Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Genel

Video Oynatıcı Tavsiyesi

Fazla codec destekli, kullanışlı ve çoğu platformda olan bir video oynatıcı yazılımı mı arıyorsunuz? Öyleyse bu makale tam sizlik. Çünkü burada en kullanışlı 2 video yazılımını listeledik. Gelin beraber bakalım.

 

1. VLC

VLC medya oynatıcı (daha önce VideoLAN İstemcisi ve genellikle VLC olarak biliniyordu), VideoLAN projesi tarafından geliştirilen ücretsiz ve açık kaynaklı, taşınabilir, platformlar arası bir medya oynatıcı yazılımı ve akışlı medya sunucusudur. VLC, masaüstü işletim sistemleri ve Android, iOS, iPadOS, Tizen, Windows 10 Mobile ve Windows Phone gibi mobil platformlar için mevcuttur. VLC, Apple’ın App Store, Google Play ve Microsoft Store gibi dijital dağıtım platformlarında da mevcuttur.

VLC, DVD-Video, video CD’si ve akış protokolleri dahil olmak üzere birçok ses ve video sıkıştırma yöntemini ve dosya formatını destekler. Medyayı bilgisayar ağları üzerinden yayınlayabilir ve multimedya dosyalarını dönüştürebilir.

 

VLC’nin varsayılan dağıtımı, özel eklentileri bulma / kalibre etme ihtiyacını ortadan kaldıran birçok ücretsiz kod çözme ve kodlama kitaplığı içerir. FFmpeg projesindeki libavcodec kitaplığı, VLC’nin kodeklerinin çoğunu sağlar, ancak oynatıcı esas olarak kendi muxerlerini ve demuxer’larını kullanır. Ayrıca kendi protokol uygulamalarına sahiptir. Ayrıca libdvdcss DVD şifre çözme kitaplığını kullanarak şifrelenmiş DVD’lerin Linux ve macOS üzerinde oynatılmasını destekleyen ilk oynatıcı olarak da ayrıcalık kazandı; ancak, bu kitaplık yasal olarak tartışmalıdır ve sonuç olarak Linux dağıtımlarının birçok yazılım havuzuna dahil edilmemiştir.

 

2. GOM Player

GOM Player (Gretech Online Movie Player’ın kısaltması), GOM & Company of South Korea tarafından geliştirilen Windows için bir medya oynatıcıdır. Başlıca özellikleri, bazı bozuk medya dosyalarını oynatma ve bir kodek bulucu hizmeti kullanarak eksik kodekleri bulma yeteneğini içerir. Gom (곰) kelimesi Korece’de “ayı” anlamına gelir ve bu nedenle GOM Player simgesi olarak bir ayının pençesini kullanır.

Video oynatıcılardan bahsettiğimiz yazımız buraya kadardı, sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Aşağı kısımda bulunan yorum bölümünde görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın.

Semih Boran, 2005 senesinde Ankara Yenimahalle'de doğmuştur. PC, Telefon, Tablet, Oyun konsolu, gömülü sistemler, yazılım gibi kategorilerde rehber, makale ve haber yazıları yazmaktadır.

1 Yorum

1 yorum

  1. Osman

    Nis 11, 2022 at 02:40

    Windows Media Player varken bunları neden tercih etmeliyiz?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, son dönemlerde oldukça kötü zamanlar geçiriyor. Geçtiğimiz aylarda ilk defa abone kaybetmeye başlayan platform,...

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in bu haftaki ücretsiz oyunları INDUSTRIA ve LISA: Definitive Edition, oyunculara zengin ve çeşitli deneyimler sunuyor. Her iki oyun da kendi benzersiz atmosferleri,...

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, oldukça geniş bir içerik kütüphanesine sahip. Platform orijinal yapımlarının yanı sıra birçok farklı içeriğinde...

Oyun Haberleri

Fallout 76‘nın beklenmedik başarısı, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı ve bir dönüm noktası olarak kabul edildi. Oyun, tek bir günde 1 milyon oyuncuya ulaşarak...