Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Öne Çıkanlar

Tüy Gibi Hafif: Lenovo ThinkPad X1 Nano Tanıtıldı!

Lenovo, iş odaklı dizüstü bilgisayar serisi ThinkPad’in en yeni versiyonu olan X1 Nano modelini duyurdu. Lenovo ThinkPad X1 Nano, 1 kilogramın da altındaki ağırlığı sayesinde dünyanın en hafif laptop modellerinden biri olmayı başarıyor!

Lenovo ThinkPad X1 Nano Duyuruldu: Sadece 907 Gram!

Taşınabilirlik odaklı bir bilgisayar modeli olan ThinkPad X1 Nano, yalnızca 907 gram ağırlığa sahip. Lenovo’nun hafif bir yapıyı kullanıcılarla buluşturmak için pek çok çözümü bir arada sunduğu görülüyor. Alüminyum alaşım gövdenin yanı sıra karbon fiber dokulu üst kapak dikkat çeken bazı detaylar arasında yer alıyor. Ayrıca oldukça küçük boyutlardaki anakart ve fan yapısı da gözlerden kaçmıyor.

Lenovo ThinkPad X1 Nano’nun teknik özellikleri ise kullanım amacına göre pek de fena görünmüyor. 13 inç boyutundaki 2K ekran Dolby Vision teknolojisiyle desteklenirken, isteğe göre dokunmatik panel ile satın alınabiliyor. Intel Core i7’ye kadar seçilebilen 11. nesil işlemci ailesi ise Evo etiketiyle dikkat çekiyor. Iris XE GPU, 16 GB’a kadar LPDDR4x RAM ve 1 TB’a kadar PCIe SSD seçenekleri de öne çıkan özellikleri tamamlıyor.

Taşınabilir bilgisayarın bağlantı tarafında ise WiFi 6 ve Bluetooth 5.0’ın yanı sıra 4G/5G modem de yer alıyor. Parmak izi okuyucu, kızılötesi kamera ve ses tanıma çözümleri, kullanıcıları açılış için şifre girmeye zorlamıyor. Lenovo ThinkPad X1 Nano, 48Whr kapasiteli bataryasıyla 17 saate kadar aktif kullanım ömrü sunuyor.

Yılın son çeyreğinde satışa sunulacak olan Lenovo Thinkpad X1 Nano’nun 1.399 dolar fiyat etiketiyle çıkış yapacağını belirtelim.

1996 İstanbul doğumlu olan Batuhan Karalar, teknoloji ve otomobil odaklı pek çok web sitesinde uzun yıllar editörlük yapmıştır. Karalar, son olarak Donanım Arşivi internet sitesinde güncel ve ilgi çekici teknoloji haberlerini okurlar ile paylaşmaktadır. Anadolu Üniversitesi İİBF mezunu olan Karalar, teknoloji editörlüğünün yanı sıra girişimcilik alanında da çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Editörümüzü aşağıdaki sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Sinema Haberleri

Dünyanın en popüler film serilerinden birisi olan ve 2011 yılında yeniden başlatılan Maymunlar Cehennemi serisi, gişede tahmin edilenden daha da yüksek performans sergiledi. Elde...

Telefon Haberleri

Tanıtılmasına neredeyse 1 yıldan fazla bir süre olan Samsung Galaxy S25 Ultra’nın heyecan verici özellikleriyle ilgili son sızıntılar, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratıyor....

Teknoloji Haberleri

AMD’nin AM5 sokete yaptığı yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. En son, son tüketiciyle Ryzen 7 8700G ve Ryzen 5 8500G gibi dahili grafik birimine...

Teknoloji Haberleri

ASUS, üstün soğutma özelliklerine sahip yüksek performanslı bir bilgisayar toplamayı kolaylaştıran TUF Gaming GT302 ARGB kasasını Türkiye’de satışa sundu. Kutusundan çıkar çıkmaz üst düzey...