Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Oyun Haberleri

Banishers: Ghosts of New Eden Hakkında Şu Ana Kadar Bilinen Her Şey

Banishers: Ghosts of New Eden, Life is Strange ve Vampyr gibi popüler oyunların yaratıcısı DON’T NOD tarafından geliştirilen ve Focus Entertainment tarafından yayınlanan yeni bir Aksiyon-Macera RPG’sidir. Bu yazımızda, yakında çıkacak olan Banishers: Ghosts of New Eden hakkında şu ana kadar bilinen her şeyi detaylı bir şekilde ele alacağız.

Banishers: Ghosts of New Eden Hakkında Bilinenler

Banishers: Ghosts of New Eden

  • Hikaye:

Banishers: Ghosts of New Eden’in hikayesi, 17. yüzyılın sonlarında Kuzey Amerika’da bulunan kurgusal bir yer olan New Eden adlı yerde geçiyor. Bu dünya, sadece yaşayanların diyarı değil, aynı zamanda ölülerin de diyarıdır. Burada canavarlar ve korkunç yaratıklar, zaman zaman yaşayanlar alemine müdahale ediyorlar. Hikaye, dünyanın ruhlarına karşı savaşan insanları ve bu ruhları “boşluğa sürgün etmek için” özel ekipman ve ruh bilgisini kullanan Sürgüncüler’i konu alıyor.

Oyuncular, görkemli İskoç bir adam olan “Red Mac” ve sevgilisi, akıl hocası “Antea Duarte” olarak oynayacaklar. Bir hayaleti kovma görevlerinden biri sırasında Antea, çatışmada öldürülür ve Red Mac, Sürgüncü olma yolunda yalnız kalır. Ancak Antea, ölülerin ruhu olarak geri dönmeyi başarır ve şimdi ikisi, Antea’yı ruhsal formundan kurtarmanın bir yolunu aramak için birlikte bir yolculuğa çıkarlar.

  • Temel Oynanış:

Oyuncular, köylerden ormanlara, buzlu zirvelerden ürkütücü kiliselere kadar New Eden’in çeşitli manzaralarında seyahat edecekler. New Eden’in farklı yerlerini keşfetmek, engellerin üstesinden gelmek ve kısıtlı bölgelere ulaşmak için beceri ve yeteneklerini kullanacaklar. Oyunda ilerledikçe, beceri ve yeteneklerden ek geçiş biçimlerinin kilidini açacak, daha önce erişilemeyen alanları keşfetme ve gizli yerleri ortaya çıkarma fırsatı bulacaklar.

Oyuncular, istedikleri zaman Red ve Antea arasında geçiş yaparak, oyun dünyasını farklı bakış açılarından deneyimleme şansına da sahipler.

  • Karakterler:

Banishers: Ghosts of New Eden’deki karakterler, oyunun gidişatını etkileyebilecek benzersiz kişiliklere sahip. Oyuncular, her karakterin geçmişi ve kişisel hikayesi hakkında bilgi edinerek, kritik kararlar verme noktalarına hazırlıklı olmalıdırlar. Örneğin, köy liderini bağışlamak veya feda etmek gibi kararlar, oyunun ilerleyen bölümlerini etkileyecek ve hikayenin sonunu belirleyecektir.

Ayrıca, oyuncular Antea ile birlikte ölülerin ruhlarını bulacak ve bu ruhların geçmişini öğrenerek oyun içindeki dünyayı daha derinlemesine keşfedecekler. Antea’nın bulduğu anılar, Red ve Antea’nın ruhlarını kurtaracakları mı yoksa boşluğa mı sürülecekleri konusunda oyunculara karar verme şansı tanıyacak.

  • Çıkış Tarihi ve Platformlar:

Banishers: Ghosts of New Eden, başlangıçta 7 Kasım 2023’te çıkması planlanan bir oyundu ancak Eylül ayında ertelendi ve şu anda 13 Şubat’ta PS5, Xbox Series X/S ve Steam platformlarında piyasaya sürülecek.

Banishers: Ghosts of New Eden, DON’T NOD’un önceki başarılarını devralan ve oyunculara derinlemesine bir hikaye, çeşitli oynanış unsurları ve etkileyici karakterler sunan heyecan verici bir Aksiyon-Macera RPG olarak bekleniyor.

Son olarak, oyunun sistem gereksinimlerini öğrenmek için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Tarih Bölümü öğrencisi olan Berfin Alican, aynı zamanda Donanım Arşivi'nde oyun kategorisinde haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

Nvidia’nın DLSS hamlesi ekran kartlarında yeni bir akım başlatmıştı diyebiliriz. AMD ise buna geç bile olsa FSR ile cevap vermişti. Fakat Nvidia’nın yapay zekadan...

Teknoloji Haberleri

Intel’in başı son aylarca büyük bir dertte. 13. ve 14. nesil işlemcilerde yaşanan problemler nedeniyle şirket büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Çünkü bu sorunlar kullanıcıların...

Oyun Haberleri

EA ve Respawn, 17 Eylül – 8 Ekim arası düzenlenecek olan Apex Legends Space Hunt Etkinliğinde oyuncuları galakside stratejik bir biçimde dolaşmaya davet ediyor. Bu dünya dışı...

Oyun Haberleri

Son yılların en başarılı bağımsız oyun stüdyolarından biri olan Annapurna Interactive, büyük bir krizle karşı karşıya. Bloomberg’in saygın oyun gazetecisi Jason Schreier tarafından yayımlanan...