Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Haber

Nvidia GeForce RTX 3080 Ti’ın Time Spy Skoru Göründü İddiası!

Nvidia GeForce RTX 3080 Ti’ın Time Spy Skoru Göründü İddiası!

 

Bildiğiniz gibi Nvidia bir süredir Ampere mimarili ekran kartları üzerinde çalışıyor. AMD tarafında ise RDNA 2 mimarili ekran kartları üzerinde çalışmalar yürütülüyor, yani ilerleyen zamanlarda ekran kartı konusunda bizleri büyük bir yarış bekliyor. AMD’nin en üst seviyede rekabete oynayacağı iddialarının yayılmasıyla birlikte firmalar çalışmalarını hızlandırmış gibi görünüyor. Bugün ortaya atılan iddiaya göre Nvidia Ampere mimarili bir ekran kartının 3D Mark Time Spy test sonucuna rastlandı!

RTX 2080 Ti’dan %30 Daha Güçlü!

RTX 3000 serisine geçişle birlikte Nvidia’nın tekrardan Founders Edition ekran kartlarının tasarımını değiştirdiğine yönelik oldukça ciddi iddialar bulunuyordu. Hem önünde hem de arkasında fan bulunan bu tasarım çoğu kullanıcı için kafa karıştırıcı gelmişti, aslında kafaların karışması normal çünkü bu tasarımdaki bir ekran kartına rastlamak pek mümkün değildi.

Rogame yine her zamanki gibi 3D Mark yazılımının test sonuçlarını incelerken ismi belirsiz bir Ampere GPU’ya rastladığı iddia ediyor, fakat henüz çok yeni bir aşamada olduğu için ekran kartı hakkında net sonuçlar görülmüyor. 1935 MHz çekirdek frekansı ve 6000 MHz bellek frekansıyla birlikte bu değerlerin muhtemelen yanlış okunduğunu düşünüyoruz. Fakat ortadaki teste baktığımız zaman 18257 skorla birlikte önceki nesil RTX 2080 Ti modelinden %30 oranında daha hızlı olduğunu görüyoruz.

Bu bilgilerin şu anda sadece iddiadan ibaret olduğunu söylemeden geçmeyelim. 3D Mark yazılımında görünen değerler muhtemelen oldukça hatalı sonuçlar, çünkü henüz piyasada olmayan bir mimari olduğu için uyumsuz şekilde çalışması çok yüksek ihtimal. Fakat henüz test seviyesindeki bir GPU’nun bu haldeyken bile %30 kadar hızlı olması oldukça iyi bir haber, bizleri büyük bir rekabet bekliyor!

Kaynak: https://hardwareleaks.com/2020/06/21/exclusive-first-look-at-nvidias-ampere-gaming-performance/

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

6 Yorumlar

6 yorum var

  1. Alican

    Haz 21, 2020 at 15:47

    Hocam bence yanlis yazmissin 2080ti 18664 puan alirken 2.olan amper kart 18257 puan almis bir yanlislik olmasin sonuclarda ?

    • Mehmet Yılmaz

      Haz 21, 2020 at 16:03

      En üstteki kart Kingpin’in extreme overclock denemelerinin sonucu, normal olan değer %100 olarak kabul edilen.

  2. Kaan Durukan

    Haz 21, 2020 at 16:43

    AMD ile girilen bu yarışta %30 performan artışı yeterli olacak mı, şüphelerim var. Hem performansı arttırmak hem de AMD bin pazardaki etkinliği yüzünden, fiyatı düşük tutmak zorundalar. Şu zamana kadar rakipsiz bir şekilde gelen NVidia bu düşük fiyat stratejisini uygulamaya sıcak bakmayabilir. “Bizim marka değerimiz var” diyerek, kendilerini üstün görerek aynı mentalite ile devam ederler ise AMD nin gelecek senelerde pazarı ele geçireceğini düşünmekteyim. Hem GPU hem CPU pazarında AMD nin son yıllardaki performansına bakıldığında, son kullanıcının yüzünün güleceğini düşünmekteyim.

    • Muzaffer Özek

      Haz 21, 2020 at 22:40

      Aynen fanboycuğum. AMDnin kaç tane Ray Tracing’li kartı var say bakalım.

  3. gvn

    Haz 22, 2020 at 04:18

    umarım eylül başı gelirler. 3070 almayı planlıyorum.

  4. Kaan

    Haz 22, 2020 at 10:06

    Bence nvdia her türlü yine alacak gibi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in bu haftaki ücretsiz oyunları INDUSTRIA ve LISA: Definitive Edition, oyunculara zengin ve çeşitli deneyimler sunuyor. Her iki oyun da kendi benzersiz atmosferleri,...

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, oldukça geniş bir içerik kütüphanesine sahip. Platform orijinal yapımlarının yanı sıra birçok farklı içeriğinde...

Oyun Haberleri

Fallout 76‘nın beklenmedik başarısı, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı ve bir dönüm noktası olarak kabul edildi. Oyun, tek bir günde 1 milyon oyuncuya ulaşarak...

Oyun Haberleri

PUBG: Battlegrounds topluluğu için büyük bir heyecan kaynağı olan bir duyuru geldi: Klasik Erangel haritası, Mayıs 2024’te sınırlı bir süre için geri dönüyor! Geliştiriciler,...