Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Oyun Haberleri

Psikolojik Bilim Kurgu Oyunu “Fort Solis” – Çıkış Tarihi ve Oynanış Fragmanı

Yayıncı Dear Villagers ve geliştirici Fallen Leaf Studios, merakla beklenen bilim kurgu gerilim oyunu Fort Solis‘in çıkış tarihini duyurdu. Bu heyecan verici duyuruyla birlikte, “Fort Solis’e Hoş Geldiniz” adlı yeni bir oynanış fragmanı paylaşıldı.

Fragman grafikleriyle dikkat çekerken, oyunculara oyunun maden istasyonunda nasıl bir deneyim sunacağını da gösteriyor.

Fort Solis İstasyonuna Davetlisiniz

Fort Solis, oyunculara Mars’ta izole bir maden üssünde hayatının en uzun gecesini geçiren mühendis Jack Leary karakterini üstlendirecek. Sığınaklar, laboratuvarlar, mürettebat odaları gibi çeşitli mekanlarda ipuçları toplayarak Fort Solis istasyonunu kendi hızınızda keşfedecek ve sakinlerinin başına gelen esrarengiz kaderi anlamaya çalışacaksınız. Gece ilerledikçe olaylar tırmanacak, kontrolden çıkacak ve gerçekte neler olduğuna dair gizem daha da artacak.

Atmosferi ve ses tasarımıyla oyuncuyu içine çekmeyi hedefleyen Fort Solis, içerisinde anlatıya dair ipuçlarını içeren koleksiyon eşyalarının yanı sıra, durum hakkında daha derin bilgiler sunan ses günlükleri gibi unsurlar da bulunduracak.

Unreal Engine 5‘in gücünden faydalanan oyun, oyunculara kaliteli bir deneyim sunmak için oyuncu kadrosunu da oldukça sevilen kişilerden seçmiş. Oyunda, Troy Baker (The Last of Us), Roger Clark (Red Dead Redemption 2) ve Julia Brown (World of Fire) gibi ünlü oyuncular yer alıyor.
Oyunda kontrol edeceğimiz Jack Leary karakterini Red Dead Redemption 2’den Arthur Morgan rolüyle tanıdığımız “Roger Clark” seslendirecek.

Fort Solis

Fort Solis hikayesi, bir Netflix dizisi gibi ilerleyen bir tasarımla dört bölüm üzerinden anlatılacak. Oyuncular, oyunu tek bir oturumda oynayabilecekleri gibi, bölüm bölüm oynayarak da keyif alabilecekler. Fallen Leaf Studios, hikayenin kesintisiz bir deneyim sunması için kamera kesintileri veya yükleme ekranlarının olmayacağını belirtti.

Yönetmen James Tinsdale ise, oyunun “Moon, Sunshine ve Solaris gibi psikolojik bilim kurgu filmlerinin izinden gittiğini” söyledi ve oyunda yalnızlık, güvensizlik ve gerçeğin ne olduğuna dair şüphe hissini yakalamayı hedeflediklerini ifade etti.

Fort Solis, Mars’ın derinliklerindeki gizemi keşfetmek isteyen oyuncuları 22 Ağustos’ta PlayStation 5 ve Steam üzerinden PC’de ağırlayacak.

Tarih Bölümü öğrencisi olan Berfin Alican, aynı zamanda Donanım Arşivi'nde oyun kategorisinde haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

Nvidia’nın DLSS hamlesi ekran kartlarında yeni bir akım başlatmıştı diyebiliriz. AMD ise buna geç bile olsa FSR ile cevap vermişti. Fakat Nvidia’nın yapay zekadan...

Teknoloji Haberleri

Intel’in başı son aylarca büyük bir dertte. 13. ve 14. nesil işlemcilerde yaşanan problemler nedeniyle şirket büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Çünkü bu sorunlar kullanıcıların...

Oyun Haberleri

EA ve Respawn, 17 Eylül – 8 Ekim arası düzenlenecek olan Apex Legends Space Hunt Etkinliğinde oyuncuları galakside stratejik bir biçimde dolaşmaya davet ediyor. Bu dünya dışı...

Oyun Haberleri

Son yılların en başarılı bağımsız oyun stüdyolarından biri olan Annapurna Interactive, büyük bir krizle karşı karşıya. Bloomberg’in saygın oyun gazetecisi Jason Schreier tarafından yayımlanan...