Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

HP Omen 880 100NT Oyuncu Bilgisayarı İncelemesi

HP OMEN 880 100NT OYUNCU BİLGİSAYARI İNCELEMESİ

Yeni incelememizin konuğu HP’nin oyuncu markası olan Omen’in performans canavarı oyuncu bilgisayarı olan 880 100NT oyuncu bilgisayarı oluyor. Bilgisayar barındırdığı donanımları ve özel tasarım kasası ile gerçekten üst seviye oyunculara hitap ediyor.
Zaten içerisinde bulunan 1080 Ti SLI kurulumu da bunu kanıtlar nitelikte. Tabii ki bu güçlü ekran kartlarına da güçlü bir işlemci gerektiği için i7-8700K işlemcisi de bunlara eşlik ediyor.

TASARIM

Bilgisayarı incelemeye başladığımızda göze ilk çarpan şey tabii ki minimalist tasarımı oluyor. Diğer dikkat çekici nokta ise tabii ki karbon fiber kaplaması oluyor. Genel hatlar itibariyle yumuşak hatlar kullanmayı tercih etmiş HP, fakat bazı yerlerdeki detaylar tasarıma agresiflik de katarak oyuncuların ilgisini çekmeyi de başarmış. Zaten bilindiği üzere hazır oyuncu sistemlerinde en dikkat çekici kısım kasanın dış tasarımı oluyor.

Bilgisayarın alt kısımlarına baktığımızda tasarımın biraz daha agresifleşerek robotik bir tasarıma doğru gittiğini fark ediyoruz. Bu kısımda da karbon fiber kaplama kullanılmış ve hemen orta kısıma havalandırmaya yarayan ve tasarımı güçlendiren 4 adet boşluk koyulmuş.

Bilgisayarın üst kısmı ise biraz daha yumuşak hatlardan oluşuyor. Sol kısımda açılıp kapatılabilen kapak bulunuyor hemen sağında ise giriş çıkış birimlerinin olduğu bölüm ve bilgisayarın hava almasını sağlayan ızgaraları görüyoruz. Ayrıca giriş çıkış birimlerinin olduğu kısımda da karbon fiber kaplama tercih edilmesi güzel bir detay olmuş kesinlikle.

Yukarıda bilgisayarın üst kısmında kapak bulunduğunu söylemiştik. Bu kapağı açtığınızda karşınıza 2 adet harddisk’e erişmenizi sağlayan özel bir kısım çıkıyor. Bu kısıma haricen disklerinizi kolaylıkla takıp çıkarabilirsiniz.

Bilgisayar giriş-çıkış birimleri olarak oldukça zengin olmuş. mikrofon-kulaklık jakları, 2 adet USB 3.0 portu, 2 adet USB 3.0 Type-C portu ve hemen altında SD kart okuyucu görüyoruz. Eleştirilebilecek kısımlardan biri ise bu seviyedeki bir cihazda USB 3.1 desteğinin bulunmaması.

Bilgisayarın genel aydınlatmasına baktığımızda ise maalesef bizi sadece kırmızı renk bir aydınlatma karşılıyor. Bunun ayarlanabilir RGB olması bizce daha iyi olurdu. Işıklandırmaya sahip kısımlar ise önde cihazın hava almasını sağlayan boşluk ve ön orta kısımda bulunan OMEN logosu. Bu iki kısıma haricen bilgisayarda SLI kurulumu ile bulunan 1080 Ti ekran kartlarında ise GEFORCE GTX yazısında beyaz renk aydınlatma tercih edilmiş.

Bilgisayarın kapağını açıp içine göz gezdirdiğimizde bizleri tahmin edebileceğiniz üzere sıkışık bir iç kısım karşılıyor. Burada ilk göze çarpan kısım ise ekran kartları tabii ki. Burada Omen’e özel olarak üretilmiş 2 adet GTX 1080 Ti ekran kartı görüyoruz. Bu kartlar soğutma sistemi olarak Founders Edition ekran kartları ise benzerlik gösteriyor yani blower fan kullanıyor. SLI köprüsü ise Omen’in özel High Bandwith köprüsü olarak tercih edilmiş ve sade kırmızı bir aydınlatmaya sahip.

Bilgisayarın işlemci soğutması ise sıvı soğutmadan yana tercih edilmiş. Burada da yine Omen logosuna sahip bir pompa görmek mümkün. Ayrıca boruların üstünde ise parlak kırmızı renginde kumaş sarım bir koruma görünüyor ve diğer tasarımlarla oldukça uyumlu görünüyor. Radyatör olarak ise standart 120MM boyutlarında bir sıvı soğutma radyatörü görmek mümkün, bu soğutma i7-8700K gibi bir işlemciyi rahatlıkla ve sessiz bir biçimde soğutmayı başarıyor.

Bilgisayarın bu güçlü bileşenleri için tabii ki kaliteli bir güç kaynağı şart. Burada Delta Electronics üretimi 750W güç verebilen ve 80 Plus Platinum sertifikası bulunan oldukça kaliteli ve verimli bir güç kaynağı görüyoruz.

Bilgisayarın daha iç taraflarına indiğimizde bizi bir adet Intel kablosuz ağ modülü karşılıyor. Buradaki modül Bluetooth 4.2 ve Wireless AC teknolojilerini barındırıyor. Bu seviyedeki bir bilgisayar için Bluetooth 5.0 daha mantıklı bir seçim olabilirmiş açıkcası.

Cihazın ramlerine baktığımızda Samsung üretimi 4 adet 8 GB DDR4 2400 MHz bellekler görüyoruz. Burada bellek seçimi olarak 3000-3200 MHz gibi hızları görmek isterdim açıkcası. Ayrıca soğutucuya sahip daha şık görünen RAM’ler de olabilirmiş fakat 32 GB kapasite olması ilerisi için iyi düşünülmüş.

Bilgisayarın SSD tercihi üst seviye SSD’lerden biri olan Intel 6000P olmuş. Bu Pci Express SSD NVME desteği sunmakla birlikte ortalama olarak 1800 MB okuma ve 600 MB yazma değerleri sunabiliyor.

TEKNİK DETAYLAR

İşletim Sistemi: Windows 10 Home
İşlemci: i7-8700K 3.7 GHz-4.7 GHz Turbo, 6 Çekirdek 12 İzlek
Anakart: HP Tampa2 Z370 Çipset
Ekran Kartı: 2x GTX 1080Ti 11GB GDDR5X (HP High Bandwith Köprü)
Bellekler: 4*8 GB 2400 MHz (Samsung)
Depolama: Intel / HP 512GB Pro 6000p 512 GB NVME SSD-2x 2 TB 7200 RPM HDD
Optik Sürücü: DVD Yazıcı
Güç Kaynağı: Delta Electronics 750W 80+ Platinum
Bağlantı: Gigabit Lan, Intel Wireless, Bluetooth 4.2
Ön USB: 2x USB Type-C 3.0, 2x USB 3.0
Arka USB: 4x USB3.0, 2x USB 2.0
Anakart Giriş-Çıkış: Optik Ses, DisplayPort, HDMI, Ethernet,3 Adet Ses Jakı
Ses: ALC3863-CG Kodek-DTS Studio Sound™, DTS Headphone:X™
Yazılım: HP Omen Command Center-Overclock
Boyutlar: 41.7 CM Yükseklik, 19.2 CM Genişlik, 44 CM Derinlik
Ağırlık: 17.6 Kilogram

BİLGİSAYARIN PERFORMANS TESTLERİ

İlk oyun testimiz Battlefield 1 ile oluyor. Bu bilgisayar 4K oyunculuk için tasarlandığı için testlerimizi 4K çözünürlük ve Ultra grafik ayarlarında yapıyoruz. Görüldüğü gibi SLI kurulumu burada oldukça verimli çalışmış ve ortalama olarak 90 FPS gibi oldukça yüksek bir değer elde etmeyi başarmış.

Diğer bir oyun testimiz ise Tom Clancy’s Rainbow Six Siege oluyor. Yine 4K çözünürlük ve Ultra grafik ayarlarında yaptığımız testlerde SLI kurulumunun Battlefield 1 oyununa göre biraz daha verimsiz kaldığını görüyoruz. Buna rağmen ortalama olarak 80-90 FPS gibi yüksek değerler elde etmeyi başardık.

SONUÇ

Karşımızda her konuda oldukça yüksek performans sunabilen bir oyuncu bilgisayarı bulunuyordu. 1080 Ti SLI kurulumu ve güncel i7-8700K işlemcisi ile 4K çözünürlükte yüksek performans isteyen oyuncular için gerçekten iddialı bir hazır bilgisayar olmuş. Sistemin en büyük eksi yönü ise oldukça yüksek bütçeli bir cihaz olmasına rağmen RGB aydınlatma olmaması.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun Haberleri

Bethesda Game Studios, uzay keşif RPG’si Starfield’ın 15 milyon oyuncuya ulaştığını duyurdu. Bu dönüm noktası, oyunun dünya çapında piyasaya sürülmesinden bir yıldan biraz fazla...

Sinema Haberleri

Animasyon yapımları denildiği zaman herkesin aklına ilk olarak Disney ve Pixar gelecektir. Birçok başarılı animasyon serisine imza atan iki firma; belki de stüdyoların en...

Oyun Haberleri

Lego Horizon Adventures‘ın Steam’deki çıkışı, beklenenden daha sessiz ve biraz da hayal kırıklığı yaratan bir başlangıçla gerçekleşti. 14 Kasım’da piyasaya sürülen bu oyun, Steam’de...

Sinema Haberleri

Dünyada aktif olarak bir sürü dijital içerik platformu bulunuyor. Bu platformlardan birisi de Apple tarafından Disney Plus ve Netflix‘e rakip olarak kurulan Apple TV+....