Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Oyun Haberleri

Forza Horizon 5, 40 Milyon Oyuncuya Ulaştı

Forza Horizon 5, oyuncu sayısındaki etkileyici artışla dikkat çekiyor. Xbox ve Playground Games‘in geliştirdiği açık dünya yarış oyunu, büyük bir başarıya imza atarak 40 milyon oyuncuya ulaştı.

Forza Horizon 5’in Uzun Süreli Başarısı: 40 Milyon Oyuncu

Forza Horizon 5

Forza Horizon 5‘in 40 milyon oyuncuya ulaştığı bilgisi, Xbox’a yakınlığıyla bilinen ve X platformunda aktif olan SnapBlastPlay tarafından ortaya çıkarıldı. Oyunun içindeki Hall of Fame liderlik tablosu, oyuncuların konumlarını kontrol ettiklerinde toplam oyuncu sayısının 40 milyon olduğunu gösteriyor.

Bu büyük başarı, Forza Horizon 5’in 2021’deki lansmanından bu yana süregelen popülerliğinin bir kanıtı. Oyunun ilk haftasında 10 milyon oyuncuya ulaşmasıyla başlayan başarı hikayesi, Ocak 2021’de 15 milyon, Haziran 2022’de 20 milyon, Mayıs 2023’te 30 milyon, Ağustos 2023’te 32 milyon, Aralık 2023’te 35 milyon ve Şubat 2024’te 37 milyon oyuncuya ulaşarak devam etti.

Forza Horizon serisi, uzun zamandır Xbox’ın en büyük oyunlarından biri olmuştur. Hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan olumlu geri dönüşler alarak büyüyen bu seri, Forza Horizon 5’in başarısıyla taçlandırıldı. Oyunun neredeyse üç yılını doldurmasıyla birlikte, Forza Horizon 6’yı ne zaman göreceğimiz merak konusu.

40 milyon oyuncu, Xbox Game Pass aboneleri açısından da büyük bir başarıyı temsil ediyor. Şu anda 34 milyon Game Pass abonesi bulunuyor ve bu sayı, Forza Horizon 5’in geniş oyuncu kitlesi ile kıyaslandığında oyunun ne kadar büyük bir popülerliğe sahip olduğunu gösteriyor.

Forza Horizon 5, Xbox Series X|S, Xbox One ve PC platformlarında oynanabilir durumda. Ayrıca, oyunun ilk günden itibaren Game Pass’te mevcut olması, erişilebilirliğini daha da artırdı.

Tarih Bölümü öğrencisi olan Berfin Alican, aynı zamanda Donanım Arşivi'nde oyun kategorisinde haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

Radeon oyuncularının oyun deneyimini iyileştirecek çok majör güncellemeleri de içerisinde barındıran AMD Software: Adrenalin Edition 24.9.1’in çıkışını duyurmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu duyuru, Radeon oyunlarını...

Oyun Haberleri

2015 yılında PlayStation 4 için piyasaya sürülen orijinal Until Dawn, etkileyici atmosferi ve sürükleyici hikayesiyle hayranlarını kendine bağlamıştı. Ancak, oyunun yakın zamanda PC ve...

Oyun Haberleri

Yayımcı Konami ve geliştirici Bloober Team, Silent Hill 2 remake’in merakla beklenen çıkış fragmanını oyunseverlerle paylaştı. Psikolojik korku türünün mihenk taşı olan Silent Hill...

Oyun Haberleri

Ubisoft’un uzun süredir beklenen ve korsan temasıyla öne çıkan oyunu Assassin’s Creed IV: Black Flag’in remake versiyonu, oyunseverler için düşündüğümüzden daha erken gelebilir. Son...