Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Teknoloji Haberleri

AMD Ryzen Z1 ve Ryzen Z1 Extreme Tanıtıldı

AMD, yeni nesil el konsolları için geliştirdiği Ryzen Z1 serisi yongalarını tanıttı. Ryzen Z1 ve Ryzen Z1 Extreme, 4nm Ryzen Zen 4 mimarisine dayanıyor ve RDNA 3 GPU’lar içeriyor. AMD, Ryzen Z1 ve Z1 Extreme’in geçici olarak Asus’a özel olacağını, ancak ilerleyen zamanlarda diğer donanım üreticilerinin de katılabileceğini paylaştı.

Ryzen Z1 ve Ryzen Z1 Extreme Özellikleri

Ryzen Z1 serisi yongalar, el konsollarında üstün performans ve pil ömrü sunuyor. Ryzen Z1 Extreme, el konsolları için tasarlanmış en yüksek performanslı işlemci olarak nitelendiriliyor. Ryzen Z1 ise yüksek performanslı bir işlemci olarak karşımıza çıkıyor.

Ryzen Z1, 6 çekirdekli ve 12 izlekli bir Zen 4 CPU ile 22MB önbelleğe sahip. GPU tarafında ise 4 adet RDNA 3 çekirdeği bulunuyor. AMD, Ryzen Z1 yongasının 2.8 teraflop grafik performansı sunabildiğini iddia ediyor.

Ryzen Z1 Extreme ise 8 çekirdekli ve 16 izlekli bir Zen 4 CPU ile 24MB önbelleğe sahip. GPU tarafında ise 12 adet RDNA 3 çekirdeği bulunuyor. AMD, Ryzen Z1 Extreme yongasının 4.2 teraflop grafik performansı sunabildiğini iddia ediyor.

Ryzen Z1 serisi yongaların ilk kullanılacağı cihaz Asus ROG Ally olacak. Bu cihaz, bir el konsolu olarak tasarlanmış ve Windows 11 işletim sistemini çalıştırabiliyor. Asus ROG Ally’nin hakkında daha fazla bilgi almak için buradaki haberimize göz atabilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan Emir Çiftci, Donanım Arşivi üzerinden teknoloji, donanım ve bilim konuları hakkında haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

Nvidia’nın DLSS hamlesi ekran kartlarında yeni bir akım başlatmıştı diyebiliriz. AMD ise buna geç bile olsa FSR ile cevap vermişti. Fakat Nvidia’nın yapay zekadan...

Teknoloji Haberleri

Intel’in başı son aylarca büyük bir dertte. 13. ve 14. nesil işlemcilerde yaşanan problemler nedeniyle şirket büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Çünkü bu sorunlar kullanıcıların...

Sinema Haberleri

Animasyon yapımları denildiği zaman herkesin aklına ilk olarak Disney ve Pixar gelecektir. Birçok başarılı animasyon serisine imza atan The Walt Disney Animation Studios‘un ellerinden...

Sinema Haberleri

1949 yılında ilk olarak verilen Emmy Ödülleri, bu yıl 76.defa sahiplerini budu. Geçtiğimiz saatlerde yani 15 Eylül tarihinde, Los Angeles’taki Peacock Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle...