leroxy
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 24
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 17,924
- İsim
- Alp
- İlgilendiği Kategoriler
- İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bugün sizlere yeni bir modem aldığınızda ve bunu kurmaya başladığınızda veya başlamadan önce neler yapmanız gerekiyor bunu anlatacağım.
Modem kurulumu için edinmeniz gereken bilgiler:
1-Modem Kurulumunu Öğrenin
Şimdi bu dediklerimin üzerine komik gelebilir ama başka bir şeyden bahsediyorum. Modeminizin marka modelini YouTube'da aratın ve kurulum videosunu izleyin. İşiniz daha kolay olacaktır bundan eminim.
2-Servis Sağlayıcınızdan Kullanıcı Adı Ve Şifrenizi Öğrenin
İnternet Servis Sağlayıcınızı arayıp modem kullanıcı adı ve şifrenizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz (Superonline hariç onlar yeni modeme izin vermiyor). Bir yere not almayı unutmayın !
Ayrıca Türk Telekom Kullanıcısıysanız Evde İnternet Hattınıza Tanımlı Olan Telefon Numarasından 6606'ya SIFRE Yazarak yanına Hizmet Numaranızı ekleyerek anında kullanıcı adı ve şifrenizi alabilirsiniz.
kullanıcı adınızın yanına @ttnet eklemeyi unutmayın. TurkNet için ise @turk.net olabilir bilmiyorum o kadarını sorarsınız artık.
3-Modeminizin Temel Ayarlarını Yapın
Şimdi diyelim ki siz modemi kurdunuz internet geldi arayüzdesiniz.
Öncelikle temel ayarlar neler ondan bahsedelim.
Benim daha önce hakkında birçok rehber yaptığım Wifi Kanal Ayarı.
www.donanimarsivi.com
Modeminizde İnternet Hattınızdan Maksimum Verim Almanızı Sağlayan SNR Ayarı Rehberim:
www.donanimarsivi.com
Ayrıca modem wifi kanalı değişimi sonrası deneyimimi bu konudan inceleyebilirsiniz:
www.donanimarsivi.com
Bu arada modeminizin antenleri varsa antenlerini de farklı şekillerde yönlendirerek daha fazla kapsama alanı elde etmeniz mümkün.
Şimdiden yeni modeminiz hayırlı olsun umarım bir sorun çıkarmaz.
Efenim ben Alp rehberimi okuduğunuz için teşekkürler kendinize iyi bakın görüşmek üzere
Modem kurulumu için edinmeniz gereken bilgiler:
1-Modem Kurulumunu Öğrenin
Şimdi bu dediklerimin üzerine komik gelebilir ama başka bir şeyden bahsediyorum. Modeminizin marka modelini YouTube'da aratın ve kurulum videosunu izleyin. İşiniz daha kolay olacaktır bundan eminim.
2-Servis Sağlayıcınızdan Kullanıcı Adı Ve Şifrenizi Öğrenin
İnternet Servis Sağlayıcınızı arayıp modem kullanıcı adı ve şifrenizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz (Superonline hariç onlar yeni modeme izin vermiyor). Bir yere not almayı unutmayın !
Ayrıca Türk Telekom Kullanıcısıysanız Evde İnternet Hattınıza Tanımlı Olan Telefon Numarasından 6606'ya SIFRE Yazarak yanına Hizmet Numaranızı ekleyerek anında kullanıcı adı ve şifrenizi alabilirsiniz.
kullanıcı adınızın yanına @ttnet eklemeyi unutmayın. TurkNet için ise @turk.net olabilir bilmiyorum o kadarını sorarsınız artık.
3-Modeminizin Temel Ayarlarını Yapın
Şimdi diyelim ki siz modemi kurdunuz internet geldi arayüzdesiniz.
Öncelikle temel ayarlar neler ondan bahsedelim.
Benim daha önce hakkında birçok rehber yaptığım Wifi Kanal Ayarı.
Rehber - Kolayca Modem WIFI Hızı ve Çekim Gücü Arttırma Yöntemi !
Öncelikle kablosuz destekli bir windows cihaz bulun. Örneğin laptop. Microsoft store üzerinden WIFI Analyzer uygulamasını indiriyoruz. İyileştirmek istediğimiz modeme bağlanıyoruz. Uygulamada ilk olarak wifi bilgilerinizin olduğu bir sayfa açılacak. üstteki menüden bir yanındakini seçiyoruz. O...

Modeminizde İnternet Hattınızdan Maksimum Verim Almanızı Sağlayan SNR Ayarı Rehberim:
Rehber - İnternet Hızınızı Basitçe Arttırın!
Hemen konuya dalalım. SNR Margin hattınızın kararlılığını belirtir. SNR Margin Ne Kadar Yüksek İse Bağlantının Kesilmesi Ve Sorunların Yaşanma İhtimali O Kadar Düşüktür. Firmaların size verdikleri modemlerin bir çoğunda SNR Ayarı yapılamaz. Ama SNR Ayarı yapılabilen bir modem aldığınızda...

Ayrıca modem wifi kanalı değişimi sonrası deneyimimi bu konudan inceleyebilirsiniz:
[Deneyim] Modem Kanalı Değişimi Öncesi ve Sonrası !!!
Bunun ne alakası var diyenler için ilgili rehber/konu. https://donanimarsivi.com/forum/konu/kolayca-modem-wifi-hizi-arttirma-yoentemi.165848/unread 11 Ekim'de bu kanal değiştirme işlemini uyguladım ve 11 Ekim'den beri 3.Kanalda Kullanıyorum. Ve o kanalda sadece ben varım bu güzel bir şey. Ve...

Bu arada modeminizin antenleri varsa antenlerini de farklı şekillerde yönlendirerek daha fazla kapsama alanı elde etmeniz mümkün.
Şimdiden yeni modeminiz hayırlı olsun umarım bir sorun çıkarmaz.
Efenim ben Alp rehberimi okuduğunuz için teşekkürler kendinize iyi bakın görüşmek üzere