Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Sinema Haberleri

Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim’in Savaşı Filminden Yeni Poster Yayınlandı

Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim’in Savaşı, izleyiciyi J.R.R. Tolkien’in efsanevi kitaplarına dayanan Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nde hayat bulan destansı Orta Dünya’ya geri götürmeye hazırlanıyor. Orijinal film üçlemesinde anlatılan olayların 183 yıl öncesinde geçen filmin yeni posteri yayınlandı.

Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim’in Savaşı

Ödüllü film yapımcısı Kenji Kamiyama’nın yönetmenliğinde çekilen filmde, yetenekli seslendirme kadrosuna Rohan’ın kudretli Kralı Helm Hammerhand rolünde Brian Cox; kızı Héra rolünde Gaia Wise ve Wulf rolünde Luke Pasqualino liderlik ediyor.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nde unutulmaz, ödüllü performans sergileyen Miranda Otto, masalın anlatıcısı olarak görev yapan Rohan’ın Savaşçı Éowyn rolünü yeniden canlandırıyor. Seslendirme ekibinde ayrıca Lorraine Ashbourne, Yazdan Qafouri, Benjamin Wainwright, Laurence Ubong Williams, Shaun Dooley, Michael Wildman, Jude Akuwudike, Bilal Hasna ve Janine Duvitski yer alıyor.

Kamiyama’nın yönetmen koltuğunda oturduğu orijinal filmin yapımcılığını, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit Üçlemelerinin arkasındaki senaryo ekibinden Oscar ödüllü Philippa Boyens’la birçok ayrı animasyon projesinin yanı sıra “Blade Runner: Black Lotus” serisinde birlikte çalışan Jason DeMarco ve Joseph Chou üstleniyor.

Başyapımcılar ise Fran Walsh, Peter Jackson, Sam Register, Carolyn Blackwood ve Toby Emmerich. Senaryo Jeffrey Addiss & Will Matthews ve Phoebe Gittins & Arty Papageorgiou’ya, hikâye Addiss & Matthews ve Boyens’a ait ve temeli J.R.R. Tolkien tarafından yaratılan karakterlere dayanıyor. Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nden geri dönen yaratıcı ekipte Oscar ödüllü Alan Lee ve Richard Taylor’ın yanı sıra saygın Tolkien çizeri John Howe da yer alıyor.

Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim’in Savaşı’nın Konusu

Orijinal film üçlemesinde anlatılan olayların 183 yıl öncesinde geçen Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim’in Savaşı, Rohan’ın efsanevi Kralı Helm Hammerhand Hanedanı’nın kaderini anlatıyor. Babasının ölümünün intikamını almak isteyen zeki ve acımasız Dunlending lordu Wulf’un ani saldırısı, Helm ve halkını, daha sonra Miğfer Dibi olarak anılacak olan kadim Hornburg kalesinde cesur bir son direniş göstermeye zorlar. Kendini giderek daha çaresiz bir durumda bulan Helm’in kızı Héra, onları tamamen yok etmeye niyetli ölümcül bir düşmana karşı direnişe liderlik edecek iradeyi toplamak zorundadır.

Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği, “Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim’in Savaşı”, 13 Aralık’ta vizyonda olacak.


 

Basın bülteninden derlenmiştir.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun Haberleri

Grand Theft Auto serisinin en yeni oyunu olan GTA 6 için beklenen çıkış tarihi hala 2025 Sonbaharı olarak planlanıyor. Take-Two Interactive, 2024 yıllık raporunda...

Oyun Haberleri

Oyun dünyasının devlerinden Electronic Arts, en popüler serilerinden biri olan The Sims hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Maalesef seriyi takip eden milyonlarca oyuncunun beklediği gibi...

Oyun İndirimleri

Epic Games Store, her hafta sunduğu ücretsiz oyunlarla oyun severleri memnun etmeye devam ediyor. Bu hafta da iki heyecan verici yapım, oyuncularla buluşuyor: TOEM...

Sistem Gereksinimleri

Sizlerle uzunca bir süredir paylaştığımız oyun sistem gereksinimleri serimize Frostpunk 2 sistem gereksinimleriyle birlikte devam ediyoruz. Çoğu oyuncu istediği oyunu bilgisayarına indirmeden önce sistem gereksinimlerini...