Neler Yeni

Gigabyte Gtx 1660 Super OC Sıcaklık Değerleri Normal Mi?

ulashoca

80+
Katılım
19 Ağustos 2020
Mesajlar
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ulaş TURHAN
Bir arkadaş aynı başlığı açmış ama benim değerler daha da yüksek. kasam biraz küçük önde 3 hava girişi arkada 1 ve üstte 2 hava çıkışı fanım var. kule tipi 3 fanlı da cpu soğutucum var. 3300x ve gigabyte s2h anakart ve yine konu başlığında belirttiğim gibi gtx 1660 süperim var. 16 gb 3200 de corsair ram var. ama kasayı görmeden aldığımdan biraz ufak çıktı değiştirmekte işime gelmedi. işlemcim kule tipinden sonra rahatladı yük render alırken 95 e çıkan işlemci aynı işlemde 75 i geçmedi. Fakat ekran kartı stres testinde 85 lere çıkıyor oyun oynarkende 79 derecelerde. boşta 50 üstüne çıkmıyor. kasa mı değiştireceğiz illa şimdi yada bu derecelerde çalışmasının ekran kartı ömrüne gerçek manada bir etkisi var mı? yani benim mantığım almıyor hani teknik olarak şu şu nedenlerle ömrünü kısaltır dese biri de bende şu kasaya verdiğim parayı çöpe atmaya razı olsam. ekran kartının fan ayarını manuel yapıp yüzde yüzde çalıştırmamın ekran kartına bir zararı olurmu? çok soru oldu toparlayayım.
1. Ekran kartı bu koşullarda bu ısı değerleri normalmi? Değilse sebepleri?
2. Yüksek sıcaklıklar erkan kartı ömrünü kısaltırmı? kısaltırsa neden?
3. Bu koşullarda kasamın ısı değerlerini aşağıya çekmenin başka bir yolu varmı?
4. Ekran kartı fanını yüzde yüzde çalıştırmanın ekran kartına bir zararı olurmu? olursa neden?
5. paraya kıyıp atx bir kasaya geçmelimiyim? (geçersem eğer fansız bir model seçip içini şu anki kasadan doldurmayı düşünüyorum. 6 fan var hali hazırda.)
 

Sunstorm

80+ Bronze
Katılım
4 Ağustos 2020
Mesajlar
1,378
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Bildiğim kadarıyla o kartta yalnızca 1 adet ısı tahliye borusu mevcut kasayı değiştirsenizde sıcaklıklarda kayda değer bir değişim beklemeyin. Yeni kart alacak arkadaşlara ucuza kaçmayın dememizdeki sebeplerden bazıları sizinde şikayetçi olduğunuz önemli sıcaklı artışları ve buna bağlı kart arızaları. Sadece "uygun bütçeyle yüksek fps alayımda nasıl olursa olsun" dememek gerekiyor. Fanı sürekli olarak %100 çalıştırmanız ömrünü ciddi ölçüde azaltacaktır.
 

Parzival97

80+ Bronze
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
1,679
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Ethem Karahan
Aynı ekran kartını kullandım. Ne kadar zorlarsam zorlayayım 73-74 derecelerin üstüne çıkmadı. Kasa her hangi bir yerden hava almıyorsa istediği kadar fan olsun fayda etmez pek. Herhangi bir kapağını sökün, test edin. Sıcaklık muhtemelen normal seviyelere gelecektir. Aynı şekildr bu durumdan dolayı işlemciniz de çok yüksek sıcaklıklara ulaşabiliyor.
 
Top Bottom