Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Mobil Oyun Haberleri

PUBG Mobile’dan Büyük Bir E-Spor Turnuvası Geliyor!

PUBG Mobile’dan Büyük Bir E-Spor Turnuvası Geliyor!

PUBG MOBILE, dev güncellemelere sahip 1.0 sürümü ve dünyanın en büyük mobil e-spor etkinliği PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası’nı (PMGC) duyurdu. PUBG MOBILE’ın 8 Eylül günü sunacağı 1.0 sürümüyle yeni teknoloji, kullanıcı arayüzü ve oynanış özellikleri oyun severler ile buluşacak.

PMGC’nin ilk sezonu olan PMGC Season Zero ise Kasım ayının sonlarında başlayacak ve Amerika, Avrupa, Güney Asya, Güneydoğu Asya, Orta Doğu ve Çin’den profesyonel takımlar, PUBG MOBILE Dünya Şampiyonu olmak ve PUBG MOBILE e-spor tarihindeki en yüksek ödül havuzu olan 2 milyon dolar için kıyasıya yarışacaklar. Dünyanın lider yenilikçi kablosuz teknolojileri şirketi ve 5G yanı sıra mobil oyun inovasyonunun geliştirilmesi ve sunulmasında arkadaki güç olan Qualcomm Technologies ise PMGC’nin resmi sponsoru oldu.

PUBG MOBILE yaptığı duyuruyla dev güncellemelere sahip 1.0 güncellemesi ve dünyanın en büyük mobil e-spor etkinliği olan PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası’nı (PMGC) tanıtarak yeni bir dönem başlattı. Dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olarak üç yıllık başarısının ardından PUBG MOBILE, 8 Eylül günü sunulacak 1.0 sürümüyle yeni teknoloji, yeni kullanıcı arayüzü, yeni oynanış özelliklerine kavuşacak ve mobildeki en gerçekçi taktiksel turnuva deneyimini getirecek.

PMGC’nin ilk sezonu olan PMGC Season Zero Kasım ayının sonlarında başlayacak. Amerika, Avrupa, Güney Asya, Güneydoğu Asya, Orta Doğu ve Çin’den profesyonel takımlar, PUBG MOBILE dünya şampiyonu olmak ve oyun tarihindeki en yüksek ödül miktarı olan 2 milyon dolar için kıyasıya yarışacak. Dünyanın lider iletişim teknolojileri şirketlerinden biri olan Qualcomm ise etkinliğin resmi sponsoru olacak.

PUBG Mobile 1.0 Sürümü ile Daha Gerçekçi Deneyim!

PUBG Mobile, kapsamlı güncellemeler barındıran 1.0 sürümünde oyun meraklılarının beklentilerinin çok daha üzerinde detaylar vadediyor. Sürüm notlarında oyun karakterleri, oyunun ikonik ortamları ve Ana Lobi’deki ışıklandırma gibi görsel detayların iyileştirildiği belirtiliyor.

Partiküller, duman efektleri, patlamalar, namlu ışıkları ve dürbün etkileşimleri ise artık her atışın daha gerçekçi görünmesini sağlıyor. Paraşüt ile atlama, koşma, fırlatma ve diğer önemli hareketler de en iyi battle royale deneyimi için geliştirildi. Ayrıca daha gerçekçi bir his ve yüksek kaliteli deneyim sunmak için modeller ve kaplama kalitesi de iyileştirilmiş.

Kullanıcı Arayüzü Yeni Efektler ile Güncellendi

Oyunculara daha kolay ve sezgisel kontrol deneyimi sunmak için PUBG MOBILE’ın kullanıcı arayüzü ve interaktif deneyimleri de en baştan hazırlandı. Oyundaki bütün etkileşim, görsellik, hareketler ve ses efektlerinin kalitesi yükseltildi. Arayüz de gözleri yormayacak şekilde iyileştirilirken yeni görsel teknoloji elementleriyle güncellendi. Ayrıca oyundaki çoğu renk, oyuncuların ruh hallerini daha doğru yansıtacak şekilde düzenlendi.

Oyuncuların aradıklarını daha kolay bulmaları ve iyileştirilmiş kontroller için de yenilikçi çoklu ekran değiştirme modu PUBG MOBILE’a özel olarak sunulacak. Oyunda halihazırda bulunan işlevler ise ekranda daha düzenli şekilde yer alacak. Oyunlar, topluluk ve satın alım kısımları 3 farklı alana ayrılarak oyuncuların daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için yeniden düzenlendi. Buna ek olarak oyuncular kendi düzenlerini de oluşturabilecek ve daha rahat bir kullanım sağlanmış olacak.

