Neler Yeni

Öneri Dark Freezer X90 İnceleme

bruuak

80+
Katılım
7 Nisan 2020
Mesajlar
403
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Burak YILDIZ
Herkese merhaba,

Dark Freezer X90 işlemci soğutucusunu kullanmaya başladım. Olabildiğince bu işlemci soğutucusu hakkında gözlemlediklerimi paylaşmak istiyorum ki alacak arkadaşlar benim gibi sadece 1 video ve 6 tane yoruma bakarak almak zorunda kalmasın. En azından bir yorum da ben katayım. Öncelikle ürün birçok farklı firmalarda mevcut ve ben Teknobiyotik firmasından satın aldım. Gayet güvenilir ve hızlı bir şekilde elime ulaştı. Ürün linki şu şekilde;


Üründen bahsedecek olur isek zaten piyasa da en uygun fiyatlı kule tipi soğutucular arasında. Ürün hem AMD hem INTEL uyumlu. Kutu içeriği gayet güzel ve sade. İçinden 1 belki 2 kullanımlık termal macun da çıkıyor. Ben AMD tarafında bir bilgisayara sahip olduğum için montaj için ekstra bir parça ekleyip çıkarmadım. Montaj konusunda yardım için şu videoyu önerebilirim.


Ürünün yorumlarına bakarsanız zaten montajının zor olduğu belirtiliyor. Ancak ben bir an ürünün uyumlu olmadığını dahi düşündüm. Çünkü ciddi anlamda güç vererek monte edilen bir soğutucu. Ama bir kere çözdükten sonra gayet rahat. Ürünün önce sabit ayağını takıp sonra diğer tarafa iyi bir güç vererek gerdirdikten sonra diğer hareketli ayağı da güçlü bir şekilde aşağı bastırarak takıyoruz. Ürünü gerdirir iken kırılacakmış gibi hissediyorsunuz ancak gayet sağlam bir ürün herhangi bir sorun olmuyor. Montaj konusu bu kadar ben takarken çok tereddüt etmiştim o yüzden bu kadar üstünde durdum.

Asıl önemli olan soğutma konusuna gelir isek boşta 45-50 derecelerde dolaşan işlemci şuan boşta 35 dereceleri gördü. Yük altında ki değerleri ise yakın zamanda paylaşacağım. Yani yaklaşık 10-15 derece fark yarattı. Kullandığım termal macun da piyasada düşük bütçeye bulabileceğiniz COOLER MASTER HTK-002 modeli. Gayet başarılı bir ürün olduğunu düşünüyorum. Zaten site de ki yorumlarda da görebileceğiniz üzere stok fan yerine alabileceğiniz en giriş seviyesi ve düşük bütçeli soğutucu.

Umarım alacak ya da almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar.
 
Top Bottom