Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Oyun Haberleri

Until Dawn Remake’e Sert Eleştiriler: “Orijinalinden Daha Kötü Görünüyor”

2015 yılında PlayStation 4 için piyasaya sürülen orijinal Until Dawn, etkileyici atmosferi ve sürükleyici hikayesiyle hayranlarını kendine bağlamıştı. Ancak, oyunun yakın zamanda PC ve PlayStation 5 için yayımlanan remake sürümü, bekleneni veremediği gerekçesiyle sert eleştiriler alıyor. Özellikle Steam platformunda “Karışık” incelemeler alması, hayranlarına teknik ve görsel açıdan hayal kırıklığı yarattığının bir göstergesi.

Until Dawn Remake, Görsel ve Teknik Aksaklıklarıyla Tartışma Yarattı

Until Dawn Remake

Until Dawn Remake’in piyasaya sürülmesinin ardından hayranlar ve içerik üreticileri, remake sürümünün orijinal Until Dawn oyununa kıyasla daha kötü göründüğünü dile getiriyorlar. Özellikle YouTuber ElAnalistaDeBits tarafından paylaşılan bir karşılaştırma videosu, oyunun PS5 versiyonundaki görsel değişiklikleri gözler önüne serdi.

Videonun altındaki yorumlar, aydınlatmanın fazlasıyla parlak ve yapay olduğunu, bu yüzden oyunun orijinalindeki kasvetli ve karanlık atmosferin kaybolduğunu belirttiler. Birçok kullanıcı, bu değişikliğin oyunun korku atmosferine zarar verdiğini ve orijinal Until Dawn’ın büyüleyici karanlığının yerini daha “renkli” bir görselliğe bıraktığını vurguluyor.

Özellikle geliştirici Ballistic Moon’un sanatsal tercihlerine yönelik sert eleştiriler var. Bir kullanıcı, “Geliştirici, oyunun atmosferini tamamen mahvetmiş,” derken, bir diğeri oyunun PS5 versiyonunun orijinalden “çok daha kötü” göründüğünü iddia ediyor.

Grafiksel sorunların yanı sıra, Until Dawn remake’in performans anlamında da sıkıntılar yaşadığı bildiriliyor. Oyunun PS5 versiyonunun, orijinal oyuna kıyasla daha hatalı olduğu ve daha sık çöktüğü dile getiriliyor. Bu sorunlar ilk olarak ShirrakoGaming tarafından gündeme getirilmiş olsa da, birçok oyuncu benzer problemleri yaşamış durumda.

Oyuncular, oyunun çökme, takılma, ekran yırtılması gibi teknik sorunlarla boğuştuğunu ifade ederken, ayrıca PSN gereksinimleri konusunda da şikayetler mevcut. Sonuç olarak tüm bunlar pek çok oyuncunun deneyimini olumsuz etkiledi ve Steam üzerindeki kullanıcı incelemelerinin “Karışık” seviyesine düşmesine yol açtı.

Until Dawn Remake, Steam platformunda 60 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda. Oyunun Türkçe dil desteği sunması, yerli oyuncular için bir avantaj olarak görünse de, mevcut teknik sorunlar ve atmosfer kaybı, remake’in yüksek fiyatını sorgulatan unsurlar arasında yer alıyor. Remake sürümünün özellikle korku atmosferini kaybetmesi, oyunu bekleyen birçok hayran için hayal kırıklığı yarattı.

Tarih Bölümü öğrencisi olan Berfin Alican, aynı zamanda Donanım Arşivi'nde oyun kategorisinde haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Sinema Haberleri

Hayranların yıllardır Marvel Sinematik Evreni‘nde izlemek istediği karakterlerden bir tanesi de şüphesiz Deadpool. Geçtiğimiz aylarda Ryan Reynolds, serinin üçüncü filmini etkileyici bir biçimde duyurdu...

Oyun Haberleri

Oyun dünyası için Ekim 2024, büyük ve heyecan verici çıkışlara sahne olacak. Konsol ve PC platformlarına gelecek yeni oyunlar ve genişlemeler, oyunseverlerin sabırsızlıkla beklediği...

Oyun Haberleri

Poppy Playtime serisi, PC, PlayStation ve Xbox’ta oyunculara sunduğu dehşet dolu anların ardından şimdi yeni bir bölümle geri dönmeye hazırlanıyor. Son olarak PlayStation ve...

Oyun Haberleri

Life is Strange serisinin sevilen karakteri Max Caulfield, Life is Strange: Double Exposure’ın son fragmanıyla tekrar sahneye çıktı. Neredeyse on yıl önceki orijinal oyunun...