CORSAIR ICUE 220T RGB AIRFLOW KASA İNCELEMESİ
Bugünkü incelememizde Corsair’ın hava akışı üst seviyelere oynayan bilgisayar kasalarından biri olan iCue 220T RGB modeli bulunuyor. Özellikle bilgisayar bileşenlerinin güçlenmesiyle birlikte bu bileşenlerin soğutulması da büyük önem kazanmaya başladı.
iCue 220T RGB model bu kasanın çelik ön kapağını dilerseniz çıkartıp hava akışını daha üst düzeye getirmeniz mümkün kılınıyor. Üstelik kasanın önünde Corsair’ın 3 adet SP120 PRO RGB model koduna sahip üst seviye fanları bulunuyor.
TASARIM
Corsair 220T kasasına baktığımızda mid-tower boyutunda bir kasa görüyoruz. Kasanın iki renge sahip sürümü bulunurken bizim elimize geçen inceleme ürünü ise beyaz renge sahip. Dilerseniz siyah renk olana da sahip olabiliyorsunuz yani.
Kasanın önde bulunan çelik kapağına baktığımızda özel bir tasarım görüyoruz. Üzerinde “V” şeklinde boşluklar olan bu ön kapağın sayesinde bu kasanın hava akışı gerçekten üst seviyelere taşınmış, üstelik bu ön kapağı rahatlıkla çıkartmanız da mümkün.
Öndeki özel yapılı çelik kapağı çıkarttığınız zaman önde 3 adet SP120 PRO RGB fanları görüyorsunuz. Bu fanlar oldukça pahalı fanlar ve adreslenebilir RGB aydınlatmaya sahipler. Rulman tipi olarak hidrolik rulman ve maksimum olarak 1400 RPM hızlara çıkabiliyor ayrıca bu fanların hemen önünde ise çıkartılabilir bir toz filtresi bulunmakta.
Kasanın sol tarafına baktığımızda bizleri 4MM kalınlığında temperli bir cam karşılıyor. Fakat bu camı diğerlerinden farklı kılan kısım kullanılan temperli camda herhangi bir karartma gibi bir oynama yok, yani sistemin içini tam olarak görebiliyorsunuz.
Bu 4MM kalınlığındaki karartmasız temperli camı ise yine gri renklerde 4 adet parmak vida tutmakta. Üstelik bu vidaların altında kauçuk destekler bulunuyor camı çizmemek adına.
Kasanın üst tarafına baktığımızda beyaz rengin dışında koyu gri renk detayların burada devamını görüyoruz. Mıknatıslı toz filtresi üstteki ızgarayı komple kaplayacak şekilde yerleştirilmiş.
Toz filtresinin hemen aşağısına baktığımızda ön paneli görüyoruz. Burada; kare bir güç tuşu, 2 adet USB 3.0 portu, 3.5MM kombo jak çıkışı ve en sonunda ise reset tuşu bulunmakta. Açıkçası burada fazladan bir USB portu daha olsa fena olmazmış.
Kasanın iç taraflarına geçtiğimiz zaman yine beyaz renkte bir PSU cover görüyoruz. Bu korumanın hemen ortasında ise kauçukla desteklenmiş bir adet kablolama açıklığı bulunmakta. Ek olarak güç kaynağının hava alması için havalandırma delikleri de es geçilmemiş…
Bu kasada bizi şaşırtan şeylerden biri ise kasada herhangi bir egzoz fan bulunmaması. Açıkçası hiç olmayacağına burada daha az maaliyetli herhangi bir fan kullanılabilirmiş.
TEKNİK DETAYLAR
- Form Faktör: Mid-Tower
- Kasa Malzemesi: Çelik
- Cam Malzemesi: 4 MM Temperli Cam
- Maksimum GPU Uzunluğu: 30 Cm
- Maksimum PSU Uzunluğu: 18 Cm
- Maksimum CPU Soğutucusu Boyu: 16 Cm
- Genişleme Yuvaları: 7 Adet
- Dahili Fanlar: Önde 3 Adet SP120 PRO aRGB 1400 RPM
- Toz Filtreleri: Ön, Üst, PSU
- Anakart Desteği: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
- Disk Yuvaları: 2x 3 3.5 inç, x 2 2.5 inç
- Radyatör Uyumluluğu: 120 mm, 140 mm, 240 mm, 280 mm, 360 mm
- Boyutlar: 395 x 210 x 450 mm
- Ağırlık: 6.5 Kilo
Corsair iCUE SP120 RGB PRO Fan Teknik Detaylar
- Rulman Tipi: Hidrolik
- Fan Tipi: Statik Basınç
- Aydınlatma: 8 Adet Adreslenebilir RGB LED
- Maksimum Hız: 1400 RPM
- Gürültü Seviyesi: 26 dBA
- Statik Basınç: 1.45 mm-H2O
- Hava Akışı: 52 CFM
Yukarıda da görebildiğiniz gibi bu fanlar oldukça dolu ve pahalı fanlar. iCue yazılımı ile 8 adet adreslenebilir RGB LED’lerin kontrolünü yapabildiğiniz gibi çeşitli RGB modlarına da geçiş yapabiliyorsunuz. Görselliğinin yanı sıra hidrolik rulmanı ve özel tasarımıyla da hem sessizlik açısından olsun hem performansı olsun gayet üst düzey fanlar bunlar!
Kasanın yan kapağını açıp baktığımızda burada Corsair Node Core RGB kontrolcüsünü görüyoruz. Bu kontrolcü sayesinde ek olarak 3 adet daha RGB fan takıp senkronize bir şekilde RGB kontrolü yapabilirsiniz.
Tabii bu kasayı almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı detaylar yok değil. Bunlardan ilki güç kaynağını bağladığınız zaman kablolar için ayrılan boşluğun bir hayli dar kalması. Bu yüzden eğer büyük bir güç kaynağı takacaksanız 3.5 inç disk yuvasını sökmeniz gerekmekte.
Eğer bu kasaya büyük boyutlarda bir sıvı soğutma takacaksanız dikkat etmeniz gereken şeyler var. Üste takacağınız zaman eğer kalın bir radyatöre sahipse soğutmanız bu radyatörün anakartınızın mosfet soğutucusuna değme ihtimali var.
Benzer bir olay ise ön kısımda da var. Büyük bir radyatör taktığınız zaman bu radyatörün 3 fanlı bir ekran kartınız varsa ona temas etme ihtimali bir hayli yüksek. O yüzden sıvı soğutma almadan önce hesaplamalarınızı düzgün şekilde yapmanız şart!
SONUÇ
Corsair iCue 220T, tasarımsal olarak gerçekten şık bir kasa olmuş. Ayrıca ön tarafta bulunan 3 adet maaliyetli RGB fanlar sayesinde de RGB performansı üst noktalarda! Kasanın eksi yanı ise egzoz fanın dahili olarak gelmemesi.