Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Oyun Haberleri

Silent Hill’in Yaratıcısından Yeni Bir Korku Deneyimi: Slitterhead

Silent Hill’in yaratıcısı Keiichiro Toyama‘nın liderliğindeki Bokeh Game Studio, merakla beklenen ilk oyunu Slitterhead ile 8 Kasım’da oyuncuları korku dolu bir dünyaya davet ediyor. Toyama, geçtiğimiz gün yeni projelerini tanıtmak için kamera karşısına geçerek Slitterhead’in benzersiz “Sahip Olma” mekaniği ile oyunculara gerilim dolu anlar yaşatacağını açıkladı.

Gerilim ve Aksiyon Dolu Bir Yapım: Slitterhead

Slitterhead

Oyuncular, Slitterhead’de, Kowlong adlı karanlık ve kaotik bir şehirde, hafızası ve bedeni olmayan gizemli varlıklar olan “Hyoki”lerin rolünü üstleniyor. Hyoki’lerin amacı, insan kılığına bürünerek şehri istila eden ve büyük bir tehdit oluşturan “Slitterhead” adlı yaratıkları yok etmek. Bu yaratıklar, şehirdeki insanlara gizlice karışarak karmaşa yaratırken, oyuncular Hyoki olarak onların peşine düşüyor ve her birini etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar.

Slitterhead’in hikayesi, 90’ların Japonya’sında, Doğu Asya’nın yoğun nüfuslu ve neon ışıklı sokaklarında geçiyor. Kowlong, karanlık ve kaotik atmosferiyle oyuncuları içine çeken bir savaş alanı sunuyor. Bu şehirde oyuncular, “Rarities” olarak bilinen insanlarla dostluk kurarak müttefikler edinmeye çalışıyor, bir yandan da tehlikeli örgütlere sızarak Slitterhead’lerin izini sürüyor.

Oyunun hikayesi ve atmosferi, Hyoki’nin varlığı ile Slitterhead’lerin ortaya çıkışının ardındaki gizemi araştırmaya dayanıyor. Hyoki’nin tek amacı, Kowlong’un karmaşasında gizlenen bu yaratıkları ortadan kaldırmak. Bu görevde, Hyoki’nin sahip olma yeteneği devreye giriyor; Hyoki, dilediği zaman insan bedenlerine sahip olarak onları kontrol edebiliyor ve böylece bariyerleri aşarak tehlikeli bölgelere sızabiliyor.

Hyoki’nin sahip olma yeteneği, Slitterhead’in en dikkat çekici oyun mekaniklerinden biri. Bu yetenek sayesinde oyuncular, şehirdeki insanları piyonları haline getirip onların kimliklerine bürünebiliyor ve bu sayede Slitterhead’lerin gizlendiği alanlara rahatça ulaşabiliyorlar.
Bu dinamik oynanış, oyunculara heyecan verici ve stratejik bir deneyim sunuyor.

Slitterhead, 8 Kasım’da PC için Steam ve Epic Games Store, Xbox Series, PlayStation 4 ve PlayStation 5 platformlarında piyasaya sürülecek. Bokeh Game Studio’nun bu ilk yapımı, korku ve aksiyon dolu dünyasıyla oyunculara unutulmaz bir deneyim yaşatmayı vaat ediyor.

Tarih Bölümü öğrencisi olan Berfin Alican, aynı zamanda Donanım Arşivi'nde oyun kategorisinde haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

Bu hizmetlere gelen zam haberleri artık pek şaşırtıcı bir durum sayılmıyor bizim için. Düzenli olarak bu zam haberlerini görüyoruz. Şimdi ise Youtube’un Premium hizmetine...

Sinema Haberleri

Ülkemizde en çok aboneye sahip dijital içerik platformu unvanına sahip Netflix, yeni yerli yapımlar ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Netflix yerli yapımlar konusunda kalitesini...

Sinema Haberleri

Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim’in Savaşı, izleyiciyi J.R.R. Tolkien’in efsanevi kitaplarına dayanan Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nde hayat bulan destansı Orta Dünya’ya geri götürmeye hazırlanıyor. Orijinal film üçlemesinde...

Teknoloji Haberleri

REKLAM – 1986 senesinde bilgisayar bileşenleri üreterek faaliyetlerine başlayan MSI, 2004 senesinde başladığı laptop üretim macerasının 20. Senesini kutluyor. 20 senedir ürünlerini kullanıcı deneyimine...