Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

NZXT H710i İncelemesi

Ürün incelemelerimize bu sefer NZXT H710i model mid-tower kasanın incelemesiyle birlikte devam ediyoruz. NZXT markasının genel tasarım dilini bilenler için tasarlanan bu kasa sade tasarım severler için gerçekten iyi bir alternatif.

NZXT H710i modelinde diğer kasalara göre biraz daha farklı şeylerin olduğunu söyleyebiliriz. İncelememizin devamında bu kasanın farklı şeyleri, artı ve eksilerine değiniyor olacağız!

NZXT H710i Mid Tower Kasa

H710i modeli beyaz rengiyle birlikte özellikle beyaz temalı sistem kurmak isteyenlerin bayılacağı modellerden biri olmuş dersek pek yanlış olmayacaktır. Kasanın önü ve üst kısmı oldukça düz bir yapıda ve beyaz renkle birlikte geliyor. Kasanın iç tarafındaki beyaz detaylarla da birlikte güzel bir kontrast yakalandığını söyleyebiliriz.

H710i modeli NZXT’nin uzun yıllardır kullandığı tasarım dilini devam ettiren bir model olmuş. Keskin hatlara sahip oluyor bu tasarımlar genellikle. Ön tarafta genellikle düz bir yapı kullanılıyor ve sadelik vurgulanıyor. Hatta öndeki beyaz renkteki NZXT logosunu görmek bile çok zor. 

Bu kasanın ön tarafı komple kapalı. Fakat gördüğünüz gibi sağ ve sol kenarlarda hava akışına imkan tanıyan delikler bulunuyor. Fanlarla arasında biraz mesafe olduğu için fanların hava çekmesi kolaylaştırılmış. Tabii ki bir önü mesh bir kasanın hava akışı daha iyi olacaktır fakat bu kasanın sorun çıkartacağını hiç sanmıyorum.

Kasanın üst tarafına baktığımızda öndeki gibi yine sade, düz bir tasarım görüyoruz. Fakat görebileceğiniz üzere kasanın üst tarafında bir havalandırma bulunmuyor. Tıpkı ön taraftaki gibi kenarlardaki havalandırma delikleriyle birlikte bu işlem sağlanmış. Kasanın farklı dediğimiz yanlarından biri buydu zaten.

Giriş-çıkış birimlerine baktığımızda ise en sağda etrafında disk aktivite ışığı olan güç tuşu, 2 adet USB 3.1 Gen 1 destekli yuvalar, 1 adet USB 3.2 Type-c yuvası ve en solda ise 3.5 mm kombo jak yuvasını görüyoruz. Kutu içerisinden bu kombo jak yuvasını kulaklık-mikrofonu ayrık kablolarla kullanmanız için bir dönüştürücü aparatın çıktığını belirtmeden geçmeyelim.

Kasanın içi gördüğünüz gibi siyah renk egemenliğinde. Fakat hafif sağda gördüğünüz beyaz kısım buraya bir kontrast katmayı başarmış. Burada özel sıvı soğutma çözümlerinin rezervuar gibi parçalarını takmanız için bir kısım. Fakat bu kısmın dezavantajı anakartın 24 pin güç bağlantısını yaparken o bölgeyi çok sıkıştırması, montaj yaparken sizi gerçekten zorlayabilir!

Bu kasa ilk bakışta çok sade bir görüntüye sahip, bu aslında doğru. Fakat detaylara indiğimizde bu kasanın toplam 2 adet ARGB aydınlatmayla geldiğini görüyoruz. Bunlardan biri kasanın üst tarafında kalıyor, diğeri ise kasanın içindeki beyaz kısmın hemen altında kalmış. Bu ARGB aydınlatmaları kasayla birlikte gelen Smart Device 2 kontrolcü yardımıyla kontrol edebiliyorsunuz.