Dev Ödüllü 2020 Dünya Şampiyonası Başlıyor!

PUBG MOBILE 1.0 sürüm açıklamasının yanı sıra oyunun e-spor alanında da çığır açan gelişmeler bulunuyor. PUBG MOBILE Dünya Ligi (PMWL) ve Dünya Şampiyonası tek bir etkinlikte birleştirilecek. Bunun sonucunda ise dünyanın en büyük mobil e-spor turnuvası olan PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası (PMGC) hayata geçirilecek.

PMGC’nin ilk sezonu olan Season Zero Kasım ayının sonlarına doğru başlayacak. Çeşitli kıtalardan gelen PUBG MOBILE takımları, 2 milyon dolarlık ödül havuzundan en büyük payı kaparak Global Şampiyon olmak için karşı karşıya gelecekler. Küresel pandemi sebebiyle PMGC Season Zero için etkinlik alanında izleyiciler olmayacak. Ancak güvenli olduğu takdirde Kasım ayı sonunda başlayan ligde seyirciler bulunacak.

Öte yandan PUBG MOBILE bu sene dünya çapındaki yıllık e-spor programını tamamladı. Artık pek çok ülkedeki tüm seviyeden oyuncular destekleniyor ve programla birlikte e-spor yıldızı olmalarının yolu açılıyor. Amatör seviyedeki her oyuncu için Ulusal ve Kampüs şampiyonaları ile üçüncü parti etkinlikleri yer alıyor. Yarı-profesyonel oyuncular için ise 150’den fazla ülkeyi ve 16 bölgeyi kapsayan PUBG MOBILE Club Open (PMCO) etkinliği düzenlenecek.

Bu güçlü e-spor ekosistemi, PUBG MOBİLE Pro League (PMPL) ile ek bir profesyonel yarışmayı da sundu. 7 bölgede toplamda 152 takımın katılımıyla düzenlenen bu turnuvalar, toplamda 28 milyon saat izlendi. Temmuz ve ağustos ayında ise PUBG MOBILE World League (PMWL) Season Zero ile toplam 40 takım yeteneklerini sergiledi. Bu etkinlikte canlı seyirci sayısı 1.1 milyon kişiye ulaşırken, toplamda 40 milyon saat izlenme ile PUBG MOBILE tarihindeki en çok izlenen etkinlik oldu. Esports Charts’a göre de PUBG MOBILE World League 2020 East en popüler çevrim içi etkinlik oldu.

Konu hakkında konuşan PUBG MOBILE Küresel E-Spor Direktörü James Yang şunları söyledi: “PUBG MOBILE World League Season Zero’nun başarısının ardından çıtayı daha da yukarı taşıyacak bir fikir üretmemiz gerektiğini biliyorduk. 2020 herkes için zorlu bir yıl oldu. Oyun ve e-sporla birlikte dünyaya pozitif bir bakış açısı ve cesaret getirmek istiyoruz. Öncekilerden daha fazla bölgeyi davet etmek, böylece oyuncular ve dünyanın dört bir yanından izleyenler için çok daha büyük ve daha rekabetçi bir etkinlik yaratmayı hedefliyoruz.”

(Bu bir basın bültenidir.)

1996 İstanbul doğumlu olan Batuhan Karalar, teknoloji ve otomobil odaklı pek çok web sitesinde uzun yıllar editörlük yapmıştır. Karalar, son olarak Donanım Arşivi internet sitesinde güncel ve ilgi çekici teknoloji haberlerini okurlar ile paylaşmaktadır. Anadolu Üniversitesi İİBF mezunu olan Karalar, teknoloji editörlüğünün yanı sıra girişimcilik alanında da çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Editörümüzü aşağıdaki sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in bu haftaki ücretsiz oyunları INDUSTRIA ve LISA: Definitive Edition, oyunculara zengin ve çeşitli deneyimler sunuyor. Her iki oyun da kendi benzersiz atmosferleri,...

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, oldukça geniş bir içerik kütüphanesine sahip. Platform orijinal yapımlarının yanı sıra birçok farklı içeriğinde...

Oyun Haberleri

Fallout 76‘nın beklenmedik başarısı, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı ve bir dönüm noktası olarak kabul edildi. Oyun, tek bir günde 1 milyon oyuncuya ulaşarak...

Oyun Haberleri

PUBG: Battlegrounds topluluğu için büyük bir heyecan kaynağı olan bir duyuru geldi: Klasik Erangel haritası, Mayıs 2024’te sınırlı bir süre için geri dönüyor! Geliştiriciler,...