Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Telefon Haberleri

Redmi K50 Serisi Detaylandı

Çin, Ay Yeni Yılı’nı kutlamaya hazırlanırken Çinli firma Xiaomi, Redmi K50 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni modellerin Şubat ayında çıkması bekleniyor ve üst düzey Snapdragon ve Dimensity yonga setlerine sahip farklı modeller ile gelecek. Ancak aynı anda değil. Lu Weibing isimli kişi, sızıntı paylaşımcılarına ilk önce Snapdragon 8 Gen 1 modelinin, ardından Dimensity 9000 SoC’ye sahip modelin geleceğini söyledi.

4 Farklı Model İle Gelmesi Bekleniyor

Hangi modellerin hangi yongaları alacağı konusunda hala bazı belirsizlikler var ve toplam dört telefonun geleceği belirlenmiş durumda, Redmi K50 ailesinin içindeki modeller ise şunlar:

  • Redmi K50
  • K50 Pro
  • K50 Pro+
  • K50 Gaming

Şu anki ortaya çıkan sızıntılara göre, iki Pro modelinin de Qualcomm yongalarla geleceği düşünülüyor. Redmi K50 Pro+ için bir Snapdragon 8 Gen 1 SoC modeli ve sadece Pro için bir Snapdragon 870’in yer alacağı yönündedir. Tabii ki de bu sızıntılar resmi olarak onaylanmamış durumda ancak büyük olasılıkla diğer seriden farklı olarak bu seride iki model arasında farklılık söz konusu olacak.

Diğer iki model ise MediaTek SoC modellerini alacak. Redmi K50 Gaming’in bazı etkileyici kıyaslama sonuçları gösteren Dimensity 9000 yonga setine sahip olması bekleniyor. Bu cihaz, çıkacak olan yeni SoC’yi kullanan ilk telefon olabilir ancak diğer markalar da gelecek olan modellerinde (Oppo ve Realme de vivo ve Honor) bu SoC’yi kullanacak. Yani çok yakında yaygınlaşacak olan bir SoC modeli olacağını söyleyebiliriz.

Redmi K50’nin, Dimensity 7000 (bazen 8000 olarak) olarak bildirildiğini gördüğümüz MediaTek’ten yeni bir çip kullanması bekleniyor. Snapdragon 8 Gen 1 ve Dimensity 9000’den farklı olarak, ilk söylentiler bunun Cortex-X2 çekirdeği (yani dört A78 ve dört A55) ve bir Mali-G510 MC6 olmadan 5 nm’lik bir SoC olacağını iddia ediyor. Ancak henüz ortaya çıkan kesin bir bilgi olmadığı için, şimdilik sadece iddia olarak duruyor.

SoC ve teknik detayları bir kenara bırakırsak, K50 serisi MIUI 13, temel model için 50W ve Profesyoneller için 120W şarj ile gelecek ve 108 MP kamera ve periskopa da sahip olabilir.

Yazar

3 yıldır devam ettiği editörlük kariyerini Donanım Arşivi'nde devam ettiren Alperen, akıllı telefonlar ve yazılım konularında haber içeriği üretiyor. Aynı zamanda rehber içeriklerini de seviyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games Store, oyunseverleri her hafta sunduğu ücretsiz oyunlarla sevindirmeye devam ediyor. Bu haftanın dikkat çeken ücretsiz oyunları ise Invincible Presents: Atom Eve ve...

Rehber

AMD Ryzen 7 7800X3D işlemci dünyanın en güçlü oyun işlemcilerinden biri olarak kabul ediliyor. Fakat ondam daha üstün özelliklere sahip Ryzen 9 7900X3D ve...

Oyun Haberleri

Call of Duty: Black Ops 6, oyun dünyasını sarsmaya hazırlanıyor. Serinin son halkası, 25 Ekim 2024 tarihinde piyasaya sürülecek ve milyonlarca oyuncunun heyecanla beklediği...

Teknoloji Haberleri

Yandex, bilgi teknolojisi ürünlerini yerelleştirmek ve Türkiye’deki erişimini genişletmek için 400 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Kısa bir süre önce Yandex Search Türkiye CEO’su...