NZXT H710i Teknik Detaylar

  • Form Faktör: Mid-Tower
  • Kasa Malzemesi: Çelik
  • Cam Malzemesi: 4 MM Temperli Cam
  • Maksimum GPU Uzunluğu: 41 Cm
  • Maksimum PSU Uzunluğu: 20 Cm
  • Maksimum CPU Soğutucusu Boyu: 18.5 Cm
  • Genişleme Yuvaları: 7 Adet
  • Dahili Fanlar: Önde 3 Adet NZXT Aer F120, Arkada 1 Adet NZXT Aer F140
  • Radyatör Desteği: Öne 360 MM, Üste 360 MM, Arkaya 120 MM
  • Toz Filtreleri: Üst, PSU Altı, Ön
  • Anakart Desteği: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, E-ATX
  • Disk Yuvaları: 2+2 x 3.5 inç, 7 x 2.5 inç
  • Boyutlar: W230 mm, H516 mm, D494 mm
  • Ağırlık: 12.3 KG

NZXT H710i model kasanın önünde toplam 3 adet 120 MM boyutunda fan bulunuyor. Bu fanların modeli NZXT Aer F120 olarak tercih edilmiş. 1200 RPM hızına kadar destek sunan bu fanların 50 CFM gibi iyi diyebileceğimiz bir hava akışı bulunuyor. Bunun yanı sıra rifle bearing rulman teknolojisiyle birlikte daha sessiz ve uzun ömürlü fanlar bunlar.

Kasanın arka tarafında egzoz fan olarak 1 adet NZXR Aer F140 model fan kullanılmış. Bu fan 1000 RPM hızlara kadar çıkabilen kaliteli bir model. Bunun yanı sıra tam 68 CFM değerine varan hava akışıyla performans olarak kesinlikle çok iyi bir düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.

Kasanın sağ tarafını açtığımızda karşımıza yukarıdaki görüntü çıkıyor. Kasanın sağ tarafı gerçekten çok iyi tasarlanmış. Kablo kanalları, cırt cırt bölgeleri falan derken bu kasa çok detaylı bir kablolama desteği sunuyor. Bu konuya önem verenler için kesinlikle başarılı bir kasa olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun haricinde bu kasaya toplam 7 adet 2.5 inç disk, ya da 2+2 olacak şekilde 3.5 inç diskler bağlayabiliyorsunuz. Kasanın sundukları gerçekten güzel!

H710i modelinin diğer güzel yanı ise ekran kartını dik olarak takmanıza olanak sunması. 2.5 slotluk bir dik PCI Express yuvası desteği sunuyor, taktığımız model 2.7 slotluk bir yer kaplamasına rağmen gördüğünüz gibi kartla cam arasında yeterli bir mesafe kalıyor. Eksi tarafı ise ekran kartının sallanmasını engelleyecek ek bir destek aparatına yer verilmemesi diyebiliriz.

Sonuç

NZXT H710i model mid tower kasa gerek sade fakat şık tasarımı olsun gerek malzeme kalitesi olsun gerçekten başarılı bir model olmuş. Beyaz renk odaklı sistem kurmak isteyenler için bu kasa gerçekten çok güzel bir alternatif sunuyor.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games, bu hafta oyun severlere heyecan verici bir fırsat sunuyor! Ünlü oyun dağıtım platformu, The Big Con ve Town of Salem 2 gibi...

Telefon Haberleri

Huawei, yeni amiral gemisi Huawei Pura 70 Ultra’yı tanıttı. Yeni Vane Design tasarım diliyle gelen telefonun özelliklerine bir göz atalım. Huawei Pura 70 Ultra...

Telefon Haberleri

Honor, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Honor Magic 6 Pro’yu tanıttı. Ön kayıta özel indirim fırsatları sunan cihazın özelliklerine bir göz atalım. Honor Magic...

Teknoloji Haberleri

Ekran kartı fiyatları mining döneminden beri dalgalı seyrediyor. Mining döneminde hem stok yoktu hem de ekran kartları bir hayli yüksekti. Fakat mining döneminin bitmesiyle...