Neler Yeni

İnceleme Rampage Fury X Kablosuz Oyuncu Kulaklığı

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

bilemiyorum altan
Moderatör
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
17,752
En İyi Cevap
26
Bu kulaklık epey merak edilen bir kulaklık ve herkes soruyor. Aslında aldığım gibi inceleme yapacaktım fakat bekleyip uzun inceleme yapmak istedim. Kulaklığı 4 Ağustos 2020 tarihinde satışa ilk çıkışının 15-20 dakika sonrasında satın aldım. Detaylıca uzun kullanım incelemesi yapacağım. Keyifli okumalar. :)

1- Kutu Görünüşü:

Kutunun ön tarafı böyle, 2.4 GHz bağlantısı ve uyumluluğu vurgulanmış.
Ön Kutu.png


Kutunun arka tarafı ise böyle, ürün hakkındaki birçok bilgi yazıyor.
Arka Kutu.png


Kutunun yan tarafları ise böyle.
Yan Kutu.png
Yan Kutu 2.png


2- Kutu İçeriği:

1) Kulaklık:

Kulaklık son derece güzel ve kaliteli malzeme yapısına sahip.
Küçük Hâli.jpg
Büyük Hâli.jpg


2) Dongle:
Üzerinde Rampage logosu var, bilgisayara taktığımızda üzerinde mavi ışık yanıyor.
Dongle.png


3) Şarj Kablosu:
Yaklaşık 50 cm, Micro-USB girişli bir kablo. Type-C olsa daha güzel olurdu.
Şarj Kablosu.png


4) 3.5mm Jak Kablosu:
Yaklaşık 1 metre uzunluğunda. Bir ucunu kulaklığa, bir ucunu ses kartına bağlayıp kullanabiliyoruz. İsterseniz bir ucunu kulaklığa, bir ucunu telefona bağlayıp telefonda kullanabilirsiniz. Kablo kalitesi oldukça güzel, örgü yapıya sahip.
Jak Girişi.jpeg


5) Ses Kartı:
Yaklaşık 2 metre uzunluğunda. Son derece işlevsel, üzerinde bir sürü tuş var. alışılmış tasarımda. Mikrofonun ve kulaklığın sesinin şiddetini ayarlayabiliyoruz. Mikrofonu açıp kapatabiliyoruz. Ortadaki tuşa bastığımızdaysa kırmızı bir ışık yanıyor fakat bir işlevi yok, sadece görüntü. Tek işlevi ışık yaymak, bir şey yapmıyor.
Ses Kartı.jpeg


6) Mikrofon:
Mikrofonu takıp çıkarılabiliyor ve son derece kaliteli, dip ses olmayan bir mikrofon.
Mikrofon.png


7) Kullanım Kılavuzu:
Çoğumuzun okumadığı kullanım kılavuzu, sorun yaşayanlar buraya baksa çözecek sorunlarını oysaki.
Kullanım Kılavuzu.png


8) Mektup:
Furylevell Fury X'i alanlara özel olarak zarf içerinde bu kâğıdı gönderiyor.
Mektup.jpeg


3- Kulaklık:

1) Tuşlar ve Girişler:

Kulaklığın sol tarafında bütün tuşlar ve girişler bulunuyor, 6 adet. En üstteki tekerlekten sesi arttırıp azaltabiliyoruz. Ortadaki tuşa bastığımızda ise kulaklık açılıyor. Açıldığı zamansa sağdaki gibi mavi ışık yanıp sönüyor. Alttaki giriş ise kulaklığın şarj girişi oluyor. Onun bir altındaki delik ise 3.5mm jack girişi, görüldüğü üzere gayet çeşitli bir tuş yapısına sahip.
Ses Kapatma Şarj Kapalı.png
Ses Kapatma Şarj Açık.png


Aynı zamanda kulaklığın üzerinde de mikrofon kapatıp açma tuşu var. Kablosuz iken mikrofonu direkt kapatıp açmaya yarıyor, açıkken sağdaki gibi mavi yanıyor. Onun altındaki ise mikrofon girişi, gayet rahat oturuyor.
Mikrofon Kapalı.png
Mikrofon Açık.png


2) Malzeme Yapısı:
Elinize aldığınızda kalitesini hissediyorsunuz, iskelet tamamen metal. Kulaklığın yan tarafları ise gayet sert bir plastik, hiçbir kalitesizlik hissiyatı vermiyor. Kulaklığın hangi tarafının sağ hangi tarafının sol olduğunu belirtmek için böyle yazılar var.
Sol Göstergesi.jpg
Sağ Göstergesi.jpg


3) Pedler ve Kafa Bandı:
Pedler yumuşacık ve hafızalı, yukarıdaki kafa bandı da bir o kadar yumuşak. Elim yaklaşık 17 cm ve avucumu tam dolduruyor, büyüklüğünü o şekilde hesap edin. Aynı zamanda kafa bandındaki dikişler sentetik ipten ve gayet dayanıklı hissettiriyor.
Ped.png
Dikişler.jpg


