Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Rehber

İnstagram’da Geniş Açı Kamera Nasıl Açılır?

Günümüzün popüler sosyal medya uygulamalarından olan İnstagram’dan her dakika milyonlarca paylaşım ve içerik üretimi yapılıyor. Neredeyse sorunsuz bir deneyim sunan İnstagram, bazı özellikler eklenerek daha da iyi hale getirilmeye çalışılıyor. Ancak uygulamanın sahibi Meta yeni gelen özellikleri her zaman bütünüyle ayrıntılı bir şekilde açıklamıyor. İşte şimdi sizlere yine Meta’nın “geliştirilmiş kamera deneyimi” adı altında paylaştığı yeni bir özellikten bahsedeceğiz.

İnstagram’da Geniş Açı Kamera Nasıl Açılır? Nasıl Kullanılır ?

İlk olarak İnstagram’da bu özelliği kullanabilmeniz için Geniş Açı sensörüne sahip bir İOS yada Android telefona sahip olmanız gerekiyor. Eğer bu özelliklere sahip bir cihazınız var ise şimdi aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Adım 1:  Desteklenen iPhone veya Android cihazınızda Instagram’ın güncel olduğunu kontrol edin ve uygulamayı açın. (Uygulamanın Güncelliğini App Store ve Google Play’den kontrol edebilirsiniz)

Adım 2:  Uygulamaya girdikten sonra Artı ikonuna dokunun.

Adım 3:  Artı ikonuna dokunduktan sonra açılan sekmede Hikaye düğmesine tıklayın.

Adım 4:  Bundan sonraki işlemde iki parmağınızla Ekranı “küçültme” hareketi yapmanız yeterlidir; görüş alanının genişlediğini ve ekranda Ultra Geniş ifadesinin göründüğünü göreceksiniz. İşte bu kadar!

Son olarak bu özelliği sadece Hikayeler bölümünde değil, Reels videosu oluştururken yada canlı yayın yaparken de kullanabilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan Emir Çiftci, Donanım Arşivi üzerinden teknoloji, donanım ve bilim konuları hakkında haberler yazmaktadır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in haftalık ücretsiz oyun kampanyası, genellikle farklı tarzlara sahip oyunlar sunarak geniş bir oyuncu kitlesini hedefliyor. Bu hafta ise, savunma türünden aksiyon dolu...

Oyun Haberleri

Gray Zone Warfare‘in beklenmedik bir şekilde yarın erken erişimle çıkacağı duyuruldu. MADFINGER Games‘in bu ani duyurusu, oyuncular arasında büyük bir merak uyandırdı ve oyunun...

Oyun Haberleri

Mayıs 2024, video oyun dünyasında beklenen bazı önemli oyunların piyasaya sürüleceği bir ay olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle, uzun zamandır beklenen Senua’s Saga: Hellblade 2‘nin...

Telefon Haberleri

OnePlus, fiyat-performans odaklı Nord serisi ile pazarda dikkat çekmeye devam ediyor. Güvenilir kaynaklar ve teknoloji analistleri, OnePlus’ın yeni Nord modelleri hakkında bilgiler vermeye başladı....