Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Oyun Haberleri

Senua’s Saga: Hellblade 2 Hakkında Şu Ana Kadar Bilinen Her Şey

Ninja Theory‘nin uzun süredir beklenen yapımı Senua’s Saga: Hellblade 2, Mayıs ayında Xbox Series X|S ve PC platformlarına giriş yapacak. Hellblade: Senua’s Sacrifice‘ın devamı niteliğinde olan bu oyun, Kelt savaşçısı Senua’nın Vikinglerle mücadelesini konu alacak.

Senua’s Saga: Hellblade 2, Xbox Series X’in ilk tanıtımıyla birlikte 2019’da duyurulmuştu. O zamandan beri dört uzun yıl geçti, işte devam oyunu hakkında bu zamana kadar öğrendiğimiz her şey.

Senua’s Saga: Hellblade 2 Hakkında Bilinenler

Senua's Saga: Hellblade 2

  • Çıkış Tarihi ve Platformlar:

Xbox Developer Direct etkinliğinde duyurulan bilgilere göre, Senua’s Saga: Hellblade 2 21 Mayıs’ta piyasaya sürülecek. Oyun, Xbox Series X|S ve PC üzerinde oynanabilecek. Game Pass Ultimate aboneleri, Xbox Cloud Gaming aracılığıyla oyunu Xbox One üzerinde de deneyimleyebilecekler.

Ninja Theory artık Microsoft’a ait olduğundan Senua’s Saga: Hellblade 2, PlayStation 5 veya Nintendo Switch’e gelmeyecek.

  • Senua’s Saga: Hellblade 2, Xbox Game Pass’e Geliyor Mu?

Evet, Senua’s Saga: Hellblade 2, çıkış gününde Xbox Game Pass ve PC Game Pass kütüphanelerine eklenecek ve yayınlandığı gün Xbox Cloud Gaming ile oynanabilecek.

  • Senua’s Saga: Hellblade 2’nin Fiziksel Sürümü Çıkacak Mı?

Hayır, Senua’s Saga: Hellblade 2 yalnızca dijital bir oyun olacak, bu da fiziksel kopyaların satın alınamayacağı anlamına geliyor.

Ninja Theory stüdyosu Başkanı Dom Matthews, Xbox Wire’da yaptığı açıklamada, oyunun yalnızca dijital olarak sunulacağını ve bu sayede daha uygun bir fiyatla satılabileceğini belirtti.

  • Senua’s Saga: Hellblade 2’nin Fiyatı Ne Kadar?

Senua’s Saga: Hellblade 2’nin fiyatı 49,99 USD olacak. Ancak devam oyununu Xbox Game Pass aracılığıyla oynayabileceksiniz, böylece abonelerin oyunu satın almasına gerek kalmayacak.

  • Hikaye ve Oynanış:

Oyunun hikayesi, Senua’nın Vikinglerin baskınına uğrayan köyünü kurtarmak için İzlanda’ya gitmesini konu alıyor. Devlerin ülkeyi kaosa sürüklemesi ve Draugurların çeşitli yerleşim yerlerini tehdit etmesiyle Senua, yeni düşmanlar ve müttefikler edinecek. İlk oyunun aksine, Senua şimdi geçmişiyle barışmış ve içsel mücadelelerle yüzleşmiş durumda.

Oyunun uzunluğu, ilk oyunla benzerlik göstererek altı ila sekiz saat arasında olacak. Oynanış açısından, Ninja Theory değişikliklere gitmiş ve yeni dövüş mekanikleri eklemiş. Görsel efekt yönetmeni Mark Slater-Tunstill’e göre, Senua’s Saga: Hellblade 2 ilk oyundan farklı bir atmosfer sunacak ve acımasız, tamamen yeni dövüşlere ev sahipliği yapacak.

Ayrıca, oyunun içerisinde algı bulmacalarının da yer alması bekleniyor. Bu bulmacalar, oyunculara zorlu ve düşündürücü görevler sunarak oyunun zenginleşmesine katkı sağlayacak.

Senua’s Saga: Hellblade 2, beklenen çıkış tarihi ve Game Pass avantajlarıyla birlikte, oyunculara etkileyici bir hikaye, zorlu dövüş mekanikleri ve düşündürücü bulmacalar vaat ediyor. Oyunun çıkışını sabırsızlıkla bekleyen hayranları, Senua’nın destansı macerasına katılmak için gün saymaya başladı.

Tarih Bölümü öğrencisi olan Berfin Alican, aynı zamanda Donanım Arşivi'nde oyun kategorisinde haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

Nvidia’nın DLSS hamlesi ekran kartlarında yeni bir akım başlatmıştı diyebiliriz. AMD ise buna geç bile olsa FSR ile cevap vermişti. Fakat Nvidia’nın yapay zekadan...

Teknoloji Haberleri

Intel’in başı son aylarca büyük bir dertte. 13. ve 14. nesil işlemcilerde yaşanan problemler nedeniyle şirket büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Çünkü bu sorunlar kullanıcıların...

Oyun Haberleri

EA ve Respawn, 17 Eylül – 8 Ekim arası düzenlenecek olan Apex Legends Space Hunt Etkinliğinde oyuncuları galakside stratejik bir biçimde dolaşmaya davet ediyor. Bu dünya dışı...

Oyun Haberleri

Son yılların en başarılı bağımsız oyun stüdyolarından biri olan Annapurna Interactive, büyük bir krizle karşı karşıya. Bloomberg’in saygın oyun gazetecisi Jason Schreier tarafından yayımlanan...