4) Kablo Kalitesi:
Örgü kablo, dolanma yapmıyor. Oldukça kaliteli hissiyatı var.
Örgü Kablo.png


5) Hava Kanalları:
Seslerin ve özellikle bassların daha iyi çıkması için hava kanalları var. Altta gözüken delikten her iki tarafta da 4 tane var. Toplam 8 tane bu şekilde hava kanalı var diyebiliriz, işe yarıyorlar. Hayatımda denediğim en şiddetli bassları veriyor.
LFb8x3.jpg


Altta gözüken delikli hava kanallarından ise her iki tarafta birer tane var. Bunlar da bass kalitesini ciddi miktarda artıyor, çok güzel bir müzik performansı var. Basslar da patlama yapmıyor, bozulmadan yüksek sesi verebiliyor kulaklık.
ZvVuwd.png


6) Rahatlık:
Kulaklık son derece rahat ve kaliteli. Kafa üzerinde gayet güzel duruyor ve rahatsız etmiyor. Zaman geçtikçe aldığım ilk güne göre çok çok daha rahat olmaya başladı. Kullandıkça açıldı, ilk başlarda kafamda uzun süre kalınca biraz baskı yapıyordu.

7) Kablosuz Performansı:
Kablosuz performansının kablolu performansı ile hiçbir farkı yok. Kalite olarak tamamen aynı durumdalar. Tek fark ses şiddeti, kablolu kullanımda %100 ses şiddeti çok daha fazla. Fakat kablosuz iken zaten aşırı fazla bir sesi var, kablolu anormal bir seviyede. Kablosuz iken 120 db değerine kadar çıkıyor, çoğu kablolu kulaklık anca çıkıyor. Dert etmenize hiç ama hiç gerek yok, alın ve kablosuz kullanın geçin. Kablosuz çekim mesafesi olarak da şunu söyleyebilirim, kopmuyor resmen. 12 metre civarı bir çekim alanı var, evin içerisinde çok rahat çoğu yerde çekiyor. Bu videoya da bakabilirsiniz, olay tam olarak bu. (Dakika Ayarlı)

8) Pil Ömrü:
Batarya, kulaklığın sağ tarafında bulunuyor. Kulaklık, 3.7V 1100 mA bir bataryaya sahip ve gayet uzun süre götürüyor. 7/24 kapatmadan sadece oyun oynayıp ses kasarsam 14 saat civarı götürüyor. Forumda dolaşıp arkada müzik dinleyip rahat takılırsam 18-20 saat civarı götürüyor. Bir günü çok rahat çıkarıyor, hiç endişe etmenize gerek yok. Asla beni pişman etmedi.
DC9kzr.png


9) Elektronik Devre:
Güzel işçiliğe sahip. Sağlamlık açısından bolca vidalanmış ve lehim üzerine lehim atılmış. Tek lehimle bırakılmamış, içten bir daha yapılmış. Üzeri yapıştırıcı ile kaplanmış. Sağlamlık adına güzel bir çalışma olmuş, kulaklık basit düşmelerde zarar görmez.
Lj5E6y.png


Ses kartının elektronik devresi ise bu şekilde, gayet sağlam bir çalışma. "CM108B" chipseti bulunuyor.
CuiX3A.png


Dongle'nin elektronik devresi ise bu şekilde. Sol kısımda sarı bir yer var. Aynı yer kulaklık devresinde de vardı, burası kulaklıkta anten görevi görüyor ve kablosuz olayının gerçekleşmesini sağlıyor.
roxm9Y.png


4- Yazılım:
Yazılım sadece kablolu iken çalışıyor, biraz kötü olmuş. Buradan indirebilirsiniz. Kablolu kullanım esnasında daha fazla verim almak için indirmenizi şiddetle öneririm. Ses kalitesini bir tık iyileştiriyor ve mikrofonu çok daha güzel yapıyor. Her kısmını tek tek göstereceğim, çok yer kaplamaması için spoiler içerisine alıyorum.

İndirdikten sonra böyle bir sayfa sizi karşılaşıyor.
CY12Xp.png


"Speakers" yazan kısma sağ tıklarsanız diğer özellikleri de görürsünüz.
w9IhwJ.png


Ekolayzere sahip. İstediğiniz ayarı seçebiliyor ya da kendi ayarınızı yapabiliyorsunuz.
cVVrrz.png


Çevre efektleri kısmında kulağınıza gelen sesi istediğiniz gibi değiştirebiliyorsun. Banyoda ya da kanalizasyonda birinin sesini duyuyormuşsun gibi oluyor. Toplam 26 tane farklı çevre şekli var, oda boyutu da seçilebiliyor.
YM9spV.png


7.1 özelliğini açıp kapatma kısmı böyle, ilk açtığınızda böyle bir görüntü olacaktır.
xfVCf8.png


Size önerim böyle yapmanız, daha yakından ve daha güzel geliyor ses.
xIQafK.png


Xear Surround Max, iddia ettiğine göre ses şiddetini artırıyor ve 7.1 teknolojisinin verimini arttırıyor. Fakat bana sesi boğuyor ve bağırtıyor gibi geldiği için kapalı kullanıyorum, size de önermem. Deneyebilirsiniz.
xjWM9q.png


Mikrofon kısmına girince ise böyle bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz.
cT4R5Y.png


"Mic" yazan kısma sağ tıklarsanız diğer özellikleri de görürsünüz.
mHYtFh.png


Xear SingFx kısmından konuşmanıza eko verebiliyorsunuz, yankı ekliyor. Aşağıdan ise sesinizi değiştirebiliyorsunuz. Erkek sesi, kız sesi, canavar sesi ve ördek sesi olmak üzere 4 tane seçenek var. İstediğinizi seçebilirsiniz. Microphone Boost kısmından ise mikrofon sesini artırabiliyorsunuz. Öneririm, hiçbir dip ses eklemiyor.
pEADSt.png

5- Artıları ve Eksileri:
Yukarıda saydığım her şey artıları, başka diyecek pek bir şey yok. Ek olarak Furylevell'in ilgisi, iletişim desteği ve alakası eklenebilir. Discord, Instagram veya WhatsApp üzerinden ulaşma şansınız var. 2 sene Rampage garantisi yanı sıra Furylevell garantisi var bir de. Bana da sağ olsun zamanında yardımcı oldu, direkt görüştük.

Eksileri olarak ise şunları söyleyebilirim:
  • Kablolu iken ses sekmesi var, 3.5mm jak girişinden dolayı oluyor ve hoş bir şey değil. YouTube üzerinden bir video açtığınızı ya da bir oyuna girdiğinizi varsayalım. Aynı zamanda Discord üzerinden arkadaşlarınız ile konuşuyorsunuz diyelim. Bilgisayarın sesi karşıya iletiliyor. Duyduğunuzu aynı şekilde karşıdaki kişi de duyuyor. Mikrofonu çıkarıp takmak fayda etmiyor, direkt iletiyor maalesef. Kablosuzda ise sıkıntı yok. Kablolu kullanımda oluyor sadece.

  • Kulaklık kablosuz olsa da ara sıra kablolu kullanıyorsunuz. Eksi olarak diyeceğim şey ise kablosusun gereksiz uzun olması. Hem 3.5mm jak kablosu, hem ses kartı ve kablosu derken neredeyse 3 metre kablo oluyor. Dağınık duruyor.

  • Corsair HS70 gibi çoğu kablosuz kulaklıkta olan boşta hafif bir "tısss" sesi Fury X'te de var. Sol taraftan daha fazla geliyor. Çok az bir ses. Kulaklıktaki tekerleği hafif şekilde indirirseniz o ses de neredeyse kayboluyor. Beni şu ana kadar hiç rahatsız etmedi. Zaten kullanım esnasında -müzik dinlerken, oyun oynarken vs.- kulaklık son ses bile olsa o sesi duymuyorsunuz.

  • Yazılımı kablosuzda çalışmıyor, zaten kablolu iken kurup ayarları yaptıktan sonra pek ihtiyaç duymuyorsunuz.

6- Sonuç:
Peki alınır mı? Evet, her türlü değer. Fiyatına göre çok güzel bir kulaklık ve kablosuz özelliği çok konforlu. Pek, cidden denildiği gibi Cloud Alpha S rakibi mi? Denemediğim için Alpha S hakkında bir şey diyemeyeceğim, diyenlere bakıyorum. Burada karşılaştıran var, bakabilirsiniz. Şahsi kanaatim Alpha S ile aşık atamasa da Cloud II'den kesinlikle iyi olduğu yönünde. Forumda Cloud II ile Fury X'i karşılaştıran da var, bu konudan bakabilirsiniz. Cloud II'ye göre müzik performansı ve mikrofon kalitesi bakımından daha iyi bir kulaklık diyebiliriz. Üstelik daha ucuz bir kulaklık ve buna rağmen kablosuz, kısacası her türlü kârdasınız.
 

ddarkbrother

80+ Silver
Katılım
6 Mayıs 2020
Mesajlar
2,318
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Tandoğan Tan
Ellerine sağlık hocam. Uzun kullanımda ilk rehber sanırsam.
 

KeremMm

80+ Gold
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
9,274
En İyi Cevap
1
Hepsini okudum. Ama bir sorum var. Ses kartının ortasındaki tuş 7.1 açmıyor mu?
 

OdinSonThoR

80+ Gold
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
7,341
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
Konum
İstanbul, Üsküdar
İsim
Cemal Faruk Koçak
eline sağlık param olsada ben alsam :)
birde haqqusu neden koymadın :3
 

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
Katılım
18 Temmuz 2020
Mesajlar
6,096
En İyi Cevap
4
forumdaki en detaylı inceleme ödülünü almış olabilirsin
Şimdi benim incelememle aralarındaki harf farkına bakıp sonuçları söyleyeceğim
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
894,784
Mesajlar
8,207,668
Üyeler
138,406
Son üye
tahakuzgun
Top Bottom