Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Oyun Haberleri

The Sims 5 Gelmeyecek! İşte Sims Dünyasından Son Gelişmeler

Oyun dünyasının devlerinden Electronic Arts, en popüler serilerinden biri olan The Sims hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Maalesef seriyi takip eden milyonlarca oyuncunun beklediği gibi bir The Sims 5 oyunu planlanmıyor. Bunun yerine, 10 yıldır piyasada olan ve serinin 25 yıllık tarihinde en uzun ömürlü oyun haline gelen The Sims 4 yeni güncellemeler ve içerik genişlemeleriyle hayatına devam edecek.

Neden The Sims 5 Gelmiyor?

The Sims

EA’in The Sims serisiyle ilgili aldığı bu kararın arkasındaki neden, serinin genel müdürü ve başkan yardımcısı Kate Gorman tarafından açıklandı. Gorman, Variety ile yaptığı röportajda, oyuncuların 10 yıl boyunca The Sims 4’te oluşturdukları ilerlemeyi kaybetme endişesinin bu kararın arkasındaki ana sebep olduğunu belirtti.

Gorman, “The Sims’in geleceğinde, oyuncuların ailelerini ve nesillerini devam ettirmelerini istiyoruz. Bu yaratımlar onların bağları, ilerlemeleri. İlerlemenizi sıfırlamak istemiyoruz. Serinin geleceği, oyun deneyimini yeniden başlamaya zorlamadan devam ettirmeye odaklanacak” dedi.

EA, bu sonbahar için planladığı önemli güncellemelerle oyunu canlı tutmaya devam edecek. Şirket, özellikle oyuncuların yıllardır beklediği çok oyunculu mod üzerinde çalıştığını ve bu modun The Sims’e nasıl entegre edileceği konusunda daha fazla detayın yakında paylaşılacağını belirtti.

The Sims serisi daha önce 2002 yılında The Sims Online adı altında çok oyunculu bir deneyim sunmaya çalışmıştı, ancak bu proje başarısızlıkla sonuçlanmıştı. EA, bu deneyimden dersler çıkararak ve oyun teknolojilerindeki gelişmeleri kullanarak çok oyunculu bir Sims deneyimini hayata geçirmeye çalışıyor. The Sims 4’te uygulanacak olan bu çok oyunculu modun nasıl bir oyun deneyimi sunacağı ise büyük bir merak konusu.

Ayrıca, The Sims 4’ün oyuncular tarafından oluşturulan içerikleri de destekleyecek yeni bir ekonomik model üzerinde çalıştığı da duyuruldu. Bu yeni model, “Yaratıcı Kitleri” adı altında oyuncuların kendi geliştirdikleri içerikleri EA mağazasında satmalarına olanak tanıyacak.

Kate Gorman bu konuda, “The Sims topluluğu, oyunu bugün olduğu noktaya getiren şeydir. Yaratıcıların çalışmaları, oyuna yeni bir soluk getirdi ve biz de bu yaratıcıları destekleme yolunda adımlar atıyoruz” dedi.

Margot Robbie ve The Sims Filmi

The Sims serisi sadece oyun dünyasında değil, artık sinema dünyasında da kendine yer bulmaya hazırlanıyor. EA Entertainment başkanı Laura Miele, The Sims’in Margot Robbie’nin yapım şirketi LuckyChap ve Amazon MGM Studios iş birliğiyle sinemaya uyarlanacağını doğruladı.

Filmin yönetmen koltuğunda Loki dizisinin yönetmeni Kate Herron oturacak ve senaryo, Herron ve Briony Redman tarafından kaleme alınacak.

Miele, bu projeyi duyururken, “The Sims’in 25. yılına yaklaşırken bu kült serinin büyük ekrana taşınacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Margot Robbie’nin liderliğindeki bu film, The Sims evreninin büyüsünü daha geniş bir kitleye ulaştıracak ve bu seri, milyonlarca hayranı için çeyrek asırlık bir başarıya tanıklık ediyor,” dedi.

Sinemaya uyarlanacak olan The Sims filminin, oyunun eğlenceli ve yaratıcı dünyasını nasıl işleyeceği merakla bekleniyor.

Tarih Bölümü öğrencisi olan Berfin Alican, aynı zamanda Donanım Arşivi'nde oyun kategorisinde haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games Store, oyunculara sunduğu ücretsiz oyunlarla her hafta dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Platform, bu geleneği sürdürüyor ve bu hafta iki heyecan verici oyunu...

Oyun Haberleri

Xbox oyuncuları için bu hafta sonu yine dopdolu geçecek. Microsoft’un düzenli olarak düzenlediği Ücretsiz Oyun Günleri etkinliği, Xbox Game Pass Ultimate ve Xbox Game...

Oyun Haberleri

Ubisoft, Assassin’s Creed Shadows‘un Kasım ayında piyasaya sürülmesinden önce bir dizi tanıtım fragmanı ve bilgilerle bu merakla beklenen oyuna dair ipuçları vermeye devam ediyor....

Teknoloji Haberleri

Nvidia’nın DLSS hamlesi ekran kartlarında yeni bir akım başlatmıştı diyebiliriz. AMD ise buna geç bile olsa FSR ile cevap vermişti. Fakat Nvidia’nın yapay zekadan...