Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

slider

Xiaomi Mi 10, 3 Boyutlu Soğutma Sistemiyle Isınmayacak!

Xiaomi Mi 10, 3 Boyutlu Soğutma Sistemiyle Isınmayacak!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Mi 10’u günler sonra duyuracak. Xiaomi Mi 10 serisi ile ilgili hemen her gün yeni bir detay ortaya çıkarken, yeni bilgi ise özellikle oyuncuları sevindirecek!

Xiaomi Mi 10 Serisinde İlginç Soğutma Çözümü Geliyor!

Xiaomi, 13 Şubat’ta Çin lansmanını gerçekleştireceği Mi 10 serisine çok güveniyor. Öyle ki, Çinli üretici sızıntılara gerek kalmadan önemli bilgilerin pek çoğunu paylaşmış durumda. Weibo’dan bir dizi açıklamalarda bulunan marka, Xiaomi Mi 10’da 3 boyutlu bir soğutma teknolojisi kullandığını belirtti. Termal ısı iletimi konusunda bakır boru kullanan telefon, bunun yanı sıra işlemci gibi bileşenler için grafit ve grafen elementlerinden yararlanmış. Ayrıca Mi 9’da bir adet bulunan ısı kontrol sensörü de yeni modelde tam 5 adet kullanılmış.

Markanın verdiği bilgiye göre Mi 10 serisi, bünyesindeki ileri soğutma çözümlerinden dolayı ısınmayacak. Cihazda bulunan termal yönetim sistemi, yapay zekanın yardımıyla soğutma bileşenlerinin çalışma yoğunluğunu dinamik olarak ayarlayarak bu iddiayı gerçekleştirecek.

Öte yandan markanın son 10 yılına damgasını vuracağı belirtilen Xiaomi Mi 10 serisinin tasarımı da kesinlik kazandı. Sızdırılan tanıtım posterinde cihazın tasarımı net bir biçimde görülürken, oldukça şık olduğu da gözlerden kaçmıyor. Ön yüzünde neredeyse sıfır çerçeveli tasarıma sahip Mi 10’un ön kamerası ekran deliğine yerleştirilmiş. Cihazın arka tasarımı ve dörtlü kamera yapılandırması ise Mi Note 10’a önemli ölçüde benziyor.

Teknik özellikler tarafında 6.39 inç Full HD+ Super AMOLED ekrana sahip olan Mi 10 Pro, 120 Hz tazeleme özelliği ile etkileyici bir deneyim sunacak. Qualcomm’un yeni işlemcisi Snapdragon 865 güç verirken, 8/12/16 GB LPDDR5 RAM ve 128/256/512 GB UFS 3.0 depolama ise dikkat çekiyor. 108+48+12+8 megapiksellik dörtlü arka kamera, 8K/30 FPS video kayıt desteği ve 4.500 mAh batarya da öne çıkan özellikler arasında bulunuyor.

Son olarak Mi 10’un 500 dolar civarı, Mi 10 Pro’nun ise 550 dolar civarı fiyat etiketiyle satışa sunulmasının beklendiğini belirtelim.

1996 İstanbul doğumlu olan Batuhan Karalar, teknoloji ve otomobil odaklı pek çok web sitesinde uzun yıllar editörlük yapmıştır. Karalar, son olarak Donanım Arşivi internet sitesinde güncel ve ilgi çekici teknoloji haberlerini okurlar ile paylaşmaktadır. Anadolu Üniversitesi İİBF mezunu olan Karalar, teknoloji editörlüğünün yanı sıra girişimcilik alanında da çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Editörümüzü aşağıdaki sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in bu haftaki ücretsiz oyunları INDUSTRIA ve LISA: Definitive Edition, oyunculara zengin ve çeşitli deneyimler sunuyor. Her iki oyun da kendi benzersiz atmosferleri,...

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, oldukça geniş bir içerik kütüphanesine sahip. Platform orijinal yapımlarının yanı sıra birçok farklı içeriğinde...

Oyun Haberleri

Fallout 76‘nın beklenmedik başarısı, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı ve bir dönüm noktası olarak kabul edildi. Oyun, tek bir günde 1 milyon oyuncuya ulaşarak...

Oyun Haberleri

PUBG: Battlegrounds topluluğu için büyük bir heyecan kaynağı olan bir duyuru geldi: Klasik Erangel haritası, Mayıs 2024’te sınırlı bir süre için geri dönüyor! Geliştiriciler,...