bu yeni seriye güvenilirlik kaynağı (Root of Trust) çözümü olarak PFR FPGA platformunu entegre etti. Bu platform aygıt yazılımının güvenilirliğini sağlarken tehditleri tespit ederek saldırılara karşı koruma ve kurtarma işlevleri de taşıyor.

Memory Failure Prediction Teknolojisi

Veri merkezlerindeki çökmelerin ardındaki en büyük neden bellek hatalarından kaynaklanan sorunlar oluyor. ASUS aygıt yazılımı iş ortaklarıyla birlikte çalışarak sistemdeki bellek kullanımını daha verimli hale getirmenin yanı sıra 3. Nesil Intel Xeon Scalable platformu tabanlı yönetimi de iyileştirdi. ASUS ASMB10-iKVM’nin içinde yerleşik olarak bulunan Intel Memory Failure Prediction (MFP) teknolojisi bellek hata oranını düşürmek ve sanal makinelerde kritik iş yüklerini çalıştırırken taşıma işlemini optimize etmek için geliştirildi. DDR4 DIMM değişimi ihtiyacını azaltan bu teknoloji, önemli maliyet avantajları sağlıyor.

Intel Seçili Çözümler

ASUS bu lansmanda Intel ve şirketin Intel Seçili Çözümler programıyla yakın çalışmalar yürüttü. En uygun performans ve kurulum hızı için hazırlanacak çözümlere kılavuzluk sağlayan bu program; HCI, depolama, ağ, sınır ve HPC gibi alanlarda çözümlerin performansına güveni artırıyor. 3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemcilere sahip tüm ASUS sunucular, Intel Optane 200 serisi kalıcı bellek desteğiyle sistem verimliliğini artırıyor. 100 Gb veya 25 Gb Intel Ethernet 800 Serisi desteği ise modern veri merkezlerinin yüksek ağ kapasitesi taleplerini karşılıyor.

Bu yeni sunucular, Intel onayından sonra ASUS Intel Seçili Çözümler portföyünün bir parçası olarak sunulacak.[2] Intel Seçili Çözümler, donanım ve yazılım uyumu sağlayarak kurumsal müşteriler ve veri merkezleri için karar alma süreçlerini sadeleştiren performans sunduğu kapsamlı testlerle onaylanan ürünlerden oluşuyor.

Ölçeklenebilir Depolama Çözümleri

3. Nesil Intel Xeon Scalable işlemcilere sahip ASUS sunucular, veri merkezlerinde esneklik ve maksimum performans için ölçeklenebilir depolama çözümleri sunuyor. Broadcom Tri-Mode RAID adaptörleri üzerinden sektör standardı SAS/SATA/NVMe® arayüzleriyle geniş bağlantı seçenekleri ve güvenlik özellikleri sağlıyor. Ön paneldeki esnek NVMe sürücü geniş depolama alanı ve yüksek performans sunuyor. Orta ve arka paneldeki depolama yuvaları da kapasiteyi daha da artırma imkanı veriyor.

Uzaktan BT Altyapı Yönetimi

ASUS bu nesilde yeni ASUS ASMB10-iKVM sunucu yönetimi çözümüyle en son Intel platformlarını destekliyor. 2500 yonga setine göre %39 daha hızlı BMC açılış süresi sunan en yeni AMI MegaRAC SP-X üzerinde çalışan ASPEED 2600 tabanlı ASUS sunucular BMC ağ performansını ileriye taşıyor. Tüm ASUS sunucularında bulunan bu çözüm WebGUI, Intelligent Platform Management Interface (IPMI) ve Redfish® API arayüzleri üzerinden bant dışı sunucu yönetimi olanağı sağlıyor.

Entegre BT yazılımı ASUS Control Center ile uzaktan BIOS güncellemesi yapabiliyor, mobil cihazlar üzerinden birden fazla sistemi izlenebiliyor, tek tıkla yazılım güncellemeleri yapılıp dağıtılabiliyor. Böylece her tür BT altyapısı için daha kolay bir sunucu yönetimi sağlanıyor.

Kısaca ASUS Serisi Sunucular

ASUS RS720-E10 serisi yüksek performanslı çift soket 2U sunucular; 32 adede kadar DIMM’e, dört adede kadar çift yuva GPU’ya, 24 adede kadar NVMe sürücüye, dokuz adede kadar PCIe 4.0 yuvasına ve iki adede kadar M.2’ye destek vererek HPC, yapay zeka eğitimi ve veri analitiği için ideal çözüm sunuyor.

Yüksek performanslı ve çift soketli bir diğer sunucu modeli olan ASUS RS700-E10 ise kompakt 1U kasada 32 adede kadar DIMM’e, bir adet çift yuva GPU’ya, 12 adet NVMe sürücüye ve dört adet PCIe 4.0 yuvasına destek veriyor. Bu sunucular HCI, bulut ve sanallaştırma ortamları için özel olarak tasarlandı.

ASUS RS720Q-E10 serisi 2U4N çok düğümlü sunucular CDN, bulut üzerinden oyun ve video yayını için tasarlandı. Çift soket işlemci desteği, 16 adet DIMM, 1 adet OCP 3.0, 2 adet M.2 ve düğüm başına 1 adet PCIe slot yuvasıyla bu sunucu, ön panelde 24 adet NVMe sürücüye yer verebiliyor.

GPU için optimize edilmiş ASUS ESC4000-E10 serisi çift soketli 2U sunucular; dört adet çift yuva GPU’ya, 16 adet DIMM’e ve sekiz adet NVMe/SATA/SAS sürücüsüne destek veriyor.


 

Basın bültenidir.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

AMD’nin DLSS’e rakip olarak çıkarttığı FSR teknolojisi yıllar içerisinde büyük gelişim gösterdi. Fakat FSR hâlâ bir donanım gereksinimi duymayan, yazılımla çalışan bir teknoloji. Haliyle...

Teknoloji Haberleri

CES 2025 fuarı tam hızıyla devam ediyor. Ülkemiz saatine göre gece geç saatlerde Nvidia’nın resmi sunumu yapıldı. Bu sunumla birlikte GeForce RTX 5000 serisi...

Teknoloji Haberleri

AMD’nin Ryzen 7 9800X3D işlemciden sonraki en güncel 3D V-Cache işlemcileri olarak olan Ryzen 9000X3D serisi diğer işlemcileri bugünkü CES fuarıyla birlikte resmi olarak...

Oyun Haberleri

Grand Theft Auto 6’nın çıkış tarihi hakkında spekülasyonlar sürerken, Rockstar Games’in ekibi 2025 çıkış penceresi konusunda oldukça net bir mesaj veriyor. GTA serisinin merakla...