Neler Yeni

MSI x570 Gaming EDGE WİFİ+ Ryzen 2700x

Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan ERKAN
İyi forumlar arkadaşlar.Zamanında aldığım G2 sistemimi yavaş yavaş yükselterek bu hale getirdim. Asıl konuya gelecek olursak benim şöyle bir durumum var. Konuya girmeden önce ilk önce sistem özelliklerimi belirteyim;
-Msi MPG x570 Gaming EDGE WİFİ
-Ryzen 7 2700x
-Corsair Vengeance LPX CL16 3000mHZ 2x8GB
-Msi rx 5700 XT Gaming X
-Corsair HX1200
-Cooler Master 240ML RGB sıvı soğutma
-Corsair MP510 480GB m2 SSD
Temel parçalarım bunlar. Bilgisayarıma overclock yapmak istediğimde. 4.2 de bile stabiliteyi yakalayamadım. Düşük voltaj düşük hız ile başladım bu arada. Doğrudan 4.2 ye geçmedim.1.2 voltaj 4.0 gHZ hız ile başladım. Bunları yaparken PBO ve Cool and Quiet kapattım arkadaşlar. Bilgisayar açılsa bile strese soktuğumda anakartta cpu ışığı yakıp donuyor. Testi tamamlayamıyorum. Oyunlarda sıkıntı olmuyor oynatıyor ama benchmarkta stabiliteyi sağlayamadığımdan vazgeçtim. Bu arada sıcaklık ile ilgili sıkıntım yok sistem boştayken 30-36 arası streste 70 dereceyi geçmiyor.Ramlere yöneleyim dedim. Ramlerde 3200 mhz yukarısına çıkmıyor. Ramlerde sorun vardır değiştireyim dedim. Ripjaws V aynı özellikte ram taktım. ondada yükselmiyor. Bu ram frekansını kısıtlayan bir bölüm varmı bios bölümlerinde. Ramler içinde Memory try it den denedim. Manuel şekilde el voltaj vererek denedim olmadı.Bu konu cidden canımı sıkmaya başladı. Overclock için o kadar yatırım yapıp bir neticeye varamamak kötü oluyor. Lütfen sistemin yeterli ne gerek var overclok işlerine demeyin bunu hobi olarak görün.Bir yerden başlamak istiyorum ama duvara çarpıyorum. 2 aydır biosun ince yerlerine bile girdim. Fakat neticeye ulaşamadım. Kuzenimin bilgisayarında denediğimde gigabyte b450ms2h anakartında bile 3333mhz e yükseliyor ramler. İşlemcisi 2300x idi. Kısacası konu hakkında gerçekten bilgiye sahip arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Çarptığım duvarları en azından üstünden atlayarak sonraki adımlara geçeyim. Çünkü okumadığım makale izlemediğim video kalmadı neticeye varamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan ERKAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
@Abdullah Hacıgül bu konuda bilginiz var mı? en azından şöyle sorayım , bilginizi ben uygulayabilir miyim? Aylardır uğraşıyorum neticeye varamadım.
 
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan ERKAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Mod arkadaşlar konuyu kapatabilir mi? Çözüme kavuştum .
 
Top Bottom