Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

i5-8400 & GTX 1070 Ti Sistem Toplama Rehberi

I5-8400 & GTX 1070 TI SİSTEM TOPLAMA REHBERİ

Yeni sistem toplama rehberimizde bütçe sınırlamasına takılmadan oldukça yüksek performans ve şık bir sistem toplayacağız. Intel’in 8. nesil i5-8400’ü ve Nvidia’nın yeni ekran kartı GTX 1070 Ti’ı ile performansı tepe noktasına çıkartmayı hedefliyoruz. Ayrıca sistemde kullandığımız şık InWin kasa ve RGB bileşenler ile adeta bir görsel şölen yaşatmayı hedefledik. Sistemin toplam maaliyeti ise 06.06.2018 tarihindeki kur ile 6750 TL oldu.

Dilerseniz sistemin hazır toplanmış haline BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Anakart



Bu şık sisteme tabii ki şık ve performanslı bir anakart yakışırdı. Bu yöndeki tercihimizi Intel’in yeni B360 çipsetini barındıran bir anakart olan MSI B360-A PRO anakartından yana kullandık. Bu anakart ayrıca dayanıklı güç bileşenleri, ve özel ses çözümü ile gerçekten başarılı olmuş.


Teknik Detaylar

Soket: Intel LGA 1151 V2
Çipset: Intel B360
İşlemci Desteği: 8. Nesil Intel Core, Pentium, Celeron
DDR4 Bellek Desteği: 2133/ 2400/ 2667(OC) MHz
Depolama: 5 Adet Sata 3.0, 1x M2 SSD
Maksimum Bellek: 64 GB, Toplam 4 Slot, Çift Kanal
Genişleme Yuvaları: 2 x PCIe 3.0 x16, 4 x PCIe 3.0 x1
Arka Usb Portları: 2 x USB 3.1 Gen 1, 1x USB 3.2 Type C-A Gen 2, 2x USB 2.0
Ses: Realtek ALC892 8-Kanal HD Codec
Boyut: ATX

Dilerseniz BURAYA tıklayarak anakartımıza ulaşabilirsiniz.

İşlemci

İşlemci tercihimizi de güncel 8. nesil işlemcilerden yana kullandık. Intel’in i5-8400’ü bu sistem için oldukça yeterli olacak. 6 çekirdek sunan bu işlemcimiz 4 GHz’e kadar turbo frekansı ile gerçekten başarılı işler çıkartıyor.


Teknik Detaylar

Soket: LGA 1151 V2
Çekirdek: 6
İzlek: 6
İşlemci Temel Frekansı: 2.8 GHZ
İşlemci Turbo Frekansı: 4.0 GHZ
Toplam Önbellek: 9 MB SmartCache
Çarpan Kilidi: Kapalı
Dahili Grafik: Intel UHD 630
Üretim Teknolojisi: 14nm
TDP: 65W

Dilerseniz BURAYA tıklayarak işlemcimize ulaşabilirsiniz.

Ekran Kartı

Gelelim oyuncu sistemlerinin en önemli parçası olan ekran kartına. Bu yöndeki tercihimizi MSI’ın Armor serisi GTX 1070 Ti‘ından yana kullandık. Bu ekran kartı şık tasarımı ve başarılı soğutması ile sistemimizde yer almayı başarıyor. Ayrıca GTX 1070 Ti’ın performansı günümüzde 2K için fazlasıyla yeterken 4K çözünürüğe ise giriş kartı denebilir.


Teknik Detaylar

GPU: GP104-300-A1
GPU Frekans: 1607 MHz Base Clock, 1683 Boost Clock
Bellek Frekans: 8008 MHz
Cuda Çekirdeği: 2432
Bellek Veriyolu: 8 GB 256 Bit
Bellek Türü: GDDR5
Üretim Teknolojisi: 16nm
TDP: 180W
Görüntü Çıkışları: DisplayPort x 3, HDMI x 1, Dual-link DVI-D x 1

Güç Konnektörleri: 1x 6 Pin, 1x 8 Pin
Boyutlar: 27.9 cm Uzunluk, 14 cm Yükseklik, 3.7 cm Kalınlık

Dilerseniz BURAYA tıklayarak ekran kartımıza ulaşabilirsiniz.

Bellekler

Gelelim sistemimizin şık görüntüsünü bütünleyecek olan belleklerimize, buradaki tercihimizi Corsair’ın Vengeance RGB serisi belleklerinden yana kullandık. Bu belleklerimiz 2×8 GB konfigürasyonunda geliyor. 3000 MHZ frekans sunan belleklerimiz 15 CL gecikme değeri ile gerçekten çok performanslı. Ayrıca özel RGB aydınlatmasını Corsair Link programı ile kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Ve MSI, Asus, Gigabyte gibi firmaların RGB yazılımları ile tam uyumlu çalışabiliyor.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak belleklerimize ulaşabilirsiniz.

Depolama

Bütçemiz rahat olduğu için böyle bir sisteme SSD koymazsak olmazdı tabii ki. Corsair’ın Force LE200 240 GB SSD’si sistemimiz için oldukça yeterli olacaktır. Ayrıca bu SSD 560 MB okuma, 530 MB yazma değerlerine ulaşabiliyor.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak SSD’mize ulaşabilirsiniz.

Her ne kadar SSD’ye sahip olsak da günümüz oyunları ortalama 30-40 GB civarlarında yer kapladığı için bunları bir HDD’ye depolamamız şart. Seagate’in Barracuda serisi 1 TB diski sistemimiz için oldukça performanslı bir tercih olur. Bu disk 7200 RPM hız, 64 MB önbellek ve 200 MB değerlerine varan okuma-yazma hızları ile iyi bir çözüm oluyor.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak HDD’mize ulaşabilirsiniz.

Kasa, Güç Kaynağı ve Soğutma

Sistemimizin en şık tarafı ise tabii ki InWin 101 model Mid Tower kasası oluyor. Beyaz ve gri renklere sahip kasamızın sol kapağı temperli camdan oluşuyor. Sade tasarımıyla dikkat çeken kasamızda özel olarak toz filtreleri bulunuyor ve başarılı bir hava akışı sunuyor. Ayrıca kasamızın ön panelindeki mavi aydınlatmalı InWin yazısı gerçekten çok şık duruyor.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak kasamıza ulaşabilirsiniz.

Sistemimize güç verecek parçamız olan güç kaynağımızı ise Thermaltake Smart RGB 600W olarak tercih ettik. Bu güç kaynağı 12V kanalından 504W gibi oldukça yüksek bir değer sunuyor. Yani ileride 1080 Ti ya da yeni nesil ekran kartlarına kolayca upgrade yapabilmenize imkan tanıyor. Ayrıca cihazın arka tarafında bulunan RGB tuşu ile çeşitli RGB modları arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyorsunuz.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak güç kaynağımıza ulaşabilirsiniz.

Sistemimizin odak noktalarından biri olan şıklığa önem vermek adına stock fan tercih etmedik tabii ki. Thermaltake’in ContacSilent 12 işlemci soğutucusu sistemimiz için oldukça yeterli olacaktır. Sessiz 12 CM Hydraulic bilyalı fanı ve 4 adet işlemciye direk temas eden bakır ısı borusu ile sistemimizi oldukça serin tutacağına eminiz.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak işlemci soğutucumuza ulaşabilirsiniz.

Şık InWin kasamız maalesef herhangi bir fan ile gelmiyor. Biz de şıklığı ve hava akışını artırmak amacıyla Aigo’nun Aurora C3 RGB fanlarını tercih ettik. 3 adet 12 CM fan+RGB kontrolcü set halinde kutuda bulunuyor. Fanlarımız Hydraulic bilyalı ve 1500 RPM hızında çalışıyor, zaten paket içeriğindeki kontrolcü ile hızlarını ve RGB modlarını kolaylıkla ayarlamanız mümkün.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak fanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Sistemin Performans Testleri

Sistemleri oldukça yoran bir oyun olan Battlefield 1 testinde sistemimiz 1080P ultra ayarlarda ortalama 135, 4K Ultra ayarlarda ortalama 55 FPS değerlerini almayı başarıyor. Ayrıca GPU sıcaklığımız 60 derecelerde seyrederken CPU sıcaklığımız ise 50 derecelerde kalmayı başarıyor. Yaz aylarında bunlar oldukça güzel değerler.

Günümüzün en çok oynanan oyunlarından biri olan PUBG’de ise, 1080P ultra ayarlarda ortalama 95 FPS alıyoruz, 4K ultra ayarlarda ise 40 FPS gibi oldukça yüksek değerler alıyoruz.

Diğer bir popüler oyun olan Counter Strike:Global Offensive testimizde 1080P Ultra grafik ayarlarında ortalama olarak 220 FPS civarlarında değerler alıyoruz. Oyun oldukça eski bir grafik motoruyla yapıldığı için günümüzde çok tutarlı değerler sunmuyor, üstelik testimizi yeni Dust_2 haritasında yapmamıza rağmen.

Sonuç

Herhangi bir bütçe kaygımız olmadığı için yüksek performans parçalar ve özel RGB aydınlatmalı bir sistem hedeflemiştik. Sistemimiz i5-8400 ve GTX 1070 Ti ile performans olarak zaten çok üst noktalara oynamayı başarıyor. Ayrıca RGB destekli bileşenlerimiz ise sistemi çok daha şık hale getirmeyi başarıyor.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Sistem Gereksinimleri

Obsidian Entertainment’ın merakla beklenen fantezi RPG oyunu Avowed, çıkışına yaklaşırken sistem gereksinimlerini açıkladı. 18 Şubat 2025’te piyasaya sürülecek olan bu yeni açık dünya macerası,...

Oyun Haberleri

Hayatta kalma ve aksiyon oyunları arasında dikkat çekici bir yer edinecek olan Atomfall, 27 Mart 2025’te oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor. Rebellion’un geliştirdiği bu heyecan verici...

Oyun Haberleri

Bethesda Game Studios, uzay keşif RPG’si Starfield’ın 15 milyon oyuncuya ulaştığını duyurdu. Bu dönüm noktası, oyunun dünya çapında piyasaya sürülmesinden bir yıldan biraz fazla...

Sinema Haberleri

Animasyon yapımları denildiği zaman herkesin aklına ilk olarak Disney ve Pixar gelecektir. Birçok başarılı animasyon serisine imza atan iki firma; belki de stüdyoların en...