Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

SteelSeries Rival 600 Oyuncu Faresi İncelemesi

SteelSeries Rival 600 Oyuncu Faresi İncelemesi

Bugün Donanım Arşivi ofisinde incelememiz için oldukça güzel ve üst seviye bir oyuncu faresi geldi. Bir çok oyuncunun tercih ettiği markalar arasında yer alan SteelSeries’in daha önce MSI oyuncu notebooklarında bulunan SteelSeries klavyelerini incelemiştik ve oldukça başarılı bulmuştuk.

Detaylı olarak bugün inceleyeceğimiz oyuncu faresi, SteelSeries Rival 600. Üst segmentte yer alan Rival 600 bakalım bizlere teknik özellik kısmında neler sunuyor. Ardından ise Rival 600’ün ergonomisi ve tasarım hakkında deneyimlerimizi sizlere sunalım.

Teknik Özellikler

Çift optik sensör teknolojisiyle dikkatimizi çeken SteelSeries Rival 600 Oyuncu Faresi karşımıza iki farklı sensör ile çıkıyor. Teknik özellik kısmında Rival 600 bizlere bakalım başka ne gibi özellikler sunuyor.

  • Toplamda 7 adet programlanabilir tuş bulunuyor. (Scroll tuşu dahil)
  • Sensör Teknolojisi: SteelSeries TrueMove3+ Dual Sensor System
  • Birinci Sensör => TrueMove3 Optik Oyuncu Sensörü
  • İkinci Sensör => Depth Sensing Linear Optik Denetleme
  • CPI: 100-12000
  • Maksimum Hızlanma: 50G
  • RGB Aydınlatma Var
  • Ağırlık: 96 Gram (32 Gram ek ile 128 Gram’a çıkıyor)

SteelSeries Rival 600 Oyuncu Faresi üzerinde toplamda 7 adet tuş bulunuyor ve SteelSeries’in kendi yazılımı sayesinde dilediğimiz gibi bu tuşları programlayabiliyoruz. Bu 7 tuşun 2’si normal klik tuşu iken 1’i scroll tuşu. Yani bizim kullanıp görev atayacağımız 4 tuş bulunuyor.

SteelSeries Rival 600 çok güzel bir teknoloji ile karşımıza geliyor. Bizlere çift sensör sunuyor ve oyunlarda üst seviye performans sunabiliyorsunuz. Anlık hızlanma değeri olarak 50G‘lik yüksek bir değeri bizlere sunması da cihazı rakiplerinden ayıran özelliklerden biri.

Rival 600 bizlere 100 ile 12000 arasında CPI değeri sunuyor. İstediğiniz oyunda istediğiniz CPI ayarı ile oynamamız mümkün. SteelSeries’in yazılımı sayesinde her bir profile farklı renk atayarak oyun değiştirdiğimizde kolaylıkla CPI ayarını da değiştirebiliyoruz.

Rival 600 İkinci Sensör 

E-spor oyuncuları isabetli nişan alabilmek için oldukça düşük DPI değerlerini tercih ediyorlar ve düşük hassasiyette dönüş yapabilmek için fareleri zeminden kaldırıp zemine tekrar yerleştiriyorlar fakat farelerin zeminden kaldırılıp tekrar yerleştirilmesi, anlık olarak hedefin alakasız yönlere kaymasına yol açıyor.

Steelseries Rival 600’de ikinci bir sensör olarak Depth Sensing Linear Optik Denetleme sensörünü konumlandırıyor ve bu sensör aracılığıyla farenin zeminden yüksekliği hesaplanıyor. Bu sayede fare imleci, zemine tekrar yerleştirme sırasında hatalı bir hareket oluşturmuyor. Bu teknoloji E-Spor oyuncuları için özellikle FPS oyuncularının beğeneceği bir özellik.

Tasarım-Ergonomi

Tasarım açısından SteelSeries Rival 600’e baktığımızda karşımızda oldukça şık bir oyuncu faresi bulunuyor. Simetrik bir yapıya sahip olan Rival 600 keskin tasarımsal hatlarıyla ve  çizgisel olarak uzatılmış RGB aydınlatması cihazı oldukça güzel gösteriyor.

Orta ve büyük eller için tasarlanmış olan Rival 600’ü eliniz oldukça güzel kaplıyor. Kullanım rahatlığı olarak oldukça üst seviye bir performans sunan Rival 600, bizlere daha rahat bir kullanım için ağırlık miktarının özelleştirilmesi ve ağırlık merkezinin konumunun ayarlamasının imkanını sunuyor.

Kutusunda 8 adet 4 gram ağırlığında metal küpler çıkıyor ve bu küreler Rival 600’ün iki yanına 4’er adet olacak şekilde konumlandırılabiliyor. Rival 600’ün sağ ve sol tarafında mıknatıs ile tutturulmuş olan yapılar sökülüyor ve buraya bu demir küpleri takabiliyorsunuz.

Daha rahat bir fare deneyimi için kutusundan çıkan 8x 4Gram‘lık bu küpleri istediğiniz tarafa maksimum 4 adet takabilecek şekilde kullanabiliyorsunuz. Bu arada mıknatıs ile tutturulmuş bu yapıların oldukça sağlam olduğunu söylemekte fayda var yani kullanırken yanlışlıkla çıkması pek mümkün değil.

Rival 600’ü SteelSeries Engine 3 yazılımı sayesinde sol kısmında bulunan 3 adet tuşa makro atayabiliyoruz ve bu 3 tuşu rahatlıkla anlık olarak kullanabiliyorsunuz lakin en uç kısımda bulunan tuşa eğer baş parmağınız küçükse pek kolay ulaşamıyorsunuz. Bu sebepten ötürü özellikle büyük eller için tasarlanmış olup orta büyüklükteki ele sahip olanlarında kullanabileceği bir cihaz olmuş.

2 metre uzunluğunda olan ve bir ucu micro-USB diğer ucu USB şeklinde olan kablo sayesinde fareyi bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz ve maalesef 2 metre uzunluğunda olan bu kablo örgülü bir kablo değil.

Dilerseniz buraya tıklayarak SteelSeries Rival 600’e ulaşabilirsiniz

Sonuç

Genel olarak SteelSeries Rival 600’ü değerlendirmek gerekirse. Üst seviye bir oyuncu faresi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çift sensör teknolojisi ve geniş CPI değeri sunması cihazı performans açısından başarılı kılıyor. Ergonomi tarafında SteelSeries Rival 600’ü kısaca değerlendirmek gerekirse oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bizlere sunduğu ağırlık yönetimini çok beğendik.

Fiyat olarak ise SteelSeries Rival 600’ü 01.03.2018 tarihinde 399TL’ye bulabiliyorsunuz.

İstanbul Üniversitesinde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği okuyorum. Öğrenimim ile alakası olmasa da çocukluğumdan beri bilgisayara olan ilgim beni bir miktar bu sektöre itti. Bu sektörde aktif olarak 3-4 yıldır çalışıyorum ve birden fazla yayında yazılı ve videolu içerik ürettim. Editörlük haricinde PR sektöründe aktif olarak çalışmalarım bulunmakla beraber Donanım Arşivi'nde Proje Geliştirme ve Editör olarak sizlerleyim.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in bu haftaki ücretsiz oyunları INDUSTRIA ve LISA: Definitive Edition, oyunculara zengin ve çeşitli deneyimler sunuyor. Her iki oyun da kendi benzersiz atmosferleri,...

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, oldukça geniş bir içerik kütüphanesine sahip. Platform orijinal yapımlarının yanı sıra birçok farklı içeriğinde...

Oyun Haberleri

Fallout 76‘nın beklenmedik başarısı, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı ve bir dönüm noktası olarak kabul edildi. Oyun, tek bir günde 1 milyon oyuncuya ulaşarak...

Oyun Haberleri

PUBG: Battlegrounds topluluğu için büyük bir heyecan kaynağı olan bir duyuru geldi: Klasik Erangel haritası, Mayıs 2024’te sınırlı bir süre için geri dönüyor! Geliştiriciler,...