Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Teknoloji Haberleri

AFMF 2 Desteği Sunan Yeni AMD Radeon Sürücüsü Yayınlandı!

Radeon oyuncularının oyun deneyimini iyileştirecek çok majör güncellemeleri de içerisinde barındıran AMD Software: Adrenalin Edition 24.9.1’in çıkışını duyurmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu duyuru, Radeon oyunlarını iyileştirmeye yönelik frame generation (çerçeve oluşturma) teknolojisinde ileriye dönük bir adım olan AMD Fluid Motion Frames (AFMF) 2’yi de oyuncuların beğenisine sunuyor.

AFMF, AMD yazılımında bulunan ve binlerce oyunda frame rates ve oynanış akıcılığını artırmak için tasarlanmış son teknoloji bir frame generation teknolojisi. Hem sürücü içi hem de oyun içi AMD teknolojilerini otomatik olarak etkinleştiren, tek tıklamayla performans artırıcı çözüm sunan AMD HYPR-RX’in bir parçası.

  • Yapay Zeka Optimizasyonlu İyileştirmeler: AFMF 2, frame generation verimliliğini artırmak için yapay zeka destekli iyileştirmeler kullanarak özellikle hızlı aksiyon sahnelerinde daha akıcı oyun deneyimleri sunuyor.
  • Genişletilmiş Uyumluluk: AFMF 2 binlerce oyunda çalışmasının yanı sıra AMD Radeon RX 6000 ve 7000 serisi grafik kartlarında ve AMD RDNA 3 mimarisi tabanlı Radeon™ entegre grafikli AMD Ryzen™ işlemcilerde destekleniyor. AFMF 2 artık entegre Radeon grafikli Ryzen AI 9 HX 370 kullanan dizüstü bilgisayarlarda da mevcut.
  • Vulkan ve OpenGL Desteği: Bu güncellemeyle AFMF 2, güçlü frame generation yeteneklerini hem Vulkan hem de OpenGL oyunlarını destekleyerek daha geniş bir yelpazede etkin hale getiriyor.
  • AMD Radeon™ Chill Interoperability: AFMF 2 ile Radeon Chill birlikte kusursuz bir şekilde çalışarak maksimum yenileme hızı aşıldığında low-latency frame capping özelliğini devreye sokuyor.

HYPR Ayarı yapılan oyunlarda, AMD FSR ve Radeon Anti-Lag 2 gibi oyun içi ayarlar otomatik olarak etkinleştirilir ve en iyi oyun deneyimi için yapılandırılır. AMD Software: Adrenalin Edition 24.9.1 Black Myth: Wukong, Creatures of Ava, Frostpunk 2 ve God of War Ragnarök için HYPR-Tune desteğini genişletiyor – AMD FSR 3’ü etkinleştiriyor. HYPR ayarlı oyunların tam listesi için www.amd.com/HYPR-RX adresini ziyaret edebilirsiniz.

Güncelleme ayrıca, daha akıcı bir kullanım için küçültülmüş pencerelerdeki görsellerde düşürmeler yaparak video oynatma kalitesini iyileştiren Geometric Downscaling özelliğini de sunuyor.


 

Basın bülteninden derlenmiştir.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Taktiksel FPS oyunlarını sevenler için harika bir haber var! Sevilen birinci şahıs nişancı oyunu Squad, bu hafta sonu boyunca Steam’de ücretsiz olarak oynanabilecek. Oyuncular,...

Sinema Haberleri

Hayranların yıllardır Marvel Sinematik Evreni‘nde izlemek istediği karakterlerden bir tanesi de şüphesiz Deadpool. Geçtiğimiz aylarda Ryan Reynolds, serinin üçüncü filmini etkileyici bir biçimde duyurdu...

Oyun Haberleri

Oyun dünyası için Ekim 2024, büyük ve heyecan verici çıkışlara sahne olacak. Konsol ve PC platformlarına gelecek yeni oyunlar ve genişlemeler, oyunseverlerin sabırsızlıkla beklediği...

Oyun Haberleri

StarCraft hayranları için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor. Blizzard’ın, StarCraft evreninde geçen bir nişancı oyunu üzerinde çalıştığı iddia edildi. Bu haber, StarCraft: Remastered ve...