Deniz Kuvvetlerinde Hucum Botları tasarladıktan sonra hayatını kaybeden Kaan Onuk‘un çizimi olan Sazan isimli araç seri üretimde
Kaan’nın çizimini yaptığı “Sazan” isimli bu spor aracı babası, Kaan hayatını kaybedinde Tersanede oğlu Kaan’nın çizimini gerçek hayata döktü ve aracın seri üretimine başalanılacak. Onuk Sazan isimli bu aracı almak için sırada bekleyen 40 kişinin olduğu bilinmekte.
Aracın özelliklerine baktığımızda ise; 3.8 V6 Biturbo beslemeli Nissan VR38DETT motoru kullanılacak. Bu motor ve diğer ekipmanlarla araç 1050kg ağırlıkta olacak toplam beygir gücü ise 505 hp olarak karşımıza çıkacak. Ve saatte 300km hıza çıktığınıda söylemeyi unutmayalım Hayırlı uğurlu olsun diyelim o zaman.
1993 doğumlu Abdullah Hacıgül, İstanbul Üniversitesin'de Fizik Uzay Bilimleri eğitimi almıştır. 2014 yılından beri Donanım Arşivi'nin Kurucu Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Abdullah Hacıgül özellikle, sistem toplama ve ürün inceleme içerikler üretmektedir. Ayrıca Türkiye'nin en aktif teknoloji forumlarının birisi olan Donanım Arşivi Forumu kurmuştur